Wij zijn de exclusieve invoerder in België van al de wijndomeinen op deze website.
Blauwe druif die robuuste, evenwichtige wijnen voortbrengt en goed samengaat met Garnacha. Wijdverspreid in Catalunya en in Rioja, waar deze druif beter gekend is onder de naam Mazuelo. Wordt beschouwd als een van de voornaamste druiven van de D.O.'s Costers del Segre, Penedès, Tarragona en Terra Alta, maar ze speelt slechts een kleine rol in de D.O. van haar geboortestreek, de D.O. Cariñena. Totale oppervlakte Carinyena wijngaard: 11.753 ha.
Cariñena (70%), Garnatxa (30%)
75 cl.
2021
Acústic is zowel de naam van de bodega als van de instapwijn van dit domein. Deze naam werd gekozen omdat Albert één wil zijn met de streek, het terroir en de natuur, en de authenticiteit ervan wil reflecteren in zijn wijnen. Viticultuur en vinificatie geschiedt in de meest pure vorm; men werkt hier volgens de biodynamische wijnbouwtechnieken zonder zich te vergalopperen. Na de alcoholische gisting en maceratie, die op inox cuves verlopen, rijpt de Acústic nog 10 maanden op Franse eiken vaten. De wijnen konden door internationale critici reeds verschillende topquotaties achter hun naam schrijven.
Garnatxa (55%), Cariñena (45%)
150 cl. (Magnum)
Acústic is zowel de naam van de bodega als van de instapwijn van dit domein. Deze naam werd gekozen omdat Albert één wil zijn met de streek, het terroir en de natuur, en de authenticiteit daarvan wil doen reflecteren in zijn wijnen. Viticultuur en vinificatie geschieden in de meest pure vorm; men werkt hier volgens de biodynamische wijnbouwtechnieken zonder zich te vergalopperen. De wijnen konden door internationale critici reeds verschillende topquotaties achter hun naam schrijven.
Cariñena (100%)
2022
Deze wijngaard was een ontdekking voor Dominik, hij heeft het potentieel van deze unieke wijngaard gezien. Gelegen op 350 à 400 meter hoogte en noordelijk gericht, een perceel van 1,6 ha met wijnstokken die aangeplant werden in 1910. Deze wijngaard behoort tot de oudste in de Priorat! De bodem is de typische Llicorella, de lokale leisteen, samen met graniet.
2020
Garnatxa (60%), Cariñena (30%), Cabernet Sauvignon (10%)
Bellmunt blanc en Bellmunt Negre zijn de eerste 'vins de villages' van Mas d'en Gil. In dit geval afkomstig van jonge wijnstokken van de eigen wijngaarden op het domein, aangeplant tussen 1996 en 1998.
Garnatxa (90%), Cariñena (10%)
Braó is zowat de essentie van Montsant: een stevige mediterrane wijn op basis van vieilles vignes Garnatxa en Carinyena, in dit geval van 70 jaar oud. Zoals al de andere wijnen die Albert Jané maakt, is dit een verleider pur sang en behoort hij tot de top van de appellatie.
Garnatxa (60%), Cariñena (40%)
2019
Braó is een term die door de plaatselijke bevolking werd gebruikt om iets stevig, sterk, moedig, groots en krachtig te omschrijven. In de wijngaard worden de beste, 60/5 jaar oude stokken geselecteerd om in aanmerking te komen voor deze wijn. Opbrengsten van 500 à 900 gram per stok.
Cabernet Sauvignon (35%), Garnatxa (35%), Cariñena (10%), Merlot (10%), Syrah (10%)
2014
Een van de grote klassiekers van Priorat. Jaar na jaar de perfecte illustratie van zijn terroir en jaargang. Mineraal en groots. Topwijn.
Garnatxa (70%), Cariñena (30%)
2017
Clos Fontà is het paradepaardje van dit domein. Deze wijn moet perfect het karakter van de regio Priorat weerspiegelen: kracht, mediterraan karakter en mineraliteit of terroir. Een echte terroirwijn dus. Er wordt een selectie gemaakt van de oude wijnstokken Grenache en Carignan van verschillende percelen op het domein. Ook de gebruikte Cabernet is deze van de oudste wijnstokken. Het resultaat is zeer geslaagd: een echte verleider en toch met veel karakter en eigenheid van Priorat. Trage evolutie waardoor een verrassend lang bewaarpotentieel schuilgaat in deze wijn.
2018
Cariñena, Cinsault, Garnacha, Mourvèdre, Syrah, Tinta Barocca
Terroir. Net zoals in Spanje is dit eveneens een revolutionair begrip in Zuid-Afrika. En net zoals onze pionier-wijnmakers in Spanje, speelden ook Eben Sadie en The Sadie Family in Zuid-Afrika een pioniersrol. Columella is het vlaggenschip van dit kleine wijndomein. Beperkte productie, hoge kwaliteit.
Garnatxa (60%), Cariñena (30%), Syrah (10%)
Coma Vella is de aanzet tot het topgamma rode Spaanse wijnen van dit domein. Indien u een Spaanse wijn met een perfecte prijs-kwaliteitverhouding van deze beroemde regio wil proeven, twijfel dan niet. Het fruit is hier de protagonist, perfect verweven met het hout. Een zwoele mediterrane toets, met toch voldoende zuren, maken er een bijzonder verleidelijke wijn van. Er wordt tot 60% vieilles vignes gebruikt, hoofdzakelijk Grenache en Carignan. De andere cépages zijn afkomstig van wijngaarden die intussen ook al ouder dan 15 jaar zijn. Coma staat voor dal en Vella voor oud.
Deze wijngaard is de eerste waarmee Dominik, toen nog met Eben Sadie, wijn van gemaakt heeft in 2001. Zuidelijke expositie en 60 jaar oude stokken op leisteen, op 400m hoogte. Behoort tot de 1er cru wijnen van Terroir al Limit, samen met Arbossar die noordelijk gericht is.
Merlot (28%), Garnatxa (27%), Cariñena (21%), Cabernet Sauvignon (12%), Syrah (12%)
De Embruix wordt hoofdzakelijk gemaakt van de jonge aanplant van midden jaren 90. Soms wordt een deel van de Grenache of Carignan vieilles vignes gebruikt, maar het hoofddoel van deze wijn is vooral behagen. En dat lukt hem als de beste. Dit is een wellustige fruitbom die zeer goed scoort op gebied van prijs/kwaliteit. Zijn naam betekent ‘behekst’, en dat is wat er gebeurt als je deze wijn drinkt. Ongeveer 70.000 flessen productie.
37,5 cl.
Syrah (53%), Cariñena (35%), Sumoll (12%)
Wijngaard met een kalksteengrond op 400 meter hoogte in La Joncosa del Montmell.
Tempranillo (88%), Graciano (9%), Cariñena (3%)
Reserva (basisgamma) met veel persoonlijkheid. De Fincas is afkomstig van andere wijngaarden dan de Remirez Reserva.
Giné Giné is de eerste wijn gemaakt door en genoemd naar het Duo Buil i Giné. Hier zoeken zij naar een zuivere expressie van Prioratwijn met de twee autochtone variëteiten Garnatxa en Carinyena. Geen vatrijping of overextractie, wel terroirexpressie.
2016
Wijn van een andere planeet! Deze Gran Buig werd tot op vandaag enkel gemaakt in 1998. Waarom dat zo is, weet je enkel als je de wijn proeft. Dit is waarachtig de essentie van vieilles vignes Grenache en Carignan (± 400 gram per wijnstok). Zonder twijfel de beste assemblage van deze twee cépages die men op de wereld kan vinden. Grandioos! Er wordt slechts een beperkt aantal flessen geproduceerd.
Cariñena (45%), Garnatxa (45%), Cabernet Sauvignon (10%)
Joan Giné is de eerste stap opwaarts richting een houtgerijpte Priorat. Joan Giné is de grootvader van Xavi Buil i Giné die hem veel bijbracht over de wijnbouw. Een hommage aan grootvader Giné.
Cariñena (40%), Garnatxa (40%), Cabernet Sauvignon (20%)
Promopack 12 flessen + 1 magnum gratis Joan Giné is de eerste stap opwaarts richting een houtgerijpte Priorat. Joan Giné is de grootvader van Xavi Buil i Giné die hem veel bijbracht over de wijnbouw. Een hommage aan grootvader Giné.
Schitterende hooggelegen wijngaard, ontdekt door Dominik tijdens een motorit in de glooiende heuvels in de Priorat. De wijngaard van 2ha werd 80 jaar geleden aangeplant, is zuidelijk gericht op 600m en de bodem is zwarte leisteen, ook wel gekend als llicorella. De essentie van Carignan uit Priorat met minuscule opbrengsten. Les Tosses behoort tot de grand crus van Terroir al Limit, samen met Les Manyes!
2008
2013
L'Hostal is een selectie van de oudste Carignans uit hun wijngaarden en hun nieuwe topcuvee. Afkomstig van 1 perceel van 1,5ha wijnstokken op klei-kalksteenrijke bodem. De stokken zijn tussen 50 en 80 jaar oud. Rendement van slechts 1000 kg/ha, alles met de hand geoogst.
Monastrell (80%), Cariñena (10%), Mando (10%)
Maduresa = rijpheid. Het etiket reflecteert dat elke druif op zich belangrijk is om een perfect eindproduct af te leveren. In het begin was deze wijn vooral op basis van Mando, maar intussen heeft Paco ingezien dat Mando beter rijpt op amfora en wordt deze druivensoort vooral gebruikt in zijn amfora-gamma (Parotet). Maduresa is vandaag de meest Mediterrane wijn met dito stevige druivensoorten. in 2016 is dat Monastrell en Cariñena.
De eerste 'grand cru' van Priorat. Mas de la Rosa is een van de meest indrukwekkende wijngaarden in Priorat op een zeer steile leisteenhelling van 70%. De wijnstokken zijn bijna 100 jaar oud en bestaan, zeer uitzonderlijk, uit 100% Carinyena. Op alle gebieden indrukwekkend.
Mas d'en Caçador is een single vineyard gelegen in het dorp Porrera, op een hoogte van 650 meter. De wijngaard is slechts 1,5 hectare groot en één van de hoogste in Priorat. Productie van ongeveer 1500 flessen.
Cabernet Sauvignon (27%), Garnatxa (27%), Tempranillo (27%), Cariñena (10%), Merlot (9%)
2012
Miserere is een van de grootste en meest complexe wijnen uit deze beroemde appellatie. Afkomstig uit Torroja del Priorat (Mas d'en Bruno) is hij de enige rode Spaanse wijn uit dit gebied met Tempranillo in de samenstelling.
300 cl. (Doble Magnum)
Cariñena (45%), Garnatxa (40%), Cabernet Sauvignon (5%), Merlot (5%), Syrah (5%)
Nunci: de vroegere eigenaar van de wijngaarden was de belleman (nunci) van het dorp. Nunci is dan ook de naam geworden voor alle wijnen van het domein.
Syrah (38%), Cabernet Franc (22%), Garnatxa (21%), Cariñena (12%), Merlot (7%)
2015
Nuncito (klein Nunci) is zowat de tweede wijn van het domein waarin ook deels de jongere druivenstokken worden verwerkt. 2005 was de eerste jaargang van commercialisering.
"Plaer" of letterlijk "genoegen" of "genot" in het Catalaans, is een volgende stap in dit mini-project van Albert Jané in Priorat. Deze wijn is helemaal in de stijl van het huis : verleidelijk, stevig doch elegant en fluwelen tannines met een krachtige afdronk. Zoals steeds oude wijnstokken van de regio en al zijn wijngaarden biologisch. Ook de filosofie voor de wijnen van Acústic Celler, zijn bekende domein in Montsant.
Cariñena (60%), Garnatxa (40%)
Planetes Classic is de tweede wijn die sinds enkele jaren wordt gevinifieerd. 10.000 flessen productie.
Cariñena (56%), Garnatxa (44%)
Porrera Vi de Vila de Vall Llach is de topwijn van dit domein. Hij wordt enkel gemaakt van de oudste wijnstokken (meestal ouder dan 75 jaar) die ze in eigendom hebben op de hellingen van de bergen. Rendement is hier nauwelijks 300 gram druiven per stok. Deze wijn is dan ook het nec plus ultra van vieilles vignes. Niet voor niets heeft Lluis Llach (Catalaanse chansonnier en wijnfanaat) zijn naam aan deze wijn gegeven. Cultwijn.
Cariñena (50%), Garnatxa (50%)
Terra de Cuques Negre weerspiegelt het terroir van het dorp Torroja. De Carinyena, op een llicorella bodem aangeplant, geeft de structuur, de ruggengraat en de aciditeit, terwijl de uit klei afkomstige Garnacha de elegante expressie en rood fruit brengt. De wijnstokken zijn tussen 25 en 40 jaar oud en staan op 300 à 350m hoogte aangeplant.
Ulterior is een project dat het licht zag in 2007. Aanplanting werd gedaan in el Romeral, in het centrum van La Mancha (Tomelloso). Aan de basis lag Elias López-Montero, volgens Decanter één van Spanjes meest veelbelovende oenologen. Met veel respect voor zijn terroir en zijn geschiedenis, slaagt Elias erin om mooie wijnen te maken, die de authenticiteit van zijn regio onderstrepen. Deze Graciano is alweer een zeer origineel voorbeeld.
Garnacha (51%), Cariñena (42%), Merlot (7%)
Santiago is zonder meer de pionier van deze kleine appellatie rond Zaragoza. Urbezo is een plaatselijke levenskunstenaar en schilder naar wie het domein (solar = eigendom, grond) en de wijnen worden genoemd.
Garnatxa (48%), Tempranillo (35%), Cariñena (11%), Cabernet Sauvignon (6%)
Usatges is de tweede wijn van dit topdomein, maar wordt daarom niet gemaakt met minder kwalitatieve druiven. Enkel de assemblage is elk jaar verschillend, aangezien de wijn wordt gemaakt met het restdeel van de druiven die niet worden gebruikt voor de Clos de l'Obac en Miserere. Toonbeeld van finesse.
Bestelbaar vanaf 01-05-2025
Prijs nog niet bekend
2023
Primeur. Levering oktober/november 2025 Terroir. Net zoals in Spanje is dit eveneens een revolutionair begrip in Zuid-Afrika. En net zoals onze pionier-wijnmakers in Spanje, speelden ook Eben Sadie en The Sadie Family in Zuid-Afrika een pioniersrol. Columella is het vlaggenschip van dit kleine wijndomein. Beperkte productie, hoge kwaliteit.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Uitverkocht!
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.