Terroir Albet i Noya
Er worden drie soorten bodems onderscheiden. Diepe bodems (4 tot 10 m): op een hoogte van 220 tot 275 m met weinig organisch materiaal, voortkomend uit sedimentatie en met hoofdzakelijk klei-kalk. Deze wijngaarden zijn het laagst gelegen (Can Vendrell, Can Mila de la Roca) en zijn vooral beplant met Xarel.lo en Macabeu bestemd voor cava. 10% van al de wijngaarden van Albet i Noya bezitten deze bodem. Overgangsbodems (2 tot 4 m) : op een hoogte van 275 tot 350 m, met weinig diepte, voortkomend uit erosie van de calcaire moederrots en samengesteld uit klei-kalk met losse keien. Er is weinig organisch materiaal, vaak zijn de wijngaarden in terrasbouw en afgezoomd met marges van stenen (piedra seca), georiënteerd naar het zuiden en met een goede drainage. Geeft lage rendementen en goede rijpingen; vooral voor stille wijnen. 70% van de eigendom bestaat uit deze bodemstructuur. Karstbodems: (0,2 tot 2 m): zeer ondiepe bodems op een hoogte van 350 à 400 m. Voortkomend uit erosie van de calcaire moederrots die vaak ook aan de oppervlakte komt. Zeer vele kleine steentjes en weinig organisch materiaal. Het zijn bijna zuivere kalkbodems. Bodems met zeer lage rendementen, maar met zeer veel oenologisch belang, aangezien ze door hun mineraliteit ervoor zorgen dat de wijnen langlevendig zijn. Uitsluitend voor hun topwijnen La Milana, Reserva Martí, Belat, elBlanc en El Fanio. 20% van de Albet i Noya bodems zijn karstbodems. Het klimaat is natuurlijk mediterraan, met verfrissing door de winden en iets koudere temperaturen die aanwezig zijn op de Costers del Ordal, hoger gelegen dan de vlaktes rond Vilafranca del Penedès waar vooral wijngaarden liggen die perfect zijn voor de productie van cava.