Braó is een term die door de plaatselijke bevolking werd gebruikt om iets stevig, sterk, moedig, groots en krachtig te omschrijven. In de wijngaard worden de beste, 60/5 jaar oude stokken geselecteerd om in aanmerking te komen voor deze wijn. Opbrengsten van 500 à 900 gram per stok.
Vinificatie
Alcoholische gisting in inox cuve met vervolgens nog een rijping van 12 maanden op nieuwe Franse eiken vaten. 30% nieuwe eiken vaten.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf: 2024
Op zijn top: 2025-2028
Te drinken tot: 2032
Serveren
18°C In een groot glas. Eerste 4 jaar van release decanteren.
Proefanalyse
Diepgekleurd, geurend naar rode rijpe pitvuchten met een zoetje; geen zwoele en zware neus maar verfijning. Jeugdig in de aanzet, mineralig met fris zuur op het palet. Een wijn van het complexe, rijke en terroirachtige type waar met kennis is omgesprongen met het zuiderse klimaat. Gewoon veel van alles, een Carignan van het hoogste niveau!
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol