Schitterend renovatieproject van de klassieke Moscatel druif afkomstig van de Axarquía, ten oosten van Málaga stad. In totaal worden er minder dan 2000 flessen gemaakt. De wijngaarden van deze unieke wijn liggen op meer dan 800 m hoogte en zijn aangeplant in 1932.
Vinificatie
Geoogst begin augustus in kleine kistjes van 9 kg, getransporteerd uit de steile wijngaarden met muilezels. Daarna met koeltransport tot aan de kleine bodega. Selectie en ontsteling zonder druk te zetten. Maceratie op lage temperatuur. Enkel de eerste lekmost (mosto yema) wordt gebruikt. Gisting op Franse eiken vaten van 600 liter. Daarna élevage sur lies met frequente batonnages tot in mei. Koude stabilisatie. 9 maanden op eikenvaten en daarna nog een 3 à 4 tal maanden op fles.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf: 2022
Op zijn top: 2024-2026
Te drinken tot: 2028
Serveren
Best karafferen zodat de wijn lucht krijgt. Fris serveren in een groot Bourgogneglas.
Proefanalyse
Zeer mooie Moscatel. Zoals algemeen geweten de enige wijn die echt naar druiven ruikt. Dat is ook hier het geval. Frisse, doch zeer complexe neus met mooie aanzet in de mond. Stevig en geconcentreerd met veel sap. Tegelijk ook mooie zuren aanwezig die de wijn ruggengraat geven. Lange afdronk. één van de weinige Moscateles op houten vaten gerijpt.
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol