Een van de weinige 100% zuivere Cabernet Franc-wijnen van het Iberisch Schiereiland. De aanplant van deze druif diende voor de vroegere assemblagewijnen van dit domein. Sinds enkele jaren wordt hij apart gevinifieerd, met zeer positieve resultaten. Slechts 5300 flessen.
Vinificatie
Geoogst in september. Fermentatie van ongeveer een maand, bij 22 ° C, waarvan tussen de 10 en 13 dagen met de schillen. Gerijpt in 300L Franse eiken vaten gedurende gemiddeld 16 maanden.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf: 2022
Op zijn top: 2024-2027
Te drinken tot: 2030
Serveren
Eerste 3 jaar best decanteren, serveren op 18°C.
Proefanalyse
Zeer diep van kleur. Rijpe Cabernet Franc met toetsen van leder, koffie en rijpe rode bes in
de tweede geurfase. Stevig in de smaak met een frisheid die de wijn structurele lengte geeft. Uitgebalanceerd houtgebruik. Een Cabernet Franc die helemaal niet van het paprika-achtige en adstringerende type is.
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol