Zonder twijfel de beste sprankelende wijn van dit domein en een van de beste van Spanje. Zijn coupage is vooral gedomineerd door Chardonnay, die hier wordt aangevuld met Parellada. Zonder de minste twijfel is het de Chardonnay die het meeste karakter geeft aan deze Cava. Grote klasse! Werd voor het eerst gemaakt bij de ingang van de 21e eeuw. Vandaar zijn naam: Reserva 21.
Vinificatie
Traditionele methode: 2e gisting op fles en daarna minstens 14 maanden ‘sur lattes’. Dosage: 7,5 g/l. Datum van dégorgement staat vermeld op het rugetiket.
Serveren
Fris (8°C) in een flûte of witte wijnglas.
Proefanalyse
Een bubbel met veel persoonlijkheid. We vinden een romige toets (van de Chardonnay) die zeer verleidelijk is en doet denken aan sommige grote Champagnes. Vervolgens komt een frisheid die opmerkelijk is! Vrij droog en strak. Op het palet een gevuld, sappig middenrif. Mooi evenwicht in de mond en eindigend in fraîcheur waardoor deze Cava perfect kan geschonken worden bij de maaltijd.
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol