Een nieuwe topper van Victoria Ordóñez en haar zoon Guillermo, die sinds 2016 blijft verrassen met een ongeziene kwaliteit voor Malaga (voor stille wijnen althans).
Naast haar andere rode wijn Camaroles, brengt ze deze topcuvée in heel kleine aantallen op de markt, er werden slechts 2655 flessen gebotteld.
De druiven komen van 2 wijngaarden:
‘El Cortijo de La Fresnada’, op 850m in het Sierra de Camaroles-gebergte met een complexe bodemmix van leisteen, magma, silica, kwarts, graniet, kalksteen en zandsteen.
‘El Lagar de Vadillo’, op 900m hoogte in het Montes de Málaga-gebergte met vooral kalksteen van mariene oorsprong.
Vinificatie
De druiven worden midden september manueel geoogst in kleine kisten van 9KG. In de bodega past men eerst een koele maceratie toe met daarna een vinificatie in inox. De malolactische omzetting gebeurt in nieuwe Franse eiken barriques gevolgd door 20 maanden élevage en 10 maanden flesrijping.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf: 2023
Op zijn top: 2028-2031
Te drinken tot: 2037
Serveren
Best te karafferen.
Schenken in een Bordeaux-glas op 16°.
Proefanalyse
Robijnrode kleur, zuiver en helder. In de neus, florale hints van viooltjes en intens rijp rood en zwart fruit die duiden op een jonge wijn, ook balsamico-tonen, hints van menthol en licht geroosterde toetsen en een fijne kruidigheid, heel intens en fris.
In de mond een levendige aanzet met frisse zuren en sappig rood en zwart fruit, het hout is ondanks zijn jeugd goed versmolten. Gepolijste tannines, medium body en een lange afdronk. Geeft nu reeds veel drinkplezier, maar kan zeker nog een aantal jaren bewaren.
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol