Wij zijn de exclusieve invoerder in België van al de wijndomeinen op deze website.
Catalaanse naam voor Grenache.
Cariñena (70%), Garnatxa (30%)
75 cl.
2021
Acústic is zowel de naam van de bodega als van de instapwijn van dit domein. Deze naam werd gekozen omdat Albert één wil zijn met de streek, het terroir en de natuur, en de authenticiteit ervan wil reflecteren in zijn wijnen. Viticultuur en vinificatie geschiedt in de meest pure vorm; men werkt hier volgens de biodynamische wijnbouwtechnieken zonder zich te vergalopperen. Na de alcoholische gisting en maceratie, die op inox cuves verlopen, rijpt de Acústic nog 10 maanden op Franse eiken vaten. De wijnen konden door internationale critici reeds verschillende topquotaties achter hun naam schrijven.
Garnatxa (55%), Cariñena (45%)
150 cl. (Magnum)
Acústic is zowel de naam van de bodega als van de instapwijn van dit domein. Deze naam werd gekozen omdat Albert één wil zijn met de streek, het terroir en de natuur, en de authenticiteit daarvan wil doen reflecteren in zijn wijnen. Viticultuur en vinificatie geschieden in de meest pure vorm; men werkt hier volgens de biodynamische wijnbouwtechnieken zonder zich te vergalopperen. De wijnen konden door internationale critici reeds verschillende topquotaties achter hun naam schrijven.
Garnatxa (100%)
2023
2022
Altaroses is de perfecte exponent van de nieuwe richting die de gebroeders Anguera zijn ingeslagen : elegante loepzuivere wijnen met perfecte terroirexpressie. De druiven komen van 11 ha eigen noordelijk gerichte wijngaarden op krijt & kalksteenrijke grond. Met de hand geoogst, +- 2000kg/ha rendement.
Garnatxa (70%), Carinyena blanca (30%)
2017
Sinds enkele jaren maakt de Auditori het gamma van Celler Acústic compleet. Single vineyard oude Grenache van 80 tot 100 jaar oud.
Garnatxa (60%), Cariñena (30%), Cabernet Sauvignon (10%)
2020
Bellmunt blanc en Bellmunt Negre zijn de eerste 'vins de villages' van Mas d'en Gil. In dit geval afkomstig van jonge wijnstokken van de eigen wijngaarden op het domein, aangeplant tussen 1996 en 1998.
Garnatxa (90%), Cariñena (10%)
Braó is zowat de essentie van Montsant: een stevige mediterrane wijn op basis van vieilles vignes Garnatxa en Carinyena, in dit geval van 70 jaar oud. Zoals al de andere wijnen die Albert Jané maakt, is dit een verleider pur sang en behoort hij tot de top van de appellatie.
Garnatxa (60%), Cariñena (40%)
2019
Braó is een term die door de plaatselijke bevolking werd gebruikt om iets stevig, sterk, moedig, groots en krachtig te omschrijven. In de wijngaard worden de beste, 60/5 jaar oude stokken geselecteerd om in aanmerking te komen voor deze wijn. Opbrengsten van 500 à 900 gram per stok.
Ull de Llebre (68%), Garnatxa (26%), Cabernet Sauvignon (6%)
2018
De aanplant van de garnatxa dateert van de jaren 60 en 70 volgens het gobeletsysteem. De overige variëteiten werden op het einde van de jaren 80 aangeplant volgens het leisysteem (dubbele guyot). De wijngaarden zijn zuidwestelijk georiënteerd en krijgen hierdoor vele uren zon, om tijdens de oogst (van eind september tot begin november!) mooie en perfect rijpe druiven af te leveren. Enkele weken voor de oogst worden de minder bedeelde trossen verwijderd (vendange verte). Maceratie en alcoholische gisting in inox cuves aan 28°C gedurende 25 dagen. Vervolgens een rijping van 12 maanden, deels op nieuwe Franse eiken (Allier) vaten en tweedejaars vaten. Voor een deel van de garnatxa wordt heel beperkt Amerikaanse eik gebruikt. Totale productie van 36.000 flessen.
Ull de Llebre (63%), Garnatxa (26%), Cabernet Sauvignon (6%), Syrah (5%)
Cabernet Sauvignon (35%), Garnatxa (35%), Cariñena (10%), Merlot (10%), Syrah (10%)
2014
Een van de grote klassiekers van Priorat. Jaar na jaar de perfecte illustratie van zijn terroir en jaargang. Mineraal en groots. Topwijn.
Garnatxa (70%), Cariñena (30%)
Clos Fontà is het paradepaardje van dit domein. Deze wijn moet perfect het karakter van de regio Priorat weerspiegelen: kracht, mediterraan karakter en mineraliteit of terroir. Een echte terroirwijn dus. Er wordt een selectie gemaakt van de oude wijnstokken Grenache en Carignan van verschillende percelen op het domein. Ook de gebruikte Cabernet is deze van de oudste wijnstokken. Het resultaat is zeer geslaagd: een echte verleider en toch met veel karakter en eigenheid van Priorat. Trage evolutie waardoor een verrassend lang bewaarpotentieel schuilgaat in deze wijn.
Cabernet Sauvignon, Garnatxa, Merlot
De aanplant van de garnatxa dateert van de jaren 60 en 70 volgens het gobeletsysteem. De overige variëteiten werden op het einde van de jaren 80 aangeplant volgens het leisysteem (dubbele guyot). De wijngaarden zijn zuidwestelijk georiënteerd en krijgen hierdoor vele uren zon, om tijdens de oogst (van eind september tot begin november!) mooie en perfect rijpe druiven af te leveren. Enkele weken voor de oogst worden de minder bedeelde trossen verwijderd (vendange verte). Totale productie van 36.000 flessen.
Coma d’en Pou is de verzamelnaam van enkele wijnvelden oostelijk van Gandesa aan de voet van de Serra de Cavalls. Coma staat voor een ondiepe vallei in een bergachtige regio. Coma d’en Pou heeft een totale oppervlakte van 10 ha, deels met wijnstokken en deels met olijfbomen beplant. In 1996 werd deze wijn in zeer beperkte volumes gemaakt. Het was ook in de beginperiode dat er een aandeel cabernet sauvignon in de cuvée zat. Vandaag speelt grenache de hoofdrol.
Garnatxa (85%), Syrah (15%)
Coma d’en Pou is de verzamelnaam van enkele wijnvelden oostelijk van Gandesa aan de voet van de Serra de Cavalls. Coma staat voor een ondiepe vallei in een bergachtige regio. Coma d’en Pou heeft een totale oppervlakte van 10 ha deels met wijnstokken en deels met olijfbomen beplant. In 1996 werd deze wijn in zeer beperkte volumes gemaakt. Het was ook in de beginperiode dat er een procentueel groter aandeel cabernet sauvignon in de cuvée zat. Vandaag speelt grenache de hoofdrol.
Garnatxa (60%), Cariñena (30%), Syrah (10%)
Coma Vella is de aanzet tot het topgamma rode Spaanse wijnen van dit domein. Indien u een Spaanse wijn met een perfecte prijs-kwaliteitverhouding van deze beroemde regio wil proeven, twijfel dan niet. Het fruit is hier de protagonist, perfect verweven met het hout. Een zwoele mediterrane toets, met toch voldoende zuren, maken er een bijzonder verleidelijke wijn van. Er wordt tot 60% vieilles vignes gebruikt, hoofdzakelijk Grenache en Carignan. De andere cépages zijn afkomstig van wijngaarden die intussen ook al ouder dan 15 jaar zijn. Coma staat voor dal en Vella voor oud.
50 cl.
2016
Dolç Adrià is een wijn genoemd naar het oudste kind van de broer van Josep Maria Albet i Noya. Reserva Marti is genoemd naar Josep Maria zijn oudste zoon. Productie van 4920 flessen van 37,5 cl.
Garnatxa (80%), Cabernet Sauvignon (10%), Syrah (10%)
2011
Zeer originele restzoete Spaanse wijn, gemaakt van hoofdzakelijk oude wijnstokken Garnatxa. Een van Spanjes mooiste rode restzoete wijnen.
Merlot (28%), Garnatxa (27%), Cariñena (21%), Cabernet Sauvignon (12%), Syrah (12%)
De Embruix wordt hoofdzakelijk gemaakt van de jonge aanplant van midden jaren 90. Soms wordt een deel van de Grenache of Carignan vieilles vignes gebruikt, maar het hoofddoel van deze wijn is vooral behagen. En dat lukt hem als de beste. Dit is een wellustige fruitbom die zeer goed scoort op gebied van prijs/kwaliteit. Zijn naam betekent ‘behekst’, en dat is wat er gebeurt als je deze wijn drinkt. Ongeveer 70.000 flessen productie.
37,5 cl.
Garnatxa
Dit is al heel lang één van de topwijnen van dit domein. 1996 was het jaar van geboorte, toen met een productie van slechts enkele vaten. Intussen is deze wijn echter helemaal van stijl veranderd en hebben we hier één van de meest elegante Garnatxawijnen uit Catalunya. De druiven komen van 11 ha eigen noordelijk gerichte wijngaarden op krijt & kalksteenrijke grond. Met de hand geoogst, +- 2000kg/ha rendement.
Giné Giné is de eerste wijn gemaakt door en genoemd naar het Duo Buil i Giné. Hier zoeken zij naar een zuivere expressie van Prioratwijn met de twee autochtone variëteiten Garnatxa en Carinyena. Geen vatrijping of overextractie, wel terroirexpressie.
Wijn van een andere planeet! Deze Gran Buig werd tot op vandaag enkel gemaakt in 1998. Waarom dat zo is, weet je enkel als je de wijn proeft. Dit is waarachtig de essentie van vieilles vignes Grenache en Carignan (± 400 gram per wijnstok). Zonder twijfel de beste assemblage van deze twee cépages die men op de wereld kan vinden. Grandioos! Er wordt slechts een beperkt aantal flessen geproduceerd.
Cariñena (45%), Garnatxa (45%), Cabernet Sauvignon (10%)
Joan Giné is de eerste stap opwaarts richting een houtgerijpte Priorat. Joan Giné is de grootvader van Xavi Buil i Giné die hem veel bijbracht over de wijnbouw. Een hommage aan grootvader Giné.
Cariñena (40%), Garnatxa (40%), Cabernet Sauvignon (20%)
Promopack 12 flessen + 1 magnum gratis Joan Giné is de eerste stap opwaarts richting een houtgerijpte Priorat. Joan Giné is de grootvader van Xavi Buil i Giné die hem veel bijbracht over de wijnbouw. Een hommage aan grootvader Giné.
La Coma d'en Romeu is een 'single vineyard' (opgenomen in de Grand Cru-lijst) gelegen in Porrera op een hoogte van 350 meter en omvat 1,5 hectare van 75 jaar oude Garnacha.
Les Maiols is de perfecte exponent van de nieuwe richting die de gebroeders Anguera zijn ingeslagen : elegante loepzuivere wijnen met perfecte terroirexpressie. De druiven komen van 11 ha eigen noordelijk gerichte wijngaarden op krijt & kalksteenrijke grond. Met de hand geoogst, +- 2000kg/ha rendement. Maiols is de enige wijn afkomstig van jonge wijnstokken Garnatxa.
Gelegen op de top van het klooster Scala Dei, 800 meter op de hoge hellingen van de Montsant-bergen, vinden we de grand cru-wijngaard van Les Manyes. De Garnacha Peluda (letterlijk: harige Grenache) wijnstokken die daar groeien, zijn een zeldzame variant van de meer gekende Garnacha Tinta in de regio. Ze zijn uitgerust met een fijne dons aan de onderkant van hun bladeren die vocht vasthoudt tijdens de zomerse hitte waardoor ze voor het uitdagende klimaat in de Priorat een perfect match zijn. Bijkomend voordeel is dat de Garnacha Peluda minder suikers aanmaakt, waardoor ook de wijn lichter in alcohol is dan de klassieke Garnacha Tinta. Deze wijnstokken werden rond het jaar 1965 aangeplant en staan bovendien op een kalkrijke kleigrond, die voor de Garnacha Peluda een betere bodem is als de llicorella. Les Manyes behoort tot de grand crus van Terroir al Limit, samen met Les Tosses!
Carinyena (50%), Garnatxa (50%)
L'Hostal is een selectie van de oudste Carignans en Garnatxa's uit hun wijngaarden en hun nieuwe topcuvee. Afkomstig van 1 perceel van 1,5ha wijnstokken op klei-kalksteenrijke bodem. De stokken zijn tussen 50 en 80 jaar oud. Rendement van slechts 1000 kg/ha, alles met de hand geoogst. Volledig biodynamisch bewerkt.
Garnatxa (40%), Cabernet Sauvignon (30%), Merlot (30%)
Samengesteld met de typische Catalaanse druivensoorten zoals Garnatxa en Ull de llebre en de klassieke Franse zoals Merlot en Cabernet Sauvignon, is deze rode Spaanse wijn een echte klasbak met karakter. De druiven zijn afkomstig van de hoogst gelegen wijngaarden in droge gebieden van de Penedès. Lignum = vat/hout
Mas d'en Caçador is een single vineyard gelegen in het dorp Porrera, op een hoogte van 650 meter. De wijngaard is slechts 1,5 hectare groot en één van de hoogste in Priorat. Productie van ongeveer 1500 flessen.
Cabernet Sauvignon (27%), Garnatxa (27%), Tempranillo (27%), Cariñena (10%), Merlot (9%)
300 cl. (Doble Magnum)
2008
Miserere is een van de grootste en meest complexe wijnen uit deze beroemde appellatie. Afkomstig uit Torroja del Priorat (Mas d'en Bruno) is hij de enige rode Spaanse wijn uit dit gebied met Tempranillo in de samenstelling.
2013
2012
Cariñena (45%), Garnatxa (40%), Cabernet Sauvignon (5%), Merlot (5%), Syrah (5%)
Nunci: de vroegere eigenaar van de wijngaarden was de belleman (nunci) van het dorp. Nunci is dan ook de naam geworden voor alle wijnen van het domein.
Syrah (36%), Garnatxa (22%), Cabernet Franc (20%), Merlot (14%), Cabernet Sauvignon (7%)
Zoals in de meeste nieuwe Priorats neemt Dirk hier ook minstens 50 à 60% Grenache en Carignan als basis en vult deze aan met andere cépages, meestal van jongere wijnstokken. Hoewel de wijn zuiders is, heeft hij toch een zekere fraîcheur. Misschien door het gebruik van de Cabernet Franc, die voor de rest in deze streek niet gebruikt wordt. Minimale élevage op eiken vaten om geen enkele dominantie van het hout te hebben. En daarin is hij perfect geslaagd! Ongelooflijke wijn voor zijn prijs. Nunci: de vroegere eigenaar van de wijngaarden was de belleman (nunci) van het dorp. Nunci is dan ook de naam geworden voor alle wijnen van het domein.
Syrah (38%), Cabernet Franc (22%), Garnatxa (21%), Cariñena (12%), Merlot (7%)
2015
Nuncito (klein Nunci) is zowat de tweede wijn van het domein waarin ook deels de jongere druivenstokken worden verwerkt. 2005 was de eerste jaargang van commercialisering.
Garnatxa (80%), Syrah (10%), Viognier (10%)
Dolç-wijnen worden in Priorat al eeuwen gemaakt. Nus is een moderne variant op de vroegere Rancio dolç-wijnen.
"Plaer" of letterlijk "genoegen" of "genot" in het Catalaans, is een volgende stap in dit mini-project van Albert Jané in Priorat. Deze wijn is helemaal in de stijl van het huis : verleidelijk, stevig doch elegant en fluwelen tannines met een krachtige afdronk. Zoals steeds oude wijnstokken van de regio en al zijn wijngaarden biologisch. Ook de filosofie voor de wijnen van Acústic Celler, zijn bekende domein in Montsant.
La Planella is een 9 ha grote noordelijk gerichte wijngaard op krijt & kalksteenrijke bodem. De naam doet denken aan een vlakte, wat in de realiteit niet zo is. La Planella is een wijngaard met terrasbouw. De stokken zijn 15 à 50 jaar oud. Rendement van 1500-2000 kg/ha.
Cariñena (60%), Garnatxa (40%)
Planetes Classic is de tweede wijn die sinds enkele jaren wordt gevinifieerd. 10.000 flessen productie.
Planetes de Nin is de tweede wijn die sinds enkele jaren wordt gevinifieerd. Daarbij komt nu ook de Garnatxes. Een natuurlijke wijn waar geen sulfiet wordt aan toegevoegd en die op amfora's wordt vergist. Afkomstig van wijnstokken aangeplant in 1998 op leisteen en ijzerhoudende leisteen op een hoogte van 350 m. Rendementen van 10 hl/ha. Slechts 1200 flessen gemaakt !
Cariñena (56%), Garnatxa (44%)
Porrera Vi de Vila de Vall Llach is de topwijn van dit domein. Hij wordt enkel gemaakt van de oudste wijnstokken (meestal ouder dan 75 jaar) die ze in eigendom hebben op de hellingen van de bergen. Rendement is hier nauwelijks 300 gram druiven per stok. Deze wijn is dan ook het nec plus ultra van vieilles vignes. Niet voor niets heeft Lluis Llach (Catalaanse chansonnier en wijnfanaat) zijn naam aan deze wijn gegeven. Cultwijn.
Garnatxa (55%), Carinyena (45%)
Ritme Celler is het Priorat-project van Albert Jané van Acústic in Montsant. Hij wil hier op dezelfde manier eerlijke wijnen maken die voor hem de appellatie weerspiegelen. Er wordt enkel met vieilles vignes gewerkt, afkomstig van 6 verschillende dorpen doorheen Priorat. Topper prijs/kwaliteit ! Sinds een 10-tal jaar werkt Albert volledig biologisch.
Tempranillo (93%), Graciano (4%), Garnatxa (3%)
Roda Reserva is een assemblage van Tempranillo, Graciano en Grenache in functie van de jaargang. Via proeverijen wordt er beslist welke vaten gebruikt worden voor de assemblage van de Roda Reserva, waarbij de focus ligt op rood fruit en elegantie.
Cariñena (50%), Garnatxa (50%)
Terra de Cuques Negre weerspiegelt het terroir van het dorp Torroja. De Carinyena, op een llicorella bodem aangeplant, geeft de structuur, de ruggengraat en de aciditeit, terwijl de uit klei afkomstige Garnacha de elegante expressie en rood fruit brengt. De wijnstokken zijn tussen 25 en 40 jaar oud en staan op 300 à 350m hoogte aangeplant.
Cabernet Sauvignon (60%), Garnatxa (40%)
Mediterrane rode wijn, stevig, maar toch met soepele tannines en een mooie ziltigheid, uniek door zijn lumaquel.la terroir.
Garnatxa (48%), Tempranillo (35%), Cariñena (11%), Cabernet Sauvignon (6%)
Usatges is de tweede wijn van dit topdomein, maar wordt daarom niet gemaakt met minder kwalitatieve druiven. Enkel de assemblage is elk jaar verschillend, aangezien de wijn wordt gemaakt met het restdeel van de druiven die niet worden gebruikt voor de Clos de l'Obac en Miserere. Toonbeeld van finesse.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Uitverkocht!
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.