De aanplant van de garnatxa dateert van de jaren 60 en 70 volgens het gobeletsysteem. De overige variëteiten werden op het einde van de jaren 80 aangeplant volgens het leisysteem (dubbele guyot). De wijngaarden zijn zuidwestelijk georiënteerd en krijgen hierdoor vele uren zon, om tijdens de oogst (van eind september tot begin november!) mooie en perfect rijpe druiven af te leveren. Enkele weken voor de oogst worden de minder bedeelde trossen verwijderd (vendange verte). Maceratie en alcoholische gisting in inox cuves aan 28°C gedurende 25 dagen. Vervolgens een rijping van 12 maanden, deels op nieuwe Franse eiken (Allier) vaten en tweedejaars vaten. Voor een deel van de garnatxa wordt heel beperkt Amerikaanse eik gebruikt. Totale productie van 36.000 flessen.
Vinificatie
12 maanden op Franse eik.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf: 2023
Op zijn top: 2024-2027
Te drinken tot: 2030
Serveren
18°C In een groot glas. Decanteren in de eerste 4 jaar.
Proefanalyse
Zeer donker van kleur. Zijn mediterrane afkomst wordt duidelijk in de geur, rood fruit afgewisseld met een roosterige toets. In de smaak treffen we naast dit mediterrane een verrassende frisheid en evenwicht: een grote en smakelijke wijn met body. Te omschrijven als een samensmelting van een zonnig mediterraan klimaat en een fris continentaal karakter, eindigend met rijpe fruittannines, structuur en persistentie.
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol