Bellmunt blanc en Bellmunt Negre zijn de eerste 'vins de villages' van Mas d'en Gil. In dit geval afkomstig van jonge wijnstokken van de eigen wijngaarden op het domein, aangeplant tussen 1996 en 1998.
Vinificatie
De wijngaarden worden biologisch verbouwd. Opvoeding van 10 maanden in Franse eiken vaten van het 2e, 3e of 4e jaar.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf: 2024
Op zijn top: 2024-2026
Te drinken tot: 2028
Serveren
In een groot glas zodat de wijn perfect kan ademen.
Proefanalyse
Mooie expressie van Grenache in de neus, goed voor 60% van de assemblage. Lekkere aanzet met krieken en minerale toetsen, kruidigheid, typisch voor Priorat. Stevig fruit in het middenrif en lang einde.
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol