Wij zijn de exclusieve invoerder in België van al de wijndomeinen op deze website.
Blauwe druif wijdverspreid in Médoc en momenteel aanwezig in vrijwel alle continenten. In Catalonië en Navarra wordt hij momenteel aangeplant. In Rioja en Ribera del Duero dulden de D.O.'s de wijngaarden die van oudsher met deze variëteit beplant zijn. In andere gebieden wordt Cabernet Sauvignon aanvaard als experimenteel ras.
Cabernet Sauvignon, Garnacha, Graciano, Syrah, Tempranillo
75 cl.
2021
Deze Amigos of 'vriendenwijn' is het paradepaardje van deze kleine familiale bodega in Corral de Almaguer. De wijn zou tot de D.O. La Mancha kunnen behoren, maar de eigenaar Juan de la Barreda heeft er bewust voor gekozen om op zijn wijnen een 'vin de pays'-etiket te kleven van Vino de la Tierra de Castilla. De basiswijnen van het domein zijn hoofdzakelijk cépagewijnen; deze Amigos is een coupage van enerzijds vieilles vignes Tempranillo - of Cencibel in deze streek - (40 jaar oud, La Dehesilla, Monte Alto en el Convento) en anderzijds jongere aanplant van Syrah en Cabernet.
Cabernet Sauvignon (50%), Merlot (50%)
2020
Deze oerklassieke coupage van Cabernet Sauvignon en Merlot benadert elk jaar de perfectie en is gemaakt in de stijl van een 'mediterrane Bordeaux’. Intussen zijn de wijngaarden van Augustus vieilles vignes geworden en zijn ook de rode Spaanse wijnen veel serieuzer dan 20 jaar geleden.
2023
Bij het beste wat we in Spanje kunnen vinden van rosé. Aan de basis ligt een stevige Cabernet Sauvignon. 27.000 flessen productie.
Garnatxa (60%), Cariñena (30%), Cabernet Sauvignon (10%)
Bellmunt blanc en Bellmunt Negre zijn de eerste 'vins de villages' van Mas d'en Gil. In dit geval afkomstig van jonge wijnstokken van de eigen wijngaarden op het domein, aangeplant tussen 1996 en 1998.
Cabernet Sauvignon (60%), Syrah (20%), Tempranillo (20%)
2019
Sinds 2016 maakt Victoria Ordóñez ook rode wijnen. Zij blijft natuurlijk de queen van de Pedro Ximénez en Moscatel uit Málaga, maar deze rode wijnen verdienen absoluut hun plaats op onze tafel. Afkomstig van hoog gelegen wijngaarden, ook in de streek rond Málaga stad.
Ull de Llebre (68%), Garnatxa (26%), Cabernet Sauvignon (6%)
150 cl. (Magnum)
2018
De aanplant van de garnatxa dateert van de jaren 60 en 70 volgens het gobeletsysteem. De overige variëteiten werden op het einde van de jaren 80 aangeplant volgens het leisysteem (dubbele guyot). De wijngaarden zijn zuidwestelijk georiënteerd en krijgen hierdoor vele uren zon, om tijdens de oogst (van eind september tot begin november!) mooie en perfect rijpe druiven af te leveren. Enkele weken voor de oogst worden de minder bedeelde trossen verwijderd (vendange verte). Maceratie en alcoholische gisting in inox cuves aan 28°C gedurende 25 dagen. Vervolgens een rijping van 12 maanden, deels op nieuwe Franse eiken (Allier) vaten en tweedejaars vaten. Voor een deel van de garnatxa wordt heel beperkt Amerikaanse eik gebruikt. Totale productie van 36.000 flessen.
Ull de Llebre (63%), Garnatxa (26%), Cabernet Sauvignon (6%), Syrah (5%)
Cabernet Sauvignon (35%), Garnatxa (35%), Cariñena (10%), Merlot (10%), Syrah (10%)
2014
Een van de grote klassiekers van Priorat. Jaar na jaar de perfecte illustratie van zijn terroir en jaargang. Mineraal en groots. Topwijn.
Cabernet Sauvignon, Garnatxa, Merlot
2022
De aanplant van de garnatxa dateert van de jaren 60 en 70 volgens het gobeletsysteem. De overige variëteiten werden op het einde van de jaren 80 aangeplant volgens het leisysteem (dubbele guyot). De wijngaarden zijn zuidwestelijk georiënteerd en krijgen hierdoor vele uren zon, om tijdens de oogst (van eind september tot begin november!) mooie en perfect rijpe druiven af te leveren. Enkele weken voor de oogst worden de minder bedeelde trossen verwijderd (vendange verte). Totale productie van 36.000 flessen.
Garnatxa (80%), Cabernet Sauvignon (10%), Syrah (10%)
50 cl.
2011
Zeer originele restzoete Spaanse wijn, gemaakt van hoofdzakelijk oude wijnstokken Garnatxa. Een van Spanjes mooiste rode restzoete wijnen.
Merlot (28%), Garnatxa (27%), Cariñena (21%), Cabernet Sauvignon (12%), Syrah (12%)
De Embruix wordt hoofdzakelijk gemaakt van de jonge aanplant van midden jaren 90. Soms wordt een deel van de Grenache of Carignan vieilles vignes gebruikt, maar het hoofddoel van deze wijn is vooral behagen. En dat lukt hem als de beste. Dit is een wellustige fruitbom die zeer goed scoort op gebied van prijs/kwaliteit. Zijn naam betekent ‘behekst’, en dat is wat er gebeurt als je deze wijn drinkt. Ongeveer 70.000 flessen productie.
37,5 cl.
Garnacha (60%), Cabernet Sauvignon (40%)
De klassieke Reserva is een assemblage van de oudste Garnacha wijngaarden en de Cabernet Sauvignon wijngaard die iets hoger op de flanken van het Moncay gebergte ligt. Alle druiven worden met de hand geplukt. Ermita de San Lorenzo = de kapel van de heilige Lorenzo.
Tinto Fino (86%), Cabernet Sauvignon (10%), Merlot (4%)
Dit is ‘nieuwe stijl’ Ribera: krachtig, stevige maar toch sappige tannines en volgens moderne technieken gevinifieerd met respect voor druif en regio.
Tinto Fino (81%), Cabernet Sauvignon (19%)
Cabernet Sauvignon (100%)
Voor de beste azijn heb je wijnen nodig van hoge kwaliteit. Met deze filosofie overtuigt Cellers Avgvstvs Forvm al meer dan 25 jaar de meest veeleisende smaakpapillen en de meest gerenommeerde chefs van over de hele wereld. FORVM zijn unieke azijnen die tot doel hebben aromatisch te verrijken, smaken te versterken bij uw creaties en zo unieke en verrassende gerechten te maken. Deze azijnen zijn aanwezig in meer dan 36 landen en worden dagelijks gebruikt in de beste keukens.
25 cl.
Cariñena (45%), Garnatxa (45%), Cabernet Sauvignon (10%)
2017
Joan Giné is de eerste stap opwaarts richting een houtgerijpte Priorat. Joan Giné is de grootvader van Xavi Buil i Giné die hem veel bijbracht over de wijnbouw. Een hommage aan grootvader Giné.
Cariñena (40%), Garnatxa (40%), Cabernet Sauvignon (20%)
Promopack 12 flessen + 1 magnum gratis Joan Giné is de eerste stap opwaarts richting een houtgerijpte Priorat. Joan Giné is de grootvader van Xavi Buil i Giné die hem veel bijbracht over de wijnbouw. Een hommage aan grootvader Giné.
Monastrell (30%), Petit Verdot (20%), Tintorera (20%), Cabernet Sauvignon (10%), Merlot (10%), Syrah (10%)
Basiswijn gemaakt van oude wijnstokken Monastrell en andere druivensoorten die aangeplant zijn nabij de prehistorische site Les Alcusses. Eén van Valencia's meest succesvolle wijnen.
Tempranillo (64%), Cabernet Sauvignon (26%), Syrah (10%)
De naam van de wijn en het domein Licinia zijn afkomstig van de Romeinse benaming van het dorp waar het domein en de wijngaarden gelegen zijn: Morata heette Licinia in de tijd van de Romeinen. Dit is ook de naam van de enige wijn die er gemaakt wordt. Biologisch gevinifieerd.
Garnatxa (40%), Cabernet Sauvignon (30%), Merlot (30%)
Samengesteld met de typische Catalaanse druivensoorten zoals Garnatxa en Ull de llebre en de klassieke Franse zoals Merlot en Cabernet Sauvignon, is deze rode Spaanse wijn een echte klasbak met karakter. De druiven zijn afkomstig van de hoogst gelegen wijngaarden in droge gebieden van de Penedès. Lignum = vat/hout
Syrah (91%), Cabernet Sauvignon (9%)
Etiqueta Azul is het blauwe etiket en is de topper van de drie wijnen die hier onder de kurk komen. Het etiket is geïnspireerd op het wapenschild van de familie.
Cabernet Sauvignon (78%), Syrah (22%)
2008 was de eerste jaargang van vinificatie. Dit is een vrij nieuwe wijn voor dit domein die tot dan enkel een basiswijn (Valdueza) en een topwijn (Etiqueta Azul) maakten. Deze ‘red label’ zit er net tussenin.
Cabernet Sauvignon (95%), Sumoll (5%)
Mas Vilella is sinds 2015 eigendom van Albert Jané. Sindsdien maakt hij hier witte en rode topwijnen onder de naam Autócton, enkel met autochtone Catalaanse druivenrassen. Als eerbetoon aan zijn overleden vader blijft hij echter de rode Mas Vilella maken, met de wijnstokken Cabernet Sauvignon aangeplant rondom de masia. Voor ons nog steeds één van de mooiste Cabernets van Spanje. Sinds 2018 heeft hij nu ook een witte Mas Vilella, deze keer gemaakt van Malvasía de Sitges en op het topniveau van zijn rode Mas Vilella.
Promopakket 6 flessen: 5+1 gratis Mas Vilella is sinds 2015 eigendom van Albert Jané. Sindsdien maakt hij hier witte en rode topwijnen onder de naam Autócton, enkel met autochtone Catalaanse druivenrassen. Als eerbetoon aan zijn overleden vader blijft hij echter de rode Mas Vilella maken, met de wijnstokken Cabernet Sauvignon aangeplant rondom de masia. Voor ons nog steeds één van de mooiste Cabernets van Spanje. Sinds 2018 heeft hij nu ook een witte Mas Vilella, deze keer gemaakt van Malvasía de Sitges en op het topniveau van zijn rode Mas Vilella.
Cabernet Sauvignon (27%), Garnatxa (27%), Tempranillo (27%), Cariñena (10%), Merlot (9%)
300 cl. (Doble Magnum)
2008
Miserere is een van de grootste en meest complexe wijnen uit deze beroemde appellatie. Afkomstig uit Torroja del Priorat (Mas d'en Bruno) is hij de enige rode Spaanse wijn uit dit gebied met Tempranillo in de samenstelling.
2013
2012
Cariñena (45%), Garnatxa (40%), Cabernet Sauvignon (5%), Merlot (5%), Syrah (5%)
Nunci: de vroegere eigenaar van de wijngaarden was de belleman (nunci) van het dorp. Nunci is dan ook de naam geworden voor alle wijnen van het domein.
Syrah (36%), Garnatxa (22%), Cabernet Franc (20%), Merlot (14%), Cabernet Sauvignon (7%)
Zoals in de meeste nieuwe Priorats neemt Dirk hier ook minstens 50 à 60% Grenache en Carignan als basis en vult deze aan met andere cépages, meestal van jongere wijnstokken. Hoewel de wijn zuiders is, heeft hij toch een zekere fraîcheur. Misschien door het gebruik van de Cabernet Franc, die voor de rest in deze streek niet gebruikt wordt. Minimale élevage op eiken vaten om geen enkele dominantie van het hout te hebben. En daarin is hij perfect geslaagd! Ongelooflijke wijn voor zijn prijs. Nunci: de vroegere eigenaar van de wijngaarden was de belleman (nunci) van het dorp. Nunci is dan ook de naam geworden voor alle wijnen van het domein.
Tinto Fino (90%), Cabernet Sauvignon (10%)
2008 was het eerste jaar van vinificatie. De Pruno is een Crianza kwaliteitsniveau, afkomstig van wijngaarden met een leeftijd van 10 à 20 jaar.
Cabernet Sauvignon (55%), Merlot (30%), Syrah (10%), Tempranillo (5%)
De eerste jaargang was 1994. Deze wijn is de eerste assemblage die gemaakt werd na 15 jaar experimenteren met mono-variëtale wijnen. Hij werd genoemd naar de zoon van Josep-Maria Albet: Martí. De wijn is afkomstig van wijnstokken van minstens 25 jaar oud. De handjes op het etiket zijn deze van Martí. Het is een Spaanse wijn die steeds zeer mooi veroudert met soepele tannines, mooie evenwichtige zuren en veel fruit. Elegantie ten top. Wordt enkel in grote jaren gemaakt.
Callet (30%), Cabernet Sauvignon (25%), Merlot (25%), Gorgollasa (10%), Mantonegro (10%)
De Sincronia-wijnen zijn dé exponent voor de typische cépages van Mallorca. Het etiket symboliseert het leven op Mallorca. Boten en schepen maken deel uit van het landschap en symboliseren de kracht en het besluit om nieuwe grenzen te verkennen maar de eigen roots daarbij niet te vergeten.
Cabernet Sauvignon (60%), Garnatxa (40%)
Mediterrane rode wijn, stevig, maar toch met soepele tannines en een mooie ziltigheid, uniek door zijn lumaquel.la terroir.
Torre de Barreda maakt vooral wijnen met een fantastische prijs-kwaliteitverhouding. Deze Cabernet Sauvignon, hoe algemeen verspreid dit druivenras ook is, is een zeldzaamheid op dit domein, aangezien de productie nooit boven de 10.000 flessen gaat.
Cabernet Sauvignon, Callet, Syrah
Trispol = tegel/bodem. 2010 is het eerste jaar van vinificatie.
Tinto Fino (94%), Cabernet Sauvignon (6%)
Unico is Vega’s referentiewijn. In een goed jaar kan ongeveer een derde van de productie bestaan uit Unico. Het systeem van de houtrijping is ongewijzigd sinds Vega zijn reputatie vestigde. Vega brengt Unico alleen in goede jaren uit. Unico wordt louter geproduceerd van druiven van gemiddeld 35 jaar oude stokken. Een Unico is minstens 10 jaar jong vooraleer hij op de markt komt.
Tinto Fino (87%), Cabernet Sauvignon (13%)
2004
Prijs per fles, zijn per kist van 2 te nemen Unico is Vega’s referentiewijn. In een goed jaar kan ongeveer een derde van de productie bestaan uit Unico. Het systeem van de houtrijping is ongewijzigd sinds Vega zijn reputatie vestigde. Vega brengt Unico alleen in goede jaren uit. Unico wordt louter geproduceerd van druiven van gemiddeld 35 jaar oude stokken. Een Unico is minstens 10 jaar jong vooraleer hij op de markt komt.
Tinto Fino (95%), Cabernet Sauvignon (5%)
Leverbaar vanaf 01-04-2025
Collector case van 3 flessen: 1 x Unico 1999 1 x Unico 2005 1 x Unico 2010 Unico is Vega’s referentiewijn. In een goed jaar kan ongeveer een derde van de productie bestaan uit Unico. Het systeem van de houtrijping is ongewijzigd sinds Vega zijn reputatie vestigde. Vega brengt Unico alleen in goede jaren uit. Unico wordt louter geproduceerd van druiven van gemiddeld 35 jaar oude stokken. Een Unico is minstens 10 jaar jong vooraleer hij op de markt komt.
Tinto Fino (96%), Cabernet Sauvignon (4%)
2015
PRIMEUR: Levering april 2025 Unico is Vega’s referentiewijn. In een goed jaar kan ongeveer een derde van de productie bestaan uit Unico. Het systeem van de houtrijping is ongewijzigd sinds Vega zijn reputatie vestigde. Vega brengt Unico alleen in goede jaren uit. Unico wordt louter geproduceerd van druiven van gemiddeld 35 jaar oude stokken. Een Unico is minstens 10 jaar jong vooraleer hij op de markt komt.
Tinto Fino (97%), Cabernet Sauvignon (3%)
De Reserva Especial heeft geen jaargang en is een eerbetoon aan traditie. Vega Sicilia zet zo de oude Spaanse gewoonte voort om verschillende jaargangen samen te brengen en zo een perfecte balans te creëren. In Spanje bereidden de weinige wijnmakers die een bottelingsproces hadden traditioneel twee soorten wijnen voor elke oogst: die van het lopende jaar en een andere wijn zonder een specifieke oogst, die ze "Reserva Especial" noemden. Dit was een assemblage van wijnen van de beste oogsten waaruit de meest representatieve wijn van de wijnmakerij werd gemaakt. De Reserva Especial is de wijn met de grootste persoonlijkheid, hij combineert de complexiteit van de Único afkomstig uit verschillende jaargangen en geeft ons een enorm scala aan aroma’s en pure elegantie die zorgen voor een unieke proefervaring. Enkel de beste Único's worden gebruikt om Reserva Especial te produceren, om de meest diepgaande essentie van een unieke en onnavolgbare stijl aan te tonen, de Vega Sicilia-stijl.
2024
2025
PRIMEUR: Levering april 2025 De Reserva Especial heeft geen jaargang en is een eerbetoon aan traditie. Vega Sicilia zet zo de oude Spaanse gewoonte voort om verschillende jaargangen samen te brengen en zo een perfecte balans te creëren. In Spanje bereidden de weinige wijnmakers die een bottelingsproces hadden traditioneel twee soorten wijnen voor elke oogst: die van het lopende jaar en een andere wijn zonder een specifieke oogst, die ze "Reserva Especial" noemden. Dit was een assemblage van wijnen van de beste oogsten waaruit de meest representatieve wijn van de wijnmakerij werd gemaakt. De Reserva Especial is de wijn met de grootste persoonlijkheid, hij combineert de complexiteit van de Único afkomstig uit verschillende jaargangen en geeft ons een enorm scala aan aroma’s en pure elegantie die zorgen voor een unieke proefervaring. Enkel de beste Único's worden gebruikt om Reserva Especial te produceren, om de meest diepgaande essentie van een unieke en onnavolgbare stijl aan te tonen, de Vega Sicilia-stijl.
Garnatxa (48%), Tempranillo (35%), Cariñena (11%), Cabernet Sauvignon (6%)
Usatges is de tweede wijn van dit topdomein, maar wordt daarom niet gemaakt met minder kwalitatieve druiven. Enkel de assemblage is elk jaar verschillend, aangezien de wijn wordt gemaakt met het restdeel van de druiven die niet worden gebruikt voor de Clos de l'Obac en Miserere. Toonbeeld van finesse.
Deze wijn wordt enkel gemaakt in uitzonderlijke jaren. Dit is dan ook meteen een grote stap vooruit in de kwaliteit. In middelmatige jaren wordt de oogst van de Perez Pascuas Selección en de Gran Reserva toegevoegd aan de Reserva.
Ull de Llebre (40%), Cabernet Sauvignon (20%), Merlot (20%), Sumoll (10%), Syrah (10%)
Dit is een nieuwe reeks voor dit domein. Tot nu toe hadden zij een eenvoudige witte Spaanse wijn en een topwijn. Daarnaast had Gerard heel wat ‘testwijnen’ van andere druivensoorten. Na jarenlange proefvinificaties werd er besloten om zowel in wit, rosé als in rood een ‘selecció’ te maken van 15 verschillende wijngaarden, telkens vieilles vignes. De etiketten van wit, rood en rosé vormen één landschap, karakteristiek voor Baix Penedès. Het etiket van de Negre is geïnspireerd op de Finca Mas Vilella, meer landinwaarts, met daarrond de hooggelegen wijngaarden.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Uitverkocht!
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.