Wij zijn de exclusieve invoerder in België van al de wijndomeinen op deze website.
Cabernet Sauvignon, Garnacha, Graciano, Syrah, Tempranillo
75 cl.
2021
Deze Amigos of 'vriendenwijn' is het paradepaardje van deze kleine familiale bodega in Corral de Almaguer. De wijn zou tot de D.O. La Mancha kunnen behoren, maar de eigenaar Juan de la Barreda heeft er bewust voor gekozen om op zijn wijnen een 'vin de pays'-etiket te kleven van Vino de la Tierra de Castilla. De basiswijnen van het domein zijn hoofdzakelijk cépagewijnen; deze Amigos is een coupage van enerzijds vieilles vignes Tempranillo - of Cencibel in deze streek - (40 jaar oud, La Dehesilla, Monte Alto en el Convento) en anderzijds jongere aanplant van Syrah en Cabernet.
Callet (65%), Mantonegro (20%), Syrah (15%), Fogoneu
2022
De ÀN/2 is de tweede wijn van dit topdomein. Zoals in de eerste wijn, de AN, bestaat hij hoofdzakelijk uit de typische druivenrassen van Mallorca. Het grote verschil met de eerste wijn is vooral de toevoeging van Syrah (15%) die werd gebruikt om deze tweede wijn wat meer structuur te geven.
600 cl. (Imperial)
De ÀN/2 is de tweede wijn van dit topdomein. Zoals in de eerste wijn, de AN, bestaat hij hoofdzakelijk uit de typische cépages van Mallorca. Het grote verschil met de eerste wijn is vooral de toevoeging van Syrah (15%) die werd gebruikt om deze tweede wijn wat meer structuur te geven.
150 cl. (Magnum)
Cabernet Sauvignon (60%), Syrah (20%), Tempranillo (20%)
2019
Sinds 2016 maakt Victoria Ordóñez ook rode wijnen. Zij blijft natuurlijk de queen van de Pedro Ximénez en Moscatel uit Málaga, maar deze rode wijnen verdienen absoluut hun plaats op onze tafel. Afkomstig van hoog gelegen wijngaarden, ook in de streek rond Málaga stad.
Syrah (100%)
2020
Ull de Llebre (63%), Garnatxa (26%), Cabernet Sauvignon (6%), Syrah (5%)
De aanplant van de garnatxa dateert van de jaren 60 en 70 volgens het gobeletsysteem. De overige variëteiten werden op het einde van de jaren 80 aangeplant volgens het leisysteem (dubbele guyot). De wijngaarden zijn zuidwestelijk georiënteerd en krijgen hierdoor vele uren zon, om tijdens de oogst (van eind september tot begin november!) mooie en perfect rijpe druiven af te leveren. Enkele weken voor de oogst worden de minder bedeelde trossen verwijderd (vendange verte). Maceratie en alcoholische gisting in inox cuves aan 28°C gedurende 25 dagen. Vervolgens een rijping van 12 maanden, deels op nieuwe Franse eiken (Allier) vaten en tweedejaars vaten. Voor een deel van de garnatxa wordt heel beperkt Amerikaanse eik gebruikt. Totale productie van 36.000 flessen.
Cabernet Sauvignon (35%), Garnatxa (35%), Cariñena (10%), Merlot (10%), Syrah (10%)
2014
Een van de grote klassiekers van Priorat. Jaar na jaar de perfecte illustratie van zijn terroir en jaargang. Mineraal en groots. Topwijn.
Cariñena, Cinsault, Garnacha, Mourvèdre, Syrah, Tinta Barocca
Terroir. Net zoals in Spanje is dit eveneens een revolutionair begrip in Zuid-Afrika. En net zoals onze pionier-wijnmakers in Spanje, speelden ook Eben Sadie en The Sadie Family in Zuid-Afrika een pioniersrol. Columella is het vlaggenschip van dit kleine wijndomein. Beperkte productie, hoge kwaliteit.
Garnatxa (85%), Syrah (15%)
Coma d’en Pou is de verzamelnaam van enkele wijnvelden oostelijk van Gandesa aan de voet van de Serra de Cavalls. Coma staat voor een ondiepe vallei in een bergachtige regio. Coma d’en Pou heeft een totale oppervlakte van 10 ha deels met wijnstokken en deels met olijfbomen beplant. In 1996 werd deze wijn in zeer beperkte volumes gemaakt. Het was ook in de beginperiode dat er een procentueel groter aandeel cabernet sauvignon in de cuvée zat. Vandaag speelt grenache de hoofdrol.
Garnatxa (60%), Cariñena (30%), Syrah (10%)
2018
Coma Vella is de aanzet tot het topgamma rode Spaanse wijnen van dit domein. Indien u een Spaanse wijn met een perfecte prijs-kwaliteitverhouding van deze beroemde regio wil proeven, twijfel dan niet. Het fruit is hier de protagonist, perfect verweven met het hout. Een zwoele mediterrane toets, met toch voldoende zuren, maken er een bijzonder verleidelijke wijn van. Er wordt tot 60% vieilles vignes gebruikt, hoofdzakelijk Grenache en Carignan. De andere cépages zijn afkomstig van wijngaarden die intussen ook al ouder dan 15 jaar zijn. Coma staat voor dal en Vella voor oud.
Garnatxa (80%), Cabernet Sauvignon (10%), Syrah (10%)
50 cl.
2011
Zeer originele restzoete Spaanse wijn, gemaakt van hoofdzakelijk oude wijnstokken Garnatxa. Een van Spanjes mooiste rode restzoete wijnen.
Monastrell (50%), Syrah (50%)
El Cid Campeador was een Spaanse huurling die zowel aan de zijde van de Spanjaarden als de Moren heeft gestreden. Omwille van het succes tijdens zijn veldslagen werd (en wordt) hij in Spanje tot op heden geëerd. Vandaag zijn er nog tal van Spaanse steden die een standbeeld van El Campeador hebben staan.
Merlot (28%), Garnatxa (27%), Cariñena (21%), Cabernet Sauvignon (12%), Syrah (12%)
De Embruix wordt hoofdzakelijk gemaakt van de jonge aanplant van midden jaren 90. Soms wordt een deel van de Grenache of Carignan vieilles vignes gebruikt, maar het hoofddoel van deze wijn is vooral behagen. En dat lukt hem als de beste. Dit is een wellustige fruitbom die zeer goed scoort op gebied van prijs/kwaliteit. Zijn naam betekent ‘behekst’, en dat is wat er gebeurt als je deze wijn drinkt. Ongeveer 70.000 flessen productie.
37,5 cl.
Syrah (53%), Cariñena (35%), Sumoll (12%)
Wijngaard met een kalksteengrond op 400 meter hoogte in La Joncosa del Montmell.
Monastrell (30%), Petit Verdot (20%), Tintorera (20%), Cabernet Sauvignon (10%), Merlot (10%), Syrah (10%)
Basiswijn gemaakt van oude wijnstokken Monastrell en andere druivensoorten die aangeplant zijn nabij de prehistorische site Les Alcusses. Eén van Valencia's meest succesvolle wijnen.
Tempranillo (64%), Cabernet Sauvignon (26%), Syrah (10%)
2017
De naam van de wijn en het domein Licinia zijn afkomstig van de Romeinse benaming van het dorp waar het domein en de wijngaarden gelegen zijn: Morata heette Licinia in de tijd van de Romeinen. Dit is ook de naam van de enige wijn die er gemaakt wordt. Biologisch gevinifieerd.
Syrah (91%), Cabernet Sauvignon (9%)
Etiqueta Azul is het blauwe etiket en is de topper van de drie wijnen die hier onder de kurk komen. Het etiket is geïnspireerd op het wapenschild van de familie.
Cabernet Sauvignon (78%), Syrah (22%)
2008 was de eerste jaargang van vinificatie. Dit is een vrij nieuwe wijn voor dit domein die tot dan enkel een basiswijn (Valdueza) en een topwijn (Etiqueta Azul) maakten. Deze ‘red label’ zit er net tussenin.
Petit Verdot (60%), Syrah (20%), Tempranillo (20%)
Een nieuwe topper van Victoria Ordóñez en haar zoon Guillermo, die sinds 2016 blijft verrassen met een ongeziene kwaliteit voor Malaga (voor stille wijnen althans). Naast haar andere rode wijn Camaroles, brengt ze deze topcuvée in heel kleine aantallen op de markt, er werden slechts 2655 flessen gebotteld. De druiven komen van 2 wijngaarden: ‘El Cortijo de La Fresnada’, op 850m in het Sierra de Camaroles-gebergte met een complexe bodemmix van leisteen, magma, silica, kwarts, graniet, kalksteen en zandsteen. ‘El Lagar de Vadillo’, op 900m hoogte in het Montes de Málaga-gebergte met vooral kalksteen van mariene oorsprong.
Bobal (72%), Garnacha (17%), Syrah (11%)
Mestizaje = mengeling of assemblage. Een basiswijn maar een topper!
Cariñena (45%), Garnatxa (40%), Cabernet Sauvignon (5%), Merlot (5%), Syrah (5%)
Nunci: de vroegere eigenaar van de wijngaarden was de belleman (nunci) van het dorp. Nunci is dan ook de naam geworden voor alle wijnen van het domein.
Syrah (36%), Garnatxa (22%), Cabernet Franc (20%), Merlot (14%), Cabernet Sauvignon (7%)
Zoals in de meeste nieuwe Priorats neemt Dirk hier ook minstens 50 à 60% Grenache en Carignan als basis en vult deze aan met andere cépages, meestal van jongere wijnstokken. Hoewel de wijn zuiders is, heeft hij toch een zekere fraîcheur. Misschien door het gebruik van de Cabernet Franc, die voor de rest in deze streek niet gebruikt wordt. Minimale élevage op eiken vaten om geen enkele dominantie van het hout te hebben. En daarin is hij perfect geslaagd! Ongelooflijke wijn voor zijn prijs. Nunci: de vroegere eigenaar van de wijngaarden was de belleman (nunci) van het dorp. Nunci is dan ook de naam geworden voor alle wijnen van het domein.
Syrah (38%), Cabernet Franc (22%), Garnatxa (21%), Cariñena (12%), Merlot (7%)
2015
Nuncito (klein Nunci) is zowat de tweede wijn van het domein waarin ook deels de jongere druivenstokken worden verwerkt. 2005 was de eerste jaargang van commercialisering.
Garnatxa (80%), Syrah (10%), Viognier (10%)
2016
Dolç-wijnen worden in Priorat al eeuwen gemaakt. Nus is een moderne variant op de vroegere Rancio dolç-wijnen.
Cabernet Sauvignon (55%), Merlot (30%), Syrah (10%), Tempranillo (5%)
De eerste jaargang was 1994. Deze wijn is de eerste assemblage die gemaakt werd na 15 jaar experimenteren met mono-variëtale wijnen. Hij werd genoemd naar de zoon van Josep-Maria Albet: Martí. De wijn is afkomstig van wijnstokken van minstens 25 jaar oud. De handjes op het etiket zijn deze van Martí. Het is een Spaanse wijn die steeds zeer mooi veroudert met soepele tannines, mooie evenwichtige zuren en veel fruit. Elegantie ten top. Wordt enkel in grote jaren gemaakt.
Heel fruitgedreven en kruidige Syrah vieilles vignes. Deze Syrah werd vroeger enkel gebruikt in de cuvée wijnen en is sinds enkele jaren ook als monocépage gebotteld.
Cabernet Sauvignon, Callet, Syrah
Trispol = tegel/bodem. 2010 is het eerste jaar van vinificatie.
Garnacha, Syrah
Urbezo was een plaatselijke levenskunstenaar die Santiago Garcia veel heeft bijgebracht omtrent wijncultuur en levensvisie. Hierdoor werden verschillende wijnen en de bodega naar hem genoemd.
Ull de Llebre (40%), Cabernet Sauvignon (20%), Merlot (20%), Sumoll (10%), Syrah (10%)
Dit is een nieuwe reeks voor dit domein. Tot nu toe hadden zij een eenvoudige witte Spaanse wijn en een topwijn. Daarnaast had Gerard heel wat ‘testwijnen’ van andere druivensoorten. Na jarenlange proefvinificaties werd er besloten om zowel in wit, rosé als in rood een ‘selecció’ te maken van 15 verschillende wijngaarden, telkens vieilles vignes. De etiketten van wit, rood en rosé vormen één landschap, karakteristiek voor Baix Penedès. Het etiket van de Negre is geïnspireerd op de Finca Mas Vilella, meer landinwaarts, met daarrond de hooggelegen wijngaarden.
Tempranillo (45%), Merlot (20%), Sumoll (20%), Syrah (15%)
2023
Dit is een nieuwe reeks voor dit domein. Tot nu toe hadden zij een eenvoudige witte Spaanse wijn en een topwijn. Daarnaast had Gerard heel wat ‘testwijnen’ van andere druivensoorten. Na jarenlange proefvinificaties werd er besloten om zowel in wit, rosé als in rood een ‘selecció’ te maken van 15 verschillende wijngaarden, telkens vieilles vignes. De etiketten van wit, rood en rosé vormen één landschap, karakteristiek voor Baix Penedès. Het etiket van de rosado is gebaseerd op de kustzone van El Vendrell. Gebouwen, bruggen en terrassen waar je van de rosé kunt genieten.
Bestelbaar vanaf 01-05-2025
Prijs nog niet bekend
Primeur. Levering oktober/november 2025 Terroir. Net zoals in Spanje is dit eveneens een revolutionair begrip in Zuid-Afrika. En net zoals onze pionier-wijnmakers in Spanje, speelden ook Eben Sadie en The Sadie Family in Zuid-Afrika een pioniersrol. Columella is het vlaggenschip van dit kleine wijndomein. Beperkte productie, hoge kwaliteit.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Uitverkocht!
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.