Spanjes meest heterogene regio. Niet alleen wordt hier 99% van al de cava geproduceerd, ook in wit en rood vinden we hier toppers zoals Priorat, Penedès en Montsant. Belangrijkste kenmerk van het ganse gebied is natuurlijk zijn Mediterrane karakter.
Garnatxa blanca
75 cl.
2021
Ritme Celler is het Priorat-project van Albert Jané van Acústic in Montsant. Hij wil hier op dezelfde manier eerlijke wijnen maken die voor hem de appellatie weerspiegelen. Er wordt enkel met vieilles vignes gewerkt, afkomstig van 6 verschillende dorpen doorheen Priorat. Topper prijs/kwaliteit ! Sinds een 10-tal jaar werkt Albert volledig biologisch.
Macabeu (100%)
2022
De druiven zijn afkomstig van drie verschillende wijngaarden gelegen op de Finca Can Milà. Can Milá is de jongste aanwinst van de bodega en La Milana (rood) is de eerste wijn gemaakt van deze wijngaarden. 12.900 flessen productie.
Cariñena (70%), Garnatxa (30%)
2020
Acústic is zowel de naam van de bodega als van de instapwijn van dit domein. Deze naam werd gekozen omdat Albert één wil zijn met de streek, het terroir en de natuur, en de authenticiteit ervan wil reflecteren in zijn wijnen. Viticultuur en vinificatie geschiedt in de meest pure vorm; men werkt hier volgens de biodynamische wijnbouwtechnieken zonder zich te vergalopperen. Na de alcoholische gisting en maceratie, die op inox cuves verlopen, rijpt de Acústic nog 10 maanden op Franse eiken vaten. De wijnen konden door internationale critici reeds verschillende topquotaties achter hun naam schrijven.
Garnatxa blanca (93%), Macabeu (5%), Garnatxa Roja (1%), Pansal (1%)
2008 was de eerste jaargang van deze wijn. Een deel van de druiven komen van Ullmolins, een dorp in Montsant gelegen op een hoogte tussen 500 en 800 meter, wat brengt de wijn meer frisheid qua structuur. Oogst is hier pas in het eerste deel van november.
Garnatxa (55%), Cariñena (45%)
150 cl. (Magnum)
Acústic is zowel de naam van de bodega als van de instapwijn van dit domein. Deze naam werd gekozen omdat Albert één wil zijn met de streek, het terroir en de natuur, en de authenticiteit daarvan wil doen reflecteren in zijn wijnen. Viticultuur en vinificatie geschieden in de meest pure vorm; men werkt hier volgens de biodynamische wijnbouwtechnieken zonder zich te vergalopperen. De wijnen konden door internationale critici reeds verschillende topquotaties achter hun naam schrijven.
Garnatxa (100%)
2023
Promopakket 6 flessen: 5 magnums + 1 magnum gratis
Cariñena (100%)
Deze wijngaard was een ontdekking voor Dominik, hij heeft het potentieel van deze unieke wijngaard gezien. Gelegen op 350 à 400 meter hoogte en noordelijk gericht, een perceel van 1,6 ha met wijnstokken die aangeplant werden in 1910. Deze wijngaard behoort tot de oudste in de Priorat! De bodem is de typische Llicorella, de lokale leisteen, samen met graniet.
2019
Garnatxa (70%), Carinyena blanca (30%)
2017
Sinds enkele jaren maakt de Auditori het gamma van Celler Acústic compleet. Single vineyard oude Grenache van 80 tot 100 jaar oud.
Garnatxa blanca (76%), Pansal (19%), Macabeu (5%)
Het was de droom van Albert om naast zijn grote Auditori in het rood, ook een grote witte te maken. Deze Auditori blanc heeft meer dan zijn doel bereikt : vieilles vignes Garnatxa blanca, aangevuld met Pansal en Macabeu, afkomstig van zijn fantastische wijngaarden in Montsant. Stevige Mediterrane witte in de stijl van de grote witte Châteauneuf-du-Pape !
Cabernet Franc (100%)
Een van de weinige 100% zuivere Cabernet Franc-wijnen van het Iberisch Schiereiland. De aanplant van deze druif diende voor de vroegere assemblagewijnen van dit domein. Sinds enkele jaren wordt hij apart gevinifieerd, met zeer positieve resultaten. Slechts 5300 flessen.
Cabernet Sauvignon (50%), Merlot (50%)
Deze oerklassieke coupage van Cabernet Sauvignon en Merlot benadert elk jaar de perfectie en is gemaakt in de stijl van een 'mediterrane Bordeaux’. Intussen zijn de wijngaarden van Augustus vieilles vignes geworden en zijn ook de rode Spaanse wijnen veel serieuzer dan 20 jaar geleden.
Chardonnay (100%)
37,5 cl.
Augustus Chardonnay is een van Spanjes hoofdrolspelers als het over Chardonnay gaat, tevens het paradepaardje van deze bodega. Door de jaren heen werd er steeds minder houtrijping gebruikt om te wijn af te werken. Let op! De vaten zijn sterk geroosterd zodat we in de geur een uitgesproken roosterig geheel krijgen, maar wat niet voor hout staat. In de mond geeft dit als resultaat dat er meer plaats is voor fruit. Dit doordat de houtporiën dichtgeschroeid zijn, een roosterig aroma geven, maar de wijn beschermen van het ademen via het hout en de wijn zodoende minder eik opneemt. 20e jaar van vinificatie. 20.000 flessen.
Bij het beste wat we in Spanje kunnen vinden van rosé. Aan de basis ligt een stevige Cabernet Sauvignon. 27.000 flessen productie.
Xarel.lo (100%)
De eerste wijn van het nieuwe project van Albert Jané (bekend van Acústic) uit zijn geboorteregio : de Montmell. Op Mas Vilella maakt hij zowel witte als rode wijnen met autochtone druivensoorten.
Garnatxa blanca (100%)
Baanbreker sinds 1994. Deze Spaanse wijn werd als eerste van het domein naar de stichtster van het domein genoemd. Na decennia lang werken om de juiste vinificatiemethode en samenstelling van de cuvée te vinden, is deze wijn vandaag het toonbeeld van een frisse witte Grenache. Totale productie van 20000 flessen
Belat (100%)
2012
Een zeer apart project van de familie Albet i Noya. 2007 was pas de eerste jaargang van commercialisering. Productie van bijna 600 flessen. Dit is een recuperatie van zo goed als uitgestorven wijnranken die zij terug op de kaart hebben gezet. Geen DNA materiaal dat overeenkomsten vertoont met bestaande druivensoorten. Bijgevolg hebben ze een eigen benaming gegeven : Belat (anagram van Albet). Een van Catalunya's meest interessante ampelografische projecten.
Garnatxa blanca (60%), Macabeu (30%), Viognier (10%)
Bellmunt Blanc en Negre zijn de eerste 'vins de villages' van Mas d'en Gil. De bedoeling is om instap Priorats te maken met een top prijs-kwaliteitverhouding die toch volledig hun terroir en typiciteit weerspiegelen.
Garnatxa (60%), Cariñena (30%), Cabernet Sauvignon (10%)
Bellmunt blanc en Bellmunt Negre zijn de eerste 'vins de villages' van Mas d'en Gil. In dit geval afkomstig van jonge wijnstokken van de eigen wijngaarden op het domein, aangeplant tussen 1996 en 1998.
Mediterraan en mineralig, de 2 kernwoorden voor deze wijn gemaakt met Macabeu - 3 ha wijngaard, aangeplant rond 1980 rond Santes Creus, op 300 m hoogte. Kalk-leem terroir.
De Bonanto is samengesteld door de beste sommelier van Spanje en 2 mixologistas van wereldniveau. De 3 mannen die hierachter zitten, zijn niet de minste. 1 van hen is Marc Alvarez, die sinds jaren een topfunctie bekleedt in de groep van El Bulli. 3 jaar geleden brachten ze hun gin Ginraw op de markt, die we toen ook in onze gamma opnamen. Nu kregen we dezelfde vraag voor hun Bonanto. Het 3-tal heeft 3 jaar gewerkt aan het product, zowel inhoudelijk als naar uitstraling. Ze gingen op zoek naar een kwalitatief aperitief en kwamen terecht bij een op wijn gebaseerd aperitief waaraan een destillaat van kersen is toegevoegd. Het kan tijdens de dag on the rocks worden gedronken, met cava als vervanger voor Aperol Spritz, met tonic of soda op de manier waarop Campari wordt geserveerd. Voor het product ontwikkelden ze een speciale fles waarvan het ontwerp is gepatenteerd. Zonder twijfel wordt deze Bonanto een kwalitatieve meerwaarde in de wereld van de cocktails en aperitieven.
Garnatxa (90%), Cariñena (10%)
Braó is zowat de essentie van Montsant: een stevige mediterrane wijn op basis van vieilles vignes Garnatxa en Carinyena, in dit geval van 70 jaar oud. Zoals al de andere wijnen die Albert Jané maakt, is dit een verleider pur sang en behoort hij tot de top van de appellatie.
Garnatxa (60%), Cariñena (40%)
Braó is een term die door de plaatselijke bevolking werd gebruikt om iets stevig, sterk, moedig, groots en krachtig te omschrijven. In de wijngaard worden de beste, 60/5 jaar oude stokken geselecteerd om in aanmerking te komen voor deze wijn. Opbrengsten van 500 à 900 gram per stok.
Macabeu, Xarel.lo
Jané Ventura startte reeds in 1914 met de productie van Cava. Hierdoor is hun naam in de streek bekend geworden. Een bodega met een stevige roots in de wereld van de Cava. Sinds 1998 wordt er ook meer aandacht geschonken aan stille witte en rode Spaanse wijnen. Topcava’s worden in Spanje vaak zonder of met zeer weinig dosage gemaakt. Dit om de rijke basiswijn ten volle tot zijn recht te laten komen. Dit is de verjaardagscuvée die slechts beperkt werd gemaakt (1914 flessen).
Macabeu, Parellada, Xarel.lo
Reserva de la Música is de opvolger van de Reserva Brut. Deze Cava krijgt vooral meer rijping in de fles waardoor de structuur, bubbels en aroma’s complexer worden. Op het rugetiket staat in kleine gouden cijfers (naast barcode) de maand van dégorgement vermeld.
Xarel.lo (50%), Macabeu (30%), Parellada (20%)
Damia (Damiaan) is de oprichter van het cavahuis. Vandaag zijn de kelders en productie nog steeds in het domein dat in 1637 werd opgericht.
Damia (Damiaan) is de oprichter van dit huis. Vandaag maken de kelders en de productie nog steeds integraal deel uit van dit domein dat in 1637 werd opgericht.
Trepat (100%)
Macabeu (50%), Xarel.lo (50%)
Jané Ventura startte reeds in 1914 met de productie van Cava. Hierdoor is hun naam in de streek bekend geworden. Een bodega met een stevige roots in de wereld van de Cava. Sinds 1998 wordt er ook meer aandacht geschonken aan stille witte en rode Spaanse wijnen. Topcava’s worden in Spanje vaak zonder of met zeer weinig dosage gemaakt. Dit om de rijke basiswijn ten volle tot zijn recht te laten komen.
Chardonnay (33%), Macabeu (33%), Xarel.lo (33%)
Speciale versie van de fantastische "Efecte". Pas op! Dit is geen "cava". Josep-Maria Albet i Noya creëerde tijdens zijn voorzitterschap van de D.O. Penedès een aparte herkomstbenaming voor de mousserende wijnen, buiten de D.O. CAVA die volgens hem te veel onder invloed stond van de grote mastodonten; Enkel druiven van biologische wijngaarden zijn toegelaten. Josep-Maria is immers de pionier van de biologische wijnen in heel Spanje. Het is dan ook al meer dan 25 jaar dat zijn bubbels werden uitverkoren door de gebroeders Roca van het gelijknamige restaurant als huisaperitief. Speciaal voor ons mochten wij dit huisaperitief ook met het etiket van dit toprestaurant (2x beste restaurant ter wereld) invoeren in België. De broers Roca maken elk jaar op het domein hun eigen coupage die daarna met hun etiket gebotteld wordt. Topper prijs/kwaliteit !
Chardonnay (50%), Macabeu (50%)
De Macabeu werd aangeplant in 1958 en 1960 in gobelet, terwijl de Chardonnay van het jaar 1990 is en in leisysteem (dubbele guyot) werd aangeplant. Door hun zuidwestelijke ligging krijgen de druiven vele uren zon en bereiken ze jaarlijks een perfecte rijpheid. Minder gunstige trossen worden enkele weken voor de oogst verwijderd (vendange verte) zodat de stok de overige nog beter kan dienen. De oogst verloopt tussen midden september en midden oktober. Productie van slechts 8500 flessen. De wijn van 2011 is via een blinddegustatie in de finale gekomen van de 10 Beste Witte Spaanse wijnen van Spanje. ‘One of the best white wines in the world top 25’, aldus Jancis Robinson MW in The Financial Times.
De Macabeu werd aangeplant in 1958 en 1960 in gobelet, terwijl de Chardonnay van het jaar 1990 is en in een leisysteem (dubbele guyot) werd aangeplant. Door hun zuidwestelijke ligging krijgen de druiven vele uren zon en bereiken ze jaarlijks een perfecte rijpheid. Minder gunstige trossen worden enkele weken voor de oogst verwijderd (vendange verte) zodat de stok de overige nog beter kan dienen. De oogst verloopt tussen midden september en midden oktober. Na de persing met een horizontale pers komt de wijn in nieuwe Franse eiken vaten van Allier terecht om de gisting te starten. In totaliteit verblijft de wijn 7 maanden op vat, waarvan er 6 met ‘bâtonnage’ zijn. Productie van slechts 8500 flessen. De wijn van 2011 is via een blinddegustatie in de finale gekomen van de 10 Beste Witte Spaanse wijnen van Spanje. ‘One of the best white wines in the world top 25’, aldus Jancis Robinson MW in The Financial Times.
Ull de Llebre (68%), Garnatxa (26%), Cabernet Sauvignon (6%)
2018
De aanplant van de garnatxa dateert van de jaren 60 en 70 volgens het gobeletsysteem. De overige variëteiten werden op het einde van de jaren 80 aangeplant volgens het leisysteem (dubbele guyot). De wijngaarden zijn zuidwestelijk georiënteerd en krijgen hierdoor vele uren zon, om tijdens de oogst (van eind september tot begin november!) mooie en perfect rijpe druiven af te leveren. Enkele weken voor de oogst worden de minder bedeelde trossen verwijderd (vendange verte). Maceratie en alcoholische gisting in inox cuves aan 28°C gedurende 25 dagen. Vervolgens een rijping van 12 maanden, deels op nieuwe Franse eiken (Allier) vaten en tweedejaars vaten. Voor een deel van de garnatxa wordt heel beperkt Amerikaanse eik gebruikt. Totale productie van 36.000 flessen.
Ull de Llebre (63%), Garnatxa (26%), Cabernet Sauvignon (6%), Syrah (5%)
Chardonnay (57%), Parellada (43%)
Zonder twijfel de beste sprankelende wijn van dit domein en een van de beste van Spanje. Zijn coupage is vooral gedomineerd door Chardonnay, die hier wordt aangevuld met Parellada. Zonder de minste twijfel is het de Chardonnay die het meeste karakter geeft aan deze Cava. Grote klasse! Werd voor het eerst gemaakt bij de ingang van de 21e eeuw. Vandaar zijn naam: Reserva 21.
Chardonnay (60%), Parellada (40%)
Cabernet Sauvignon (35%), Garnatxa (35%), Cariñena (10%), Merlot (10%), Syrah (10%)
2014
Een van de grote klassiekers van Priorat. Jaar na jaar de perfecte illustratie van zijn terroir en jaargang. Mineraal en groots. Topwijn.
Garnatxa (70%), Cariñena (30%)
Clos Fontà is het paradepaardje van dit domein. Deze wijn moet perfect het karakter van de regio Priorat weerspiegelen: kracht, mediterraan karakter en mineraliteit of terroir. Een echte terroirwijn dus. Er wordt een selectie gemaakt van de oude wijnstokken Grenache en Carignan van verschillende percelen op het domein. Ook de gebruikte Cabernet is deze van de oudste wijnstokken. Het resultaat is zeer geslaagd: een echte verleider en toch met veel karakter en eigenheid van Priorat. Trage evolutie waardoor een verrassend lang bewaarpotentieel schuilgaat in deze wijn.
Albariño, Chardonnay, Macabeu
In 2009 werd de Colors voor het eerst gevinifieerd. Colors vormt het basisgamma van de Cérvoles-wijnen.
Cabernet Sauvignon, Garnatxa, Merlot
De aanplant van de garnatxa dateert van de jaren 60 en 70 volgens het gobeletsysteem. De overige variëteiten werden op het einde van de jaren 80 aangeplant volgens het leisysteem (dubbele guyot). De wijngaarden zijn zuidwestelijk georiënteerd en krijgen hierdoor vele uren zon, om tijdens de oogst (van eind september tot begin november!) mooie en perfect rijpe druiven af te leveren. Enkele weken voor de oogst worden de minder bedeelde trossen verwijderd (vendange verte). Totale productie van 36.000 flessen.
Garnatxa blanca (50%), Macabeu (50%)
Dit is zonder meer de krachtigste witte Spaanse wijn uit ons gamma. Een bom van een wijn met veel karakter en eigenheid. Van in het begin heeft dit domein zeer veel belang gehecht aan het maken van een witte topwijn en ze zijn daar dan ook uitermate goed in geslaagd. Totale productie tussen de 1500 en 3000 flessen al naargelang het wijnjaar. Het is duidelijk dat dit resultaat te danken is aan de vieilles vignes en de extreem lage rendementen van deze wijngaarden. Deze Spaanse wijn wordt niet elk jaar gevinifieerd.
Coma Calcari is de vroegere Coma Alta die zijn naam had dankzij een hoger gelegen perceel Viognier die tot 2013 deel uitmaakte van de assemblage van Coma Alta. Coma Calcari is één enkele wijngaard: La Feixa... witte Grenache gelegen in een lagere zone van de Coma Vallei. De wijngaard is verdeeld in 2 zones voor zowel de viticultuur als de oogst. De naam van de wijn verwijst naar de terroir die hoofdzakelijk kalk is met wat klei. Een stijl die de gevoelige kant toont van Grenache. Zijn terroir en ligging geven de wijn extra energie, extra zuren en extra finesse! Gemiddeld worden er 3500 flessen gemaakt van deze stijlvolle witte Grenache.
Coma d’en Pou is de verzamelnaam van enkele wijnvelden oostelijk van Gandesa aan de voet van de Serra de Cavalls. Coma staat voor een ondiepe vallei in een bergachtige regio. Coma d’en Pou heeft een totale oppervlakte van 10 ha, deels met wijnstokken en deels met olijfbomen beplant. In 1996 werd deze wijn in zeer beperkte volumes gemaakt. Het was ook in de beginperiode dat er een aandeel cabernet sauvignon in de cuvée zat. Vandaag speelt grenache de hoofdrol.
Garnatxa (85%), Syrah (15%)
Coma d’en Pou is de verzamelnaam van enkele wijnvelden oostelijk van Gandesa aan de voet van de Serra de Cavalls. Coma staat voor een ondiepe vallei in een bergachtige regio. Coma d’en Pou heeft een totale oppervlakte van 10 ha deels met wijnstokken en deels met olijfbomen beplant. In 1996 werd deze wijn in zeer beperkte volumes gemaakt. Het was ook in de beginperiode dat er een procentueel groter aandeel cabernet sauvignon in de cuvée zat. Vandaag speelt grenache de hoofdrol.
Garnatxa (60%), Cariñena (30%), Syrah (10%)
Coma Vella is de aanzet tot het topgamma rode Spaanse wijnen van dit domein. Indien u een Spaanse wijn met een perfecte prijs-kwaliteitverhouding van deze beroemde regio wil proeven, twijfel dan niet. Het fruit is hier de protagonist, perfect verweven met het hout. Een zwoele mediterrane toets, met toch voldoende zuren, maken er een bijzonder verleidelijke wijn van. Er wordt tot 60% vieilles vignes gebruikt, hoofdzakelijk Grenache en Carignan. De andere cépages zijn afkomstig van wijngaarden die intussen ook al ouder dan 15 jaar zijn. Coma staat voor dal (heuvel) en Vella voor oud.
Coma Vella is de aanzet tot het topgamma rode Spaanse wijnen van dit domein. Indien u een Spaanse wijn met een perfecte prijs-kwaliteitverhouding van deze beroemde regio wil proeven, twijfel dan niet. Het fruit is hier de protagonist, perfect verweven met het hout. Een zwoele mediterrane toets, met toch voldoende zuren, maken er een bijzonder verleidelijke wijn van. Er wordt tot 60% vieilles vignes gebruikt, hoofdzakelijk Grenache en Carignan. De andere cépages zijn afkomstig van wijngaarden die intussen ook al ouder dan 15 jaar zijn. Coma staat voor dal en Vella voor oud.
Argent is het buitenbeentje in het Cava-aanbod van Gramona. Dit is de enige Cava die op basis is van de Franse Chardonnay, in plaats van de autochtone Xarello en Macabeu. Hier tracht het domein aansluiting te vinden met de prestigecuvée’s van Champagne. Dit laatste is zeer bescheiden voor het pareltje dat je in je glas krijgt.
Pinot Noir (100%)
Cava Argent Rosé wordt nog maar sinds enkele jaren gevinifieerd. Totale productie van slechts 4000 flessen.
Xarel.lo (70%), Macabeu (30%)
Gerijpte Cava in de traditie van de grote Champagnes. Deze 2010 is de eerste Celler Batlle die onder de naam "Corpinnat" op de markt komt. Productie van 10.000 flessen. Wordt enkel gemaakt in topjaren!!! De naam komt van de stichters van het wijnhuis, de familie Batlle (laatste Batlle was een dame die een Gramona huwde).
Xarel.lo (65%), Macabeu (35%)
2015
Vroeger liet men de wijn 15 jaar 'sur lattes' rijpen, vandaar de naam III Lustros. Dit is de meest strakke cuvée van Gramona. Gramona staat vooral bekend om zijn mooi uitgebalanceerde en fijn gedoseerde cuvées, maar deze III Lustros is een uitzondering: strak en mineraal, Brut Nature.
Xarel.lo (48%), Macabeu (30%), Parellada (15%), Chardonnay (7%)
Imperial is icoonwijn van de Corpinnat, de appellatie die door Gramona in het leven werd geroepen. Dit zijn de belangrijkste bubbels van het assortiment, met telkens minstens 50 maanden rijping sur lattes. Topproduct voor zijn prijs.
Xarel.lo (50%), Macabeu (40%), Chardonnay (10%)
Impérial is de instapwijn van de cava’s met een jaartal en tevens de belangrijkste van het assortiment. De Champagneachtige packaging mag door grootvader Gramona niet gewijzigd worden! Herkenbaarheidsfactor van de bodega!
300 cl. (Doble Magnum)
Impérial is de instapwijn van de cava’s met een jaartal en tevens de belangrijkste van het assortiment. De champagneachtige packaging mag door grootvader Gramona niet gewijzigd worden! Herkenbaarheidsfactor van de bodega!
Macabeu (40%), Xarel.lo (40%), Chardonnay (15%), Parellada (5%)
De Reserva Brut is een selectie van druiven van 12 verschillende percelen, met de hand geoogst.
Deze wijngaard is de eerste waarmee Dominik, toen nog met Eben Sadie, wijn van gemaakt heeft in 2001. Zuidelijke expositie en 60 jaar oude stokken op leisteen, op 400m hoogte. Behoort tot de 1er cru wijnen van Terroir al Limit, samen met Arbossar die noordelijk gericht is.
Garnatxa (80%), Cabernet Sauvignon (10%), Syrah (10%)
50 cl.
2011
Zeer originele restzoete Spaanse wijn, gemaakt van hoofdzakelijk oude wijnstokken Garnatxa. Een van Spanjes mooiste rode restzoete wijnen.
2013
Selectie van de beste witte Grenache en oudste stokken afkomstig van de wijngaarden Coll de Batea en La Cometa, in totaal 2 ha.Totale productie van bijna 5000 flessen.
Morenillo (100%)
Hier wordt vooral nadruk gelegd op finesse. Op het etiket wordt dan ook niet "vi negre" gebruikt zoals normaal in het Catalaans wordt gedaan voor rode wijn, doch "vi vermell", wat eigenlijk "lichtrode" wijn betekent. Deze wijn betekent ook de recuperatie van de Morenillo, die sinds deze wijn terug wat meer wordt aangeplant in de regio, ook door andere domeinen.
Merlot (28%), Garnatxa (27%), Cariñena (21%), Cabernet Sauvignon (12%), Syrah (12%)
De Embruix wordt hoofdzakelijk gemaakt van de jonge aanplant van midden jaren 90. Soms wordt een deel van de Grenache of Carignan vieilles vignes gebruikt, maar het hoofddoel van deze wijn is vooral behagen. En dat lukt hem als de beste. Dit is een wellustige fruitbom die zeer goed scoort op gebied van prijs/kwaliteit. Zijn naam betekent ‘behekst’, en dat is wat er gebeurt als je deze wijn drinkt. Ongeveer 70.000 flessen productie.
Enric Soler is de 'king' van de Xarello-druif. Sinds meer dan 10 jaar maakt hij zijn topwijn NUN van vieilles vignes Xarel.lo die hij van zijn grootvader erfde. In 2011 kreeg hij de mogelijkheid om een schitterend stuk helling aan te kopen met een stenige bodem van slechts 1 ha groot. In datzelfde jaar plantte hij ook Xarel.lo aan, geënt van zijn oude wijnstokken NUN. Van deze jonge wijnstokken maakt hij nu deze Espenyalluchs (naam van de wijngaard), waarbij duidelijk aangetoond wordt wat mogelijk is met jonge wijnstokken en biodynamische wijnbouw.
1998 was de eerste jaargang van deze witte Spaanse wijn van Penedès. Intussen tijd is de wijn serieus geëvolueerd. Vieilles vignes Macabeu van een mooie, hoog gelegen wijngaard in La Juncosa (Finca Els Camps), zorgen voor het karakter van deze wijn. Zeer Mediterraan van stijl met een mooie mineraliteit.
Syrah (53%), Cariñena (35%), Sumoll (12%)
Wijngaard met een kalksteengrond op 400 meter hoogte in La Joncosa del Montmell.
Macabeu
De eerste witte wijn van dit kleine topdomein. De 2 broers hebben zich werkelijk overtroffen. 100% Macabeu vieilles vignes. De wijngaard "finca l'Argatà" is vooral beplant met rode Garnatxa, maar er staat ook een heel beperkte hoeveelheid witte Macabeu. Deze hebben ze minutieus geselecteerd. Zeer lage rendementen. Daarna bij een jaar op nieuwe Franse ik. Stevige Mediterrane witte met zeer veel karakter en persoonlijkheid. Te vergelijken met het betere witte werk uit Hermitage of zelfs Condrieu!
Cabernet Sauvignon (100%)
Voor de beste azijn heb je wijnen nodig van hoge kwaliteit. Met deze filosofie overtuigt Cellers Avgvstvs Forvm al meer dan 25 jaar de meest veeleisende smaakpapillen en de meest gerenommeerde chefs van over de hele wereld. FORVM zijn unieke azijnen die tot doel hebben aromatisch te verrijken, smaken te versterken bij uw creaties en zo unieke en verrassende gerechten te maken. Deze azijnen zijn aanwezig in meer dan 36 landen en worden dagelijks gebruikt in de beste keukens.
25 cl.
Moscatel de Frontignac (35%), Sauvignon blanc (35%), Gewürztraminer (15%), Moscatel de Alejandria (15%)
Gessami betekent jasmijn in het Catalaans. Dit cavahuis oogst zijn druiven net vooraleer ze volledig rijp zijn, en dit omdat oxidatie van de druif of het sap het grootste gevaar is voor cava. Dit resulteert in een laag alcoholische wijn binnen hun gamma stille wijnen.
Giné Giné is de eerste wijn gemaakt door en genoemd naar het Duo Buil i Giné. Hier zoeken zij naar een zuivere expressie van Prioratwijn met de twee autochtone variëteiten Garnatxa en Carinyena. Geen vatrijping of overextractie, wel terroirexpressie.
70 cl.
Ginraw is de gastronomische gin van Barcelona, gecreëerd door experts uit de wereld van de gastronomie en een maître-parfumeur.
1999
Een unieke fles die deel uitmaakt van een kunstcollectie van de Fundació Joan Salvador Gavina.
Xarel.lo (90%), Malvasia de Sitges (10%)
De eerste millésime van Albert Jané's grote witte wijn. Zijn bedoeling is een klassieke witte gastronomische wijn te maken 'à l'ancienne'.
2016
Wijn van een andere planeet! Deze Gran Buig werd tot op vandaag enkel gemaakt in 1998. Waarom dat zo is, weet je enkel als je de wijn proeft. Dit is waarachtig de essentie van vieilles vignes Grenache en Carignan (± 400 gram per wijnstok). Zonder twijfel de beste assemblage van deze twee cépages die men op de wereld kan vinden. Grandioos! Er wordt slechts een beperkt aantal flessen geproduceerd.
Macabeu (40%), Xarel.lo (40%), Chardonnay (20%)
Dit is het basisgamma van de familie Albet. En dat zegt genoeg over de topkwaliteit van de rest. Deze wijn is bedoeld om de occasionele wijndrinker over de streep te trekken. Wat volume met Chardonnay, wat frisheid met de Xarel.lo.
Monocepagewijn Xarel·lo, gemaakt van drie kleine percelen Xarel·lo-wijnstokken van in totaal 1,3 hectare. Sinds 2006 maakt Enric deze wijn als een directe expressieve Xarel.lo wijn, toegankelijk in zijn jeugd, maar niettemin met een verrassend goed bewaarpotentieel. Van de vier wijnen die Enric maakt, is dit de wijn die het meest de verschillen in jaargang toont en daarom ook het moeilijkst te omschrijven is.
Cariñena (45%), Garnatxa (45%), Cabernet Sauvignon (10%)
Joan Giné is de eerste stap opwaarts richting een houtgerijpte Priorat. Joan Giné is de grootvader van Xavi Buil i Giné die hem veel bijbracht over de wijnbouw. Een hommage aan grootvader Giné.
Cariñena (40%), Garnatxa (40%), Cabernet Sauvignon (20%)
Promopack 12 flessen + 1 magnum gratis Joan Giné is de eerste stap opwaarts richting een houtgerijpte Priorat. Joan Giné is de grootvader van Xavi Buil i Giné die hem veel bijbracht over de wijnbouw. Een hommage aan grootvader Giné.
Garnatxa blanca (40%), Macabeu (40%), Xarel.lo (16%), Moscatel de Alejandria (4%)
Een heel aparte witte Spaanse wijn, gemaakt van de typische druivensoorten uit Priorat. Geen spek voor elke bek, maar wel zeer authentiek van stijl!
La Coma d'en Romeu is een 'single vineyard' (opgenomen in de Grand Cru-lijst) gelegen in Porrera op een hoogte van 350 meter en omvat 1,5 hectare van 75 jaar oude Garnacha.
Nieuw project op basis van Macabeu, afkomstig van 2 wijngaarden : 1 ha aangeplant in 1969 en 1 ha aangeplant in 1998. Alle wijngaarden worden biodynamisch bewerkt.
Vermouth op basis van Garnatxa Blanca & Macabeu.
Caladoc (55%), Merlot (40%), Tempranillo (5%)
Albet i Noya breidde zijn portfolio van rode Spaanse wijnen met de jaren almaar meer uit. La Milana is de nieuwe rode Spaanse wijn die een overkoepelende functie krijgt. 2005 is de eerste jaargang. De wijn werd genoemd naar de vrouw van meneer Milan waarvan Josep Maria Albet i Noya een finca met 7 ha wijngaarden kocht. Het was mevrouw Milana die zich steeds om de wijngaarden bekommerde! 19.900 flessen productie.
Garnacha (100%)
Dit is een nieuwe single vineyard cru van Ester en Carles. Een kleine wijngaard heel dichtbij Mas d'en Caçador aangeplant met 80 jaar oude stokken Garnatxa Peluda, een Grenache kloon met behaarde bladeren die heel elegante wijnen geeft. De bodem is zwarte leisteen en de hoogteligging 700m. De wijngaarden worden in biodynamie bewerkt.
Les Maiols is de perfecte exponent van de nieuwe richting die de gebroeders Anguera zijn ingeslagen : elegante loepzuivere wijnen met perfecte terroirexpressie. De druiven komen van 11 ha eigen noordelijk gerichte wijngaarden op krijt & kalksteenrijke grond. Met de hand geoogst, +- 2000kg/ha rendement. Maiols is de enige wijn afkomstig van jonge wijnstokken Garnatxa.
Gelegen op de top van het klooster Scala Dei, 800 meter op de hoge hellingen van de Montsant-bergen, vinden we de grand cru-wijngaard van Les Manyes. De Garnacha Peluda (letterlijk: harige Grenache) wijnstokken die daar groeien, zijn een zeldzame variant van de meer gekende Garnacha Tinta in de regio. Ze zijn uitgerust met een fijne dons aan de onderkant van hun bladeren die vocht vasthoudt tijdens de zomerse hitte waardoor ze voor het uitdagende klimaat in de Priorat een perfect match zijn. Bijkomend voordeel is dat de Garnacha Peluda minder suikers aanmaakt, waardoor ook de wijn lichter in alcohol is dan de klassieke Garnacha Tinta. Deze wijnstokken werden rond het jaar 1965 aangeplant en staan bovendien op een kalkrijke kleigrond, die voor de Garnacha Peluda een betere bodem is als de llicorella. Les Manyes behoort tot de grand crus van Terroir al Limit, samen met Les Tosses!
Schitterende hooggelegen wijngaard, ontdekt door Dominik tijdens een motorit in de glooiende heuvels in de Priorat. De wijngaard van 2ha werd 80 jaar geleden aangeplant, is zuidelijk gericht op 600m en de bodem is zwarte leisteen, ook wel gekend als llicorella. De essentie van Carignan uit Priorat met minuscule opbrengsten. Les Tosses behoort tot de grand crus van Terroir al Limit, samen met Les Manyes!
2008
L'Hostal is een selectie van de oudste Carignans uit hun wijngaarden en hun nieuwe topcuvee. Afkomstig van 1 perceel van 1,5ha wijnstokken op klei-kalksteenrijke bodem. De stokken zijn tussen 50 en 80 jaar oud. Rendement van slechts 1000 kg/ha, alles met de hand geoogst.
Chardonnay (35%), Sauvignon blanc (35%), Xarel.lo (30%)
Een fraai staaltje van technisch kunnen. De Chardonnay biedt een perfecte molligheid door zijn gisting op eik. De Sauvignon Blanc is aromatisch sterk, mineralig en grassig. En het puntje Xarello zorgt voor dat extra beetje fraîcheur. Perfecte wijn voor gastronomische combinaties. Sedert jaargang 2008 gebotteld met een schroefdop.
Chardonnay (35%), Xarel.lo (35%), Sauvignon blanc (30%)
Garnatxa (40%), Cabernet Sauvignon (30%), Merlot (30%)
Samengesteld met de typische Catalaanse druivensoorten zoals Garnatxa en Ull de llebre en de klassieke Franse zoals Merlot en Cabernet Sauvignon, is deze rode Spaanse wijn een echte klasbak met karakter. De druiven zijn afkomstig van de hoogst gelegen wijngaarden in droge gebieden van de Penedès. Lignum = vat/hout
Malvasia (100%)
1998 was de eerste jaargang van deze witte Spaanse wijn. De naamgeving komt van de hooggelegen wijngaarden. Los Campos is in het Catalaans Els Camps, de wijnvelden in dit geval.
Garnacha
20 cl.
De eerste 'grand cru' van Priorat. Mas de la Rosa is een van de meest indrukwekkende wijngaarden in Priorat op een zeer steile leisteenhelling van 70%. De wijnstokken zijn bijna 100 jaar oud en bestaan, zeer uitzonderlijk, uit 100% Carinyena. Op alle gebieden indrukwekkend.
Mas d'en Caçador is een single vineyard gelegen in het dorp Porrera, op een hoogte van 650 meter. De wijngaard is slechts 1,5 hectare groot en één van de hoogste in Priorat. Productie van ongeveer 1500 flessen.
Arbequina (100%)
Mas d’En Gil is een schitterend wijndomein, dat naast oude wijnstokken waar ze hun beste wijn van maken, ook bijna 2000 oude Arbequina-olijfbomen bezit. Vele flessen oogst zijn er niet, maar de kleine productie staat garant voor een onevenaarbare kwaliteit. De olijfgaard is opgenomen in de D.O. Siurana, die ongeveer het gebied van de wijn-D.O. Priorat omvat. Ook hier gaat het om een extra virgen olijfolie die ongefilterd is.
Dit cavahuis oogst zijn druiven net voor de volledige rijpheid, omdat oxidatie van de druif of het sap het grootste gevaar is voor cava. Dit resulteert in een laag alcoholische wijn. Frisse Chardonnay uit hoger gelegen wijngaarden Mas Escorpí en El Serralet aangeplant met hun oudste Chardonnay’s.
Malvasia de Sitges (100%)
Mas Vilella is sinds 2015 eigendom van Albert Jané. Sindsdien maakt hij hier witte en rode topwijnen onder de naam Autócton, enkel met autochtone Catalaanse druivenrassen. Als eerbetoon aan zijn gestorven vader, blijft hij echter de rode Mas Vilella maken, met de wijnstokken Cabernet Sauvignon aangeplant rondom de masia. Voor ons nog steeds één van de mooiste Cabernets van Spanje. Sinds 2018 heeft hij nu ook een witte Mas Vilella, deze keer gemaakt van Malvasía de Sitges en op het topniveau van zijn rode Mas Vilella.
Promopack 6 flessen: 5+1 gratis Mas Vilella is sinds 2015 eigendom van Albert Jané. Sindsdien maakt hij hier witte en rode topwijnen onder de naam Autócton, enkel met autochtone Catalaanse druivenrassen. Als eerbetoon aan zijn gestorven vader, blijft hij echter de rode Mas Vilella maken, met de wijnstokken Cabernet Sauvignon aangeplant rondom de masia. Voor ons nog steeds één van de mooiste Cabernets van Spanje. Sinds 2018 heeft hij nu ook een witte Mas Vilella, deze keer gemaakt van Malvasía de Sitges en op het topniveau van zijn rode Mas Vilella.
Mas Vilella is sinds 2015 eigendom van Albert Jané. Sindsdien maakt hij hier witte en rode topwijnen onder de naam Autócton, enkel met autochtone Catalaanse druivenrassen. Als eerbetoon aan zijn overleden vader blijft hij echter de rode Mas Vilella maken, met de wijnstokken Cabernet Sauvignon aangeplant rondom de masia. Voor ons nog steeds één van de mooiste Cabernets van Spanje. Sinds 2018 heeft hij nu ook een witte Mas Vilella, deze keer gemaakt van Malvasía de Sitges en op het topniveau van zijn rode Mas Vilella.
Promopakket 6 flessen: 5+1 gratis Mas Vilella is sinds 2015 eigendom van Albert Jané. Sindsdien maakt hij hier witte en rode topwijnen onder de naam Autócton, enkel met autochtone Catalaanse druivenrassen. Als eerbetoon aan zijn overleden vader blijft hij echter de rode Mas Vilella maken, met de wijnstokken Cabernet Sauvignon aangeplant rondom de masia. Voor ons nog steeds één van de mooiste Cabernets van Spanje. Sinds 2018 heeft hij nu ook een witte Mas Vilella, deze keer gemaakt van Malvasía de Sitges en op het topniveau van zijn rode Mas Vilella.
Cabernet Sauvignon (27%), Garnatxa (27%), Tempranillo (27%), Cariñena (10%), Merlot (9%)
Miserere is een van de grootste en meest complexe wijnen uit deze beroemde appellatie. Afkomstig uit Torroja del Priorat (Mas d'en Bruno) is hij de enige rode Spaanse wijn uit dit gebied met Tempranillo in de samenstelling.
Prachtig product voor de fijnproever en kok.
Garnatxa blanca, Macabeu, Moscatel de Alejandria, Pedro Ximenez, Viognier
Hoofdzaak blijft ook hier Garnatxa en Macabeu. Deze witte Spaanse wijn is een van Dirks paradepaardjes. Met deze Spaanse wijn heeft hij immers al verschillende prijzen gewonnen als een van Spanjes betere wijnen. Klassieke witte Priorat op basis van zeer oude wijnstokken.
Garnatxa blanca, Moscatel de Alejandria, Viognier
Deze Spaanse wijn is een verhaal apart van onze Belgische wijnbouwer Dirk Hoet. In de assemblage zit namelijk een flinke portie Moscatel. Het is in feite een beetje per toeval dat Dirk tijdens de vinificatie ontdekte dat hij perfect de mogelijkheid had om een wijn te maken zoals deze. Een wijn die gemaakt is om te behagen, met dank aan zijn cépage, de Moscatel, die het geheel floraal opvrolijkt. Door zijn ligging in Poboleda (hoogste dorp van Priorat) heeft Dirk procentueel gewijs meer wit aangeplant dan de rest van de wijnbouwers in deze streek. Witte wijnen van Poboleda hebben steeds meer frisheid omwille van hun hoogteligging. Nunci: de vroegere eigenaar van de wijngaarden was de belleman (nunci) van het dorp. Nunci is dan ook de naam geworden voor alle wijnen van het domein. Abocat : lieflijk, fruitig.
Cariñena (45%), Garnatxa (40%), Cabernet Sauvignon (5%), Merlot (5%), Syrah (5%)
Nunci: de vroegere eigenaar van de wijngaarden was de belleman (nunci) van het dorp. Nunci is dan ook de naam geworden voor alle wijnen van het domein.
Syrah (36%), Garnatxa (22%), Cabernet Franc (20%), Merlot (14%), Cabernet Sauvignon (7%)
Zoals in de meeste nieuwe Priorats neemt Dirk hier ook minstens 50 à 60% Grenache en Carignan als basis en vult deze aan met andere cépages, meestal van jongere wijnstokken. Hoewel de wijn zuiders is, heeft hij toch een zekere fraîcheur. Misschien door het gebruik van de Cabernet Franc, die voor de rest in deze streek niet gebruikt wordt. Minimale élevage op eiken vaten om geen enkele dominantie van het hout te hebben. En daarin is hij perfect geslaagd! Ongelooflijke wijn voor zijn prijs. Nunci: de vroegere eigenaar van de wijngaarden was de belleman (nunci) van het dorp. Nunci is dan ook de naam geworden voor alle wijnen van het domein.
Cabernet Franc (40%), Garnatxa Roja (30%), Macabeu (15%), Garnatxa blanca (8%), Moscatel de Alejandria (5%), Moscatel de Grano Menudo (2%)
Syrah (38%), Cabernet Franc (22%), Garnatxa (21%), Cariñena (12%), Merlot (7%)
Nuncito (klein Nunci) is zowat de tweede wijn van het domein waarin ook deels de jongere druivenstokken worden verwerkt. 2005 was de eerste jaargang van commercialisering.
Garnatxa (80%), Syrah (10%), Viognier (10%)
Dolç-wijnen worden in Priorat al eeuwen gemaakt. Nus is een moderne variant op de vroegere Rancio dolç-wijnen.
Macabeu (34%), Garnatxa blanca (33%), Pedro Ximenez (33%)
Pedra de Guix betekent in het Catalaans letterlijk "steen van kalk of gips". Vanzelfsprekend een verwijzing naar de ondergrond van de Pedro Ximénez, op kalkrijke klei aangeplant. De Macabeu staat op een alluviale bodem en de Garnacha Blanca op leisteen. De wijnstokken zijn tussen 50 en 80 jaar oud. Het is de witte topwijn van het domein, in een assemblage van 1/3 Macabeu, 1/3 PX en 1/3 Garnatxa blanca.
Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir
Gramona heeft een aparte reeks wijnen gecreëerd onder de naam "Infanterrible". Dit zijn wijnen gemaakt van bekende of minder bekende buitenlandse druivenvariëteiten, aangeplant in de loop der jaren door Jaume Gramona, steeds zoekende en experimenterende. Deze Pinoteamo is daar een perfect voorbeeld van. De naam zegt het zelf : een hommage aan de Pinot-familie : een assemblage van Pinot Noir, Pinot Gris en Pinot blanc.
"Plaer" of letterlijk "genoegen" of "genot" in het Catalaans, is een volgende stap in dit mini-project van Albert Jané in Priorat. Deze wijn is helemaal in de stijl van het huis : verleidelijk, stevig doch elegant en fluwelen tannines met een krachtige afdronk. Zoals steeds oude wijnstokken van de regio en al zijn wijngaarden biologisch. Ook de filosofie voor de wijnen van Acústic Celler, zijn bekende domein in Montsant.
Carinyena (50%), Garnatxa (50%)
La Planella is een 9 ha grote noordelijk gerichte wijngaard op krijt & kalksteenrijke bodem. De naam doet denken aan een vlakte, wat in de realiteit niet zo is. La Planella is een wijngaard met terrasbouw. De stokken zijn 15 à 50 jaar oud. Rendement van 1500-2000 kg/ha.
Carinyena blanca (100%)
Planetes de Nin blanc was met 2014 de eerste millésime. De bijna verdwenen druivensoort Carinyena blanca werd hier gerecupereerd.
Cariñena (60%), Garnatxa (40%)
Planetes Classic is de tweede wijn die sinds enkele jaren wordt gevinifieerd. 10.000 flessen productie.
Planetes de Nin is de tweede wijn die sinds enkele jaren wordt gevinifieerd. Daarbij komt nu ook de Garnatxes. Een natuurlijke wijn waar geen sulfiet wordt aan toegevoegd en die op amfora's wordt vergist. Afkomstig van wijnstokken aangeplant in 1998 op leisteen en ijzerhoudende leisteen op een hoogte van 350 m. Rendementen van 10 hl/ha. Slechts 1200 flessen gemaakt !
Cariñena (56%), Garnatxa (44%)
Porrera Vi de Vila de Vall Llach is de topwijn van dit domein. Hij wordt enkel gemaakt van de oudste wijnstokken (meestal ouder dan 75 jaar) die ze in eigendom hebben op de hellingen van de bergen. Rendement is hier nauwelijks 300 gram druiven per stok. Deze wijn is dan ook het nec plus ultra van vieilles vignes. Niet voor niets heeft Lluis Llach (Catalaanse chansonnier en wijnfanaat) zijn naam aan deze wijn gegeven. Cultwijn.
100 cl.
500 cl.
Garnatxa blanca, Macabeu
Artisanaal gemaakte Vermouth. Witte Spaanse wijn van Priorat met een aftreksel van aromatische kruiden. Om deze vermout te maken wordt er een aftreksel gemaakt op basis van meer dan 110 verschillende planten die gedurende meer dan een jaar hebben geweekt in een houten vat met wijn. Dit aftreksel wordt samengevoegd met een witte Spaanse wijn op basis van Macabeo en Garnacha Blanca. Een witte wijn die contact heeft gehad met de schillen van de druiven zodat de wijn meer aroma’s en een donkere kleur heeft. Het geheel wordt gedurende minstens twee jaar op oude houten vaten bewaard totdat de vermout de gewenste kleur en aroma’s heeft.
Cabernet Sauvignon (55%), Merlot (30%), Syrah (10%), Tempranillo (5%)
De eerste jaargang was 1994. Deze wijn is de eerste assemblage die gemaakt werd na 15 jaar experimenteren met mono-variëtale wijnen. Hij werd genoemd naar de zoon van Josep-Maria Albet: Martí. De wijn is afkomstig van wijnstokken van minstens 25 jaar oud. De handjes op het etiket zijn deze van Martí. Het is een Spaanse wijn die steeds zeer mooi veroudert met soepele tannines, mooie evenwichtige zuren en veel fruit. Elegantie ten top. Wordt enkel in grote jaren gemaakt.
Reserva de la Música is de opvolger van de Reserva Brut. Deze Cava krijgt vooral meer rijping in de fles waardoor de structuur, bubbels en aroma’s complexer zijn. Op het rugetiket staat in kleine gouden cijfers (naast barcode) de maand van dégorgement vermeld.
Carinyena
Garnatxa (55%), Carinyena (45%)
Xarel.lo (70%), Chardonnay (30%)
5* staat voor een selectie van het beste wat dit domein kan brengen binnen de Cavawereld.
Roussanne (25%), Chenin Blanc, Marsanne, Parellada Montonega
Selma is zonder meer een cultwijn. Iedereen heeft er al van gehoord, maar niemand heeft hem al geproefd. Selma is een uitgestorven bergdorp in de Sierra de Montmell (Santes Creus, Tarragona). Hier liggen de roots van Jaume en Ester Nin, die hier al heel wat jaren geleden tegen de bergflank van het verlaten dorp begonnen op kleine schaal wijnstokken te planten. Alles wordt biodynamisch bewerkt, met uiterste zorg voor de wijngaard en consequent ook in de vinificatie.
Chenin Blanc, Marsanne, Roussanne, Xarel.lo
Parellada
Jané Ventura heeft begin 2000 de Malvasia de Sitges terug op de kaart gezet. Sindsdien zijn er heel wat wijnmakers gevolgd. Deze Sempreviva is een lichtvoetige wijn, de instapversie van de Malvasia de Sitges. Zeer fris, mooie zuren en strak op het palet. Sempreviva is de Catalaanse benaming voor de Flor de Sant Joan, de typische bloem die op die heiligendag aan de vrouwen wordt geschonken. Aangezien het de perfecte droogbloem is, lijkt ze nooit te sterven en is dus 'altijd levend' of Sempreviva. Een mooie naam voor een mooie wijn. Slechts 4400 flessen gemaakt in zijn eerste millésime.
Sumoll (100%)
Gerard Jané was een van de pioniers in Penedès om de vergeten druivensoort Sumoll te recupereren. Dit is een van de meest authentieke variëteiten van de regio. Nochtans was het lange tijd niet toegelaten om de soort te gebruiken volgens de officiële D.O. wetgeving. Gelukkig is daar sinds een 10-tal jaar een kentering in gekomen. Vandaag wordt het gebruik van autochtone cépages zelfs aangemoedigd!
Pedro Ximenez (90%), Moscatel de Alejandria (10%)
De vin village van Terroir al Limit in het wit. Bestaat hoofdzakelijk uit de Mediterrane en kruidige Pedro Ximénez, aangevuld met een ietsje Moscatel de Alejandria. Mineralige verfijning ten top !
Cariñena (50%), Garnatxa (50%)
Terra de Cuques Negre weerspiegelt het terroir van het dorp Torroja. De Carinyena, op een llicorella bodem aangeplant, geeft de structuur, de ruggengraat en de aciditeit, terwijl de uit klei afkomstige Garnacha de elegante expressie en rood fruit brengt. De wijnstokken zijn tussen 25 en 40 jaar oud en staan op 300 à 350m hoogte aangeplant.
Montanega (100%)
Deze Terra Vermella is voorlopig de enige wijn gemaakt van de druivensoort Montanega, een variant van Parellada, afkomstig van de hellingen van Selma (El Pla de Manlleu), een uitgestorven bergdorp gelegen in het Montmell-gebergte in Catalunya. Het is een project van Ester Nin en haar broer, die afkomstig zijn van El Pla de Manlleu. De ondergrond is een mengeling van rode klei en stenen, vandaar de naam van de wijn ‘Terra Vermella’ of ‘rode aarde’. De wijngaarden worden biodynamisch bewerkt. Een uitzonderlijke en zeer zeldzame wijn met een rasechte en mediterrane identiteit. Cult.
Cabernet Sauvignon (60%), Garnatxa (40%)
Mediterrane rode wijn, stevig, maar toch met soepele tannines en een mooie ziltigheid, uniek door zijn lumaquel.la terroir.
Garnatxa (48%), Tempranillo (35%), Cariñena (11%), Cabernet Sauvignon (6%)
Usatges is de tweede wijn van dit topdomein, maar wordt daarom niet gemaakt met minder kwalitatieve druiven. Enkel de assemblage is elk jaar verschillend, aangezien de wijn wordt gemaakt met het restdeel van de druiven die niet worden gebruikt voor de Clos de l'Obac en Miserere. Toonbeeld van finesse.
Garnatxa blanca (60%), Macabeu (40%)
One-man-project van Josep Maria Castillo, die vroeger als oenoloog in verschillende wijndomeinen in Terra Alta werkte. Vandaag keert hij terug naar zijn roots met deze vermout.
Garnatxa blanca, Macabeu, Malvasia de Sitges, Subirat Parent, Xarel.lo
Dit is een nieuwe reeks voor dit domein. Tot nu toe hadden zij een eenvoudige witte Spaanse wijn en een topwijn. Daarnaast had Gerard heel wat ‘testwijnen’ van andere druivensoorten. Na jarenlange proefvinificaties werd er besloten om zowel in wit, rosé als in rood een ‘selecció’ te maken van 15 verschillende wijngaarden, telkens vieilles vignes. De etiketten van wit, rood en rosé vormen één landschap, karakteristiek voor Baix Penedès. Bij de witte Spaanse wijn hebben we het zee– en strandlandschap van Baix Penedès. De vaten die op de zee drijven zijn een referentie naar hoe vroeger de vaten op de boten werden geladen: in de zee losgelaten, dreven deze naar de boot.
Ull de Llebre (40%), Cabernet Sauvignon (20%), Merlot (20%), Sumoll (10%), Syrah (10%)
Dit is een nieuwe reeks voor dit domein. Tot nu toe hadden zij een eenvoudige witte Spaanse wijn en een topwijn. Daarnaast had Gerard heel wat ‘testwijnen’ van andere druivensoorten. Na jarenlange proefvinificaties werd er besloten om zowel in wit, rosé als in rood een ‘selecció’ te maken van 15 verschillende wijngaarden, telkens vieilles vignes. De etiketten van wit, rood en rosé vormen één landschap, karakteristiek voor Baix Penedès. Het etiket van de Negre is geïnspireerd op de Finca Mas Vilella, meer landinwaarts, met daarrond de hooggelegen wijngaarden.
Augustus Chardonnay is een van Spanjes hoofdrolspelers als het over Chardonnay gaat, tevens het paradepaardje van deze bodega. Door de jaren heen werd er steeds minder houtrijping gebruikt om te wijn af te werken. Let op! De vaten zijn sterk geroosterd zodat we in de geur een uitgesproken roosterig geheel krijgen, maar wat niet voor hout staat. In de mond geeft dit als resultaat dat er meer plaats is voor fruit. Dit doordat de houtporiën dichtgeschroeid zijn, een roosterig aroma geven, maar de wijn beschermen van het ademen via het hout en de wijn zodoende minder eik opneemt. 20e jaar van vinificatie. Gisting met batonnage en malolactische gisting op eiken vaten van Nevers voor 4 maanden. 20.000 flessen.
Merlot (100%)
Dit is Dirks topwijn. Costero wil zeggen ‘van steile hellingen’, dus geen terrasbouw maar oude wingerds die op leisteenhellingen staan aangeplant. Deze Costero-wijngaarden zijn hier voor 85% vertegenwoordigd. Het is dus een heel andere wijn dan de Negre, omdat er nauwelijks aanvulling is van andere cépages. Dit is dan ook een wijn van een ander kaliber: steviger, veel krachtiger en met een duidelijke Priorat-stempel. Nunci: de vroegere eigenaar van de wijngaarden was de belleman (nunci) van het dorp. Nunci is dan ook de naam geworden voor alle wijnen van het domein.
Xarel.lo (75%), Chardonnay (25%)
Roura maakt een van de beste bubbels prijs/kwaliteit. Mooie vineuze stijl met altijd minstens 15 maanden ‘sur lattes’. Het puntje Chardonnay zorgt voor een volle en romige toets.
Tempranillo (45%), Merlot (20%), Sumoll (20%), Syrah (15%)
Dit is een nieuwe reeks voor dit domein. Tot nu toe hadden zij een eenvoudige witte Spaanse wijn en een topwijn. Daarnaast had Gerard heel wat ‘testwijnen’ van andere druivensoorten. Na jarenlange proefvinificaties werd er besloten om zowel in wit, rosé als in rood een ‘selecció’ te maken van 15 verschillende wijngaarden, telkens vieilles vignes. De etiketten van wit, rood en rosé vormen één landschap, karakteristiek voor Baix Penedès. Het etiket van de rosado is gebaseerd op de kustzone van El Vendrell. Gebouwen, bruggen en terrassen waar je van de rosé kunt genieten.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.