Selma is zonder meer een cultwijn. Iedereen heeft er al van gehoord, maar niemand heeft hem al geproefd. Selma is een uitgestorven bergdorp in de Sierra de Montmell (Santes Creus, Tarragona). Hier liggen de roots van Jaume en Ester Nin, die hier al heel wat jaren geleden tegen de bergflank van het verlaten dorp begonnen op kleine schaal wijnstokken te planten. Alles wordt biodynamisch bewerkt, met uiterste zorg voor de wijngaard en consequent ook in de vinificatie.
Vinificatie
Gisting op eiken barriques (nooit nieuw) van 225 liter. Sur lies nog een élevage van ongeveer 8 maanden. Er wordt enkel met autochtone gisten gewerkt. Bijna geen toevoeging van sulfiet.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf: 2018
Op zijn top: 2022-2026
Te drinken tot: 2030
Serveren
Fris serveren (10°C) in een groot glas.
Proefanalyse
Bij uitstek een mediterrane witte Spaanse wijn. Mooie kleur. Zeer complexe, mineralige neus met mooie kruidige tonen van venkel, tijm en acacia. Lichte houttoets die mooi verweven is met het fruit. In de mond mineralige ondertonen, zeer zuiver. Vol en complex met een bittertje op het einde. Rhône-ranger!
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol