Mas d'en Caçador is een single vineyard gelegen in het dorp Porrera, op een hoogte van 650 meter. De wijngaard is slechts 1,5 hectare groot en één van de hoogste in Priorat. Productie van ongeveer 1500 flessen.
Vinificatie
De volledige trossen, deels ontrist, ondergaan een alcoholische gisting met natuurlijke gistcellen in foeders voor een periode van 4 weken. Rijping van 16 maanden in een foeder van Franse eik van 2700 liter. Geen filtering. Minimale dosis SO2 net voor de botteling.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf: 2026
Op zijn best: 2030-2033
Tot: 2039
Serveren
In een bourgogneglas (16-18°C).
Proefanalyse
Dieprood en jong van kleur. Zeer open aroma's die iets frisser van stijl zijn dan die van de La Coma d'en Romeu, dit omwille van zijn meer noordelijk georiënteerde ligging. Meer expressie van de leisteenondergrond. Iets kruidiger van stijl, grote klasse, complex en met een oneindige lengte.
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol