Speciale versie van de fantastische "Efecte". Pas op! Dit is geen "cava". Josep-Maria Albet i Noya creëerde tijdens zijn voorzitterschap van de D.O. Penedès een aparte herkomstbenaming voor de mousserende wijnen, buiten de D.O. CAVA die volgens hem te veel onder invloed stond van de grote mastodonten; Enkel druiven van biologische wijngaarden zijn toegelaten. Josep-Maria is immers de pionier van de biologische wijnen in heel Spanje. Het is dan ook al meer dan 25 jaar dat zijn bubbels werden uitverkoren door de gebroeders Roca van het gelijknamige restaurant als huisaperitief. Speciaal voor ons mochten wij dit huisaperitief ook met het etiket van dit toprestaurant (2x beste restaurant ter wereld) invoeren in België. De broers Roca maken elk jaar op het domein hun eigen coupage die daarna met hun etiket gebotteld wordt. Topper prijs/kwaliteit !
Vinificatie
Mooie coupage van Macabeu, Xarel.lo en Chardonnay. Selectie door Josep Roca bij het proeven. Daarna minstens 18 maanden sur lattes. Klassieke Methode Traditionnelle.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf: 2023
Te drinken tot: 2025
Serveren
In een flûte.
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol