Deze wijngaard is de eerste waarmee Dominik, toen nog met Eben Sadie, wijn van gemaakt heeft in 2001. Zuidelijke expositie en 60 jaar oude stokken op leisteen, op 400m hoogte. Behoort tot de 1er cru wijnen van Terroir al Limit, samen met Arbossar die noordelijk gericht is.
Vinificatie
Biodynamisch. Na de manuele pluk worden de druiven niet ontritst en met hele trossen gevinifieerd in een betonnen cuve. Er wordt dagelijks geproefd en wanneer er genoeg tannine uit de rist geëxtraheerd is, wordt er geperst en gaat de vinificatie verder zonder de trossen. Geen remontages of pigeage tijdens de gisting. Volledig non-interventionistisch. Zo kan men een dergelijke finesse in de Priorat bekomen. De élevage gebeurt daarna in Stockinger foeders gedurende 16 maanden.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf: 2026
Op zijn top: 2030-2034
Te drinken tot: 2036
Serveren
In een bourgogneglas op 16°C
Proefanalyse
Mooie soepele en zonnige aanzet. Zwart fruit, rozen en zowel mediterraanse kruiden als een lichte houtindruk. In de mond heel soepel en gepolijst met verfrissende toetsen van anijs en een balsamico accent. De tannines zijn zacht dankzij de zuidelijke expositie en het delicate wijnmaken, heel lange afdronk. De wijn proeft heel goed in zijn jeugd, maar heeft tegelijk een serieus potentieel.
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol