De oprichting van La Buena Vida
Geïnspireerd door zijn nieuwe ervaringen en gedreven door de potentie van de Spaanse wijn, besloot Wim in augustus 1994 een eigen wijnimportbedrijf te starten: La Buena Vida. Hoewel hij nog weinig kennis had van de wijnhandel, voelde hij een kans om iets bijzonders te creëren. Met de steun van zijn ouders, vrienden en de contacten van Gregorio, zette hij zijn eerste stappen in de Belgische wijnmarkt.
De weg naar succes was echter niet zonder hindernissen. De Belgische restaurantwereld had weinig vertrouwen in Spaanse wijnen en het bouwen van een cliënteel bleek een uitdaging, zeker gezien de hoge prijzen van de wijnen. Wim bleef echter volhardend, bezocht na zijn werk restaurants en maakte daar connecties, waaronder met Eric Boschman van Le pain et le vin, en diens sommelier Philippe Emmanuelli. Dankzij deze contacten wist Wim zijn eerste grote bestellingen binnen te halen.
De groei van La Buena Vida
De echte doorbraak kwam in 1997, met de komst van Johan Sterckx, uitgeroepen tot Eerste Sommelier van België. Zijn expertise en connecties openden de deuren naar tal van Belgische gastronomische restaurants. Dankzij een rigoureuze selectie van kwaliteitswijnen, allemaal afkomstig van familiale wijndomeinen, groeide het assortiment van La Buena Vida uit tot 300 referenties. Het bedrijf werd zo succesvol dat het op een gegeven moment verantwoordelijk was voor 1/20ste van de Spaanse wijnuitvoer naar België. Dit succes was te danken aan de focus op het hogere segment en de strikte selectie van topwijnen.