De eerste 'grand cru' van Priorat. Mas de la Rosa is een van de meest indrukwekkende wijngaarden in Priorat op een zeer steile leisteenhelling van 70%. De wijnstokken zijn bijna 100 jaar oud en bestaan, zeer uitzonderlijk, uit 100% Carinyena. Op alle gebieden indrukwekkend.
Vinificatie
Zeer kleine opbrengsten met in totaal 1660 flessen. Een gedeelte wordt niet ontrist. Maceratie en gisting in open top barriques enkel met autochtone gisten gedurende iets meer dan 1 maand. Daarna élevage van 16 maanden op nieuwe Franse eik.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf: 2026
Op zijn top: 2031-2035
Te drinken tot: 2041
Serveren
In een groot bordeauxglas op keldertemperatuur.
Proefanalyse
Wat een bom van een wijn! Nooit verwacht dat 100% Carignan dit resultaat zou kunnen geven! Zeer donker en ondoorzichtig van kleur. Nog gesloten in de neus, met fijne hints van minerale leisteen en veel zwart fruit. In de mond rijp maar nog zeer dicht. Cacao, vuursteen, chocolade en veel bramen en zwarte kers. Zeer lange afdronk. Topper voor de liefhebbers van stevig werk!
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol