Een van onze kleinste domeinen in Priorat. Ester Nin is de oenologe van Clos Erasmus en heeft daarnaast haar eigen domein samen met haar man Carles. Zeer zuivere en elegante Priorat-wijnen met zeer weinig sulfiet zijn het resultaat.
Albillo, Blanquilla, Doña Blanca, Macabeu, Marisancho, Tardana
75 cl.
2021
Vino de Pueblo, letterlijk "vin village", gemaakt van oude wijnstokken, met enkel de typische cépages van de regio. Het is ook een "vino etico", gemaakt met crowdfunding, om de lokale boeren te ondersteunen en vooruit te helpen. Zeer eigenzinnige en typische wijn met veel karakter.
Malvasia de Sitges (100%)
Jané Ventura heeft begin 2000 de Malvasia de Sitges terug op de kaart gezet. Sindsdien zijn er heel wat wijnmakers gevolgd. Deze Sempreviva is een lichtvoetige wijn, de instapversie van de Malvasia de Sitges. Zeer fris, mooie zuren en strak op het palet. Sempreviva is de Catalaanse benaming voor de Flor de Sant Joan, de typische bloem die op die heiligendag aan de vrouwen wordt geschonken. Aangezien het de perfecte droogbloem is, lijkt ze nooit te sterven en is dus 'altijd levend' of Sempreviva. Een mooie naam voor een mooie wijn. Slechts 4400 flessen gemaakt in zijn eerste millésime.
Merseguera (65%), Viognier (24%), Malvasia (11%)
2023
Na de resuscitatie van de Bobal is Toni aan zijn volgend project begonnen: het terug op de kaart zetten van de Merseguera. Een typische druivensoort uit Alto Turia in de regio van Valencia die volledig verwaarloosd was en waar enkel nog flutwijntjes mee werden gemaakt. Zijn project begon reeds meer dan 10 jaar geleden. Een steile wijngaard (helling van 10%) op 900 meter hoogte waar de vieilles vignes Bobal absoluut geen succes waren (werden niet rijp wegens te koud), besloot hij om te vormen. Hij stekte al de stokken met Merseguera. 2011 is de eerste jaargang die hij op de markt bracht, voorlopig nog in kleine hoeveelheden. Om de wijn wat extra aroma en pep te geven werd er Malvasía en Viognier aan toegevoegd.
Macabeu (100%)
Mediterraan en mineralig, de 2 kernwoorden voor deze wijn gemaakt met Macabeu - 3 ha wijngaard, aangeplant rond 1980 rond Santes Creus, op 300 m hoogte. Kalk-leem terroir.
Chardonnay (35%), Sauvignon blanc (35%), Xarel.lo (30%)
2022
Een fraai staaltje van technisch kunnen. De Chardonnay biedt een perfecte molligheid door zijn gisting op eik. De Sauvignon Blanc is aromatisch sterk, mineralig en grassig. En het puntje Xarello zorgt voor dat extra beetje fraîcheur. Perfecte wijn voor gastronomische combinaties. Sedert jaargang 2008 gebotteld met een schroefdop.
Chardonnay (35%), Xarel.lo (35%), Sauvignon blanc (30%)
De druiven zijn afkomstig van drie verschillende wijngaarden gelegen op de Finca Can Milà. Can Milá is de jongste aanwinst van de bodega en La Milana (rood) is de eerste wijn gemaakt van deze wijngaarden. 12.900 flessen productie.
Macabeu (30%), Pedro Ximenez (30%), Verdil (30%), Malvasia (10%)
Cullerot = dikkopje, zie logo. Sinds enkele jaren heeft men zich op Celler del Roure verdiept in de recuperatie van oude cépages van de streek. Ook de vinificatie in amforen, die op dit oude domein nog aanwezig waren, gebeurt zoals vroeger. Cullerot werd in 2010 voor het eerst gecommercialiseerd. Productie van 24.000 flessen.
Pedro Ximenez (85%), Moscatel (15%)
Een terugkeer naar de typische wijn van Málaga. Met zijn mooie naam en dito presentatie verwijst hij naar de golf die aanrolt als de boot naar Melilla (de 'Melillero') vertrekt uit de haven van Málaga. Een mooie coupage van Pedro Ximénez en Moscatel. De druiven zijn afkomstig van 7 kleine perceeltjes tussen 30 en 100 jaar oud, allemaal in de heuvels van Málaga stad, tussen 800 à 1000 m hoogte.
Moscatel de Frontignac (35%), Sauvignon blanc (35%), Gewürztraminer (15%), Moscatel de Alejandria (15%)
Gessami betekent jasmijn in het Catalaans. Dit cavahuis oogst zijn druiven net vooraleer ze volledig rijp zijn, en dit omdat oxidatie van de druif of het sap het grootste gevaar is voor cava. Dit resulteert in een laag alcoholische wijn binnen hun gamma stille wijnen.
Nieuw project op basis van Macabeu, afkomstig van 2 wijngaarden : 1 ha aangeplant in 1969 en 1 ha aangeplant in 1998. Alle wijngaarden worden biodynamisch bewerkt.
Chardonnay (100%)
Dit cavahuis oogst zijn druiven net voor de volledige rijpheid, omdat oxidatie van de druif of het sap het grootste gevaar is voor cava. Dit resulteert in een laag alcoholische wijn. Frisse Chardonnay uit hoger gelegen wijngaarden Mas Escorpí en El Serralet aangeplant met hun oudste Chardonnay’s.
Premsal (60%), Callet (40%)
Quibia is het denkbeeldige dorp Felanitx in de geschriften van filosoof Llorenç Mostel. De wijn is veel serieuzer geworden de laatste 5 jaar en is nu hoofdzakelijk een blanc de noirs geworden.
Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir
2018
Gramona heeft een aparte reeks wijnen gecreëerd onder de naam "Infanterrible". Dit zijn wijnen gemaakt van bekende of minder bekende buitenlandse druivenvariëteiten, aangeplant in de loop der jaren door Jaume Gramona, steeds zoekende en experimenterende. Deze Pinoteamo is daar een perfect voorbeeld van. De naam zegt het zelf : een hommage aan de Pinot-familie : een assemblage van Pinot Noir, Pinot Gris en Pinot blanc.
Moscatel
2019
Schitterend renovatieproject van de klassieke Moscatel druif afkomstig van de Axarquía, ten oosten van Málaga stad. In totaal worden er minder dan 2000 flessen gemaakt. De wijngaarden van deze unieke wijn liggen op meer dan 800 m hoogte en zijn aangeplant in 1932.
Malvasia, Merseguera, Tortosí, Trepadell, Verdil
Javi's eerste witte wijn, volledig gemaakt van mediterrane en Valenciaanse variëteiten. 'Micalet' is Valenciaans voor de kathedraal van Valencia (San Miguel in het Spaans). De druiven zijn afkomstig van de flanken van de Penya Foradà, in Font de la Figuera van een perceeltje met de naam 'Pla del Micalet' en werden aangeplant in 1948 door Javi's overgrootvader. Met deze Micalet wil hij een getrouwe en eerlijke weergave geven van zijn landschap en de mensen die dit bewerken. Slechts 2000 flessen gemaakt van dit oude perceel op 730 m hoogte.
Pedro Ximenez (90%), Moscatel de Alejandria (10%)
De vin village van Terroir al Limit in het wit. Bestaat hoofdzakelijk uit de Mediterrane en kruidige Pedro Ximénez, aangevuld met een ietsje Moscatel de Alejandria. Mineralige verfijning ten top !
Garnatxa blanca (100%)
Chenin Blanc, Clairette blanche, Colombard, Garnacha Blanca, Marsanne, Palomino, Roussanne, Semillon blanc, Semillon gris, Verdello, Viognier
Palladius is de grote witte wijn van de Sadie Family. Het is een blend van 17 wijngaarden in Paardeberg: 13 wijngaarden met een granieten ondergrond en 4 wijngaarden met zandsteen. Ongelooflijke complexiteit.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.