Wij zijn de exclusieve invoerder in België van al de wijndomeinen op deze website.
Witte druif die samen met Macabeo en Parellada het basistrio vormt voor cava. Brengt zeer aromatische wijnen voort met een mediterrane kruidigheid en is een belangrijke druif in de D.O.'s Alella, Costers del Segre, Penedès, Tarragona en Cava. Totale oppervlakte Xarel.lo wijngaard: 17.065 ha.
Xarel.lo (100%)
75 cl.
2021
De eerste wijn van het nieuwe project van Albert Jané (bekend van Acústic) uit zijn geboorteregio : de Montmell. Op Mas Vilella maakt hij zowel witte als rode wijnen met autochtone druivensoorten.
Macabeu, Xarel.lo
2012
Jané Ventura startte reeds in 1914 met de productie van Cava. Hierdoor is hun naam in de streek bekend geworden. Een bodega met een stevige roots in de wereld van de Cava. Sinds 1998 wordt er ook meer aandacht geschonken aan stille witte en rode Spaanse wijnen. Topcava’s worden in Spanje vaak zonder of met zeer weinig dosage gemaakt. Dit om de rijke basiswijn ten volle tot zijn recht te laten komen. Dit is de verjaardagscuvée die slechts beperkt werd gemaakt (1914 flessen).
Macabeu, Parellada, Xarel.lo
2022
Reserva de la Música is de opvolger van de Reserva Brut. Deze Cava krijgt vooral meer rijping in de fles waardoor de structuur, bubbels en aroma’s complexer worden. Op het rugetiket staat in kleine gouden cijfers (naast barcode) de maand van dégorgement vermeld.
150 cl. (Magnum)
2017
Xarel.lo (50%), Macabeu (30%), Parellada (20%)
Damia (Damiaan) is de oprichter van het cavahuis. Vandaag zijn de kelders en productie nog steeds in het domein dat in 1637 werd opgericht.
Damia (Damiaan) is de oprichter van dit huis. Vandaag maken de kelders en de productie nog steeds integraal deel uit van dit domein dat in 1637 werd opgericht.
Macabeu (50%), Xarel.lo (50%)
2018
Jané Ventura startte reeds in 1914 met de productie van Cava. Hierdoor is hun naam in de streek bekend geworden. Een bodega met een stevige roots in de wereld van de Cava. Sinds 1998 wordt er ook meer aandacht geschonken aan stille witte en rode Spaanse wijnen. Topcava’s worden in Spanje vaak zonder of met zeer weinig dosage gemaakt. Dit om de rijke basiswijn ten volle tot zijn recht te laten komen.
Chardonnay (33%), Macabeu (33%), Xarel.lo (33%)
Speciale versie van de fantastische "Efecte". Pas op! Dit is geen "cava". Josep-Maria Albet i Noya creëerde tijdens zijn voorzitterschap van de D.O. Penedès een aparte herkomstbenaming voor de mousserende wijnen, buiten de D.O. CAVA die volgens hem te veel onder invloed stond van de grote mastodonten; Enkel druiven van biologische wijngaarden zijn toegelaten. Josep-Maria is immers de pionier van de biologische wijnen in heel Spanje. Het is dan ook al meer dan 25 jaar dat zijn bubbels werden uitverkoren door de gebroeders Roca van het gelijknamige restaurant als huisaperitief. Speciaal voor ons mochten wij dit huisaperitief ook met het etiket van dit toprestaurant (2x beste restaurant ter wereld) invoeren in België. De broers Roca maken elk jaar op het domein hun eigen coupage die daarna met hun etiket gebotteld wordt. Topper prijs/kwaliteit!
Xarel.lo (70%), Macabeu (30%)
Gerijpte Cava in de traditie van de grote Champagnes. Deze 2010 is de eerste Celler Batlle die onder de naam "Corpinnat" op de markt komt. Productie van 10.000 flessen. Wordt enkel gemaakt in topjaren!!! De naam komt van de stichters van het wijnhuis, de familie Batlle (laatste Batlle was een dame die een Gramona huwde).
2014
Xarel.lo (65%), Macabeu (35%)
2015
Vroeger liet men de wijn 15 jaar 'sur lattes' rijpen, vandaar de naam III Lustros. Dit is de meest strakke cuvée van Gramona. Gramona staat vooral bekend om zijn mooi uitgebalanceerde en fijn gedoseerde cuvées, maar deze III Lustros is een uitzondering: strak en mineraal, Brut Nature.
Xarel.lo (56%), Macabeu (30%), Parellada (10%), Chardonnay (4%)
Imperial is icoonwijn van de Corpinnat, de appellatie die door Gramona in het leven werd geroepen. Dit zijn de belangrijkste bubbels van het assortiment, met telkens minstens 50 maanden rijping sur lattes. Topproduct voor zijn prijs.
Xarel.lo (50%), Macabeu (40%), Chardonnay (10%)
Impérial is de instapwijn van de cava’s met een jaartal en tevens de belangrijkste van het assortiment. De Champagneachtige packaging mag door grootvader Gramona niet gewijzigd worden! Herkenbaarheidsfactor van de bodega!
300 cl. (Doble Magnum)
Impérial is de instapwijn van de cava’s met een jaartal en tevens de belangrijkste van het assortiment. De champagneachtige packaging mag door grootvader Gramona niet gewijzigd worden! Herkenbaarheidsfactor van de bodega!
Macabeu (40%), Xarel.lo (40%), Chardonnay (15%), Parellada (5%)
37,5 cl.
De Reserva Brut is een selectie van druiven van 12 verschillende percelen, met de hand geoogst.
2013
Enric Soler is de 'king' van de Xarello-druif. Sinds meer dan 10 jaar maakt hij zijn topwijn NUN van vieilles vignes Xarel.lo die hij van zijn grootvader erfde. In 2011 kreeg hij de mogelijkheid om een schitterend stuk helling aan te kopen met een stenige bodem van slechts 1 ha groot. In datzelfde jaar plantte hij ook Xarel.lo aan, geënt van zijn oude wijnstokken NUN. Van deze jonge wijnstokken maakt hij nu deze Espenyalluchs (naam van de wijngaard), waarbij duidelijk aangetoond wordt wat mogelijk is met jonge wijnstokken en biodynamische wijnbouw.
Xarel.lo (90%), Malvasia de Sitges (10%)
2020
De eerste millésime van Albert Jané's grote witte wijn. Zijn bedoeling is een klassieke witte gastronomische wijn te maken 'à l'ancienne'.
Macabeu (40%), Xarel.lo (40%), Chardonnay (20%)
2023
Dit is het basisgamma van de familie Albet. En dat zegt genoeg over de topkwaliteit van de rest. Deze wijn is bedoeld om de occasionele wijndrinker over de streep te trekken. Wat volume met Chardonnay, wat frisheid met de Xarel.lo.
Monocepagewijn Xarel·lo, gemaakt van drie kleine percelen Xarel·lo-wijnstokken van in totaal 1,3 hectare. Sinds 2006 maakt Enric deze wijn als een directe expressieve Xarel.lo wijn, toegankelijk in zijn jeugd, maar niettemin met een verrassend goed bewaarpotentieel. Van de vier wijnen die Enric maakt, is dit de wijn die het meest de verschillen in jaargang toont en daarom ook het moeilijkst te omschrijven is.
Garnatxa blanca (40%), Macabeu (40%), Xarel.lo (16%), Moscatel de Alejandria (4%)
Een heel aparte witte Spaanse wijn, gemaakt van de typische druivensoorten uit Priorat. Geen spek voor elke bek, maar wel zeer authentiek van stijl!
2019
Chardonnay (35%), Xarel.lo (35%), Sauvignon blanc (30%)
Een fraai staaltje van technisch kunnen. De Chardonnay biedt een perfecte molligheid door zijn gisting op eik. De Sauvignon Blanc is aromatisch sterk, mineralig en grassig. En het puntje Xarello zorgt voor dat extra beetje fraîcheur. Perfecte wijn voor gastronomische combinaties. Sedert jaargang 2008 gebotteld met een schroefdop.
Xarel.lo (75%), Chardonnay (25%)
Roura maakt een van de beste bubbels prijs/kwaliteit. Mooie vineuze stijl met altijd minstens 15 maanden ‘sur lattes’. Het puntje Chardonnay zorgt voor een volle en romige toets.
Xarel.lo (70%), Chardonnay (30%)
5* staat voor een selectie van het beste wat dit domein kan brengen binnen de Cavawereld.
Chenin Blanc, Marsanne, Roussanne, Xarel.lo
Selma is zonder meer een cultwijn. Iedereen heeft er al van gehoord, maar niemand heeft hem al geproefd. Selma is een uitgestorven bergdorp in de Sierra de Montmell (Santes Creus, Tarragona). Hier liggen de roots van Jaume en Ester Nin, die hier al heel wat jaren geleden tegen de bergflank van het verlaten dorp begonnen op kleine schaal wijnstokken te planten. Alles wordt biodynamisch bewerkt, met uiterste zorg voor de wijngaard en consequent ook in de vinificatie.
Garnatxa blanca, Macabeu, Malvasia de Sitges, Subirat Parent, Xarel.lo
Dit is een nieuwe reeks voor dit domein. Tot nu toe hadden zij een eenvoudige witte Spaanse wijn en een topwijn. Daarnaast had Gerard heel wat ‘testwijnen’ van andere druivensoorten. Na jarenlange proefvinificaties werd er besloten om zowel in wit, rosé als in rood een ‘selecció’ te maken van 15 verschillende wijngaarden, telkens vieilles vignes. De etiketten van wit, rood en rosé vormen één landschap, karakteristiek voor Baix Penedès. Bij de witte Spaanse wijn hebben we het zee– en strandlandschap van Baix Penedès. De vaten die op de zee drijven zijn een referentie naar hoe vroeger de vaten op de boten werden geladen: in de zee losgelaten, dreven deze naar de boot.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Uitverkocht!
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.