Wij zijn de exclusieve invoerder in België van al de wijndomeinen op deze website.
Witte druif, ook wel Viura genoemd. Een van de basisrassen voor de mousserende cava. Komt vooral voor in Catalunya, Badajoz, La Rioja, Tarragona en Zaragoza. Basisdruif voor de D.O.'s Rioja, Costers del Segre, Navarra, Penedès, Somontano, Tarragona en Terra Alta. Totale oppervlakte Macabeu wijngaard: 35.852 ha.
Macabeu (100%)
75 cl.
2022
De druiven zijn afkomstig van drie verschillende wijngaarden gelegen op de Finca Can Milà. Can Milá is de jongste aanwinst van de bodega en La Milana (rood) is de eerste wijn gemaakt van deze wijngaarden. 12.900 flessen productie.
Garnatxa blanca (93%), Macabeu (5%), Garnatxa Roja (1%), Pansal (1%)
2008 was de eerste jaargang van deze wijn. Een deel van de druiven komen van Ullmolins, een dorp in Montsant gelegen op een hoogte tussen 500 en 800 meter, wat brengt de wijn meer frisheid qua structuur. Oogst is hier pas in het eerste deel van november.
150 cl. (Magnum)
2021
2023
Albada is een van de zeldzame witte Spaanse wijnen van deze onherbergzame regio in Aragón. Enkel 100% vieilles vignes Macabeu worden gebruikt met lage rendementen. Continentaal klimaat met koude winters en warme zomers.
Garnatxa blanca (76%), Pansal (19%), Macabeu (5%)
Het was de droom van Albert om naast zijn grote Auditori in het rood, ook een grote witte te maken. Deze Auditori blanc heeft meer dan zijn doel bereikt : vieilles vignes Garnatxa blanca, aangevuld met Pansal en Macabeu, afkomstig van zijn fantastische wijngaarden in Montsant. Stevige Mediterrane witte in de stijl van de grote witte Châteauneuf-du-Pape !
2020
"Nude" is een samenwerking met "Thunder Wine Makers". Deze laatste kennen we ook van onze Ginraw, die mee door hen werd samengesteld. Sergi Figueras, 1e sommelier van Spanje, neemt de honneurs waar. Samen met Augustus maken ze hier wijnen zonder maquillage, vandaar ook de naam "Nude". Natuurwijn.
Garnatxa blanca (60%), Macabeu (30%), Viognier (10%)
Bellmunt Blanc en Negre zijn de eerste 'vins de villages' van Mas d'en Gil. De bedoeling is om instap Priorats te maken met een top prijs-kwaliteitverhouding die toch volledig hun terroir en typiciteit weerspiegelen.
Mediterraan en mineralig, de 2 kernwoorden voor deze wijn gemaakt met Macabeu - 3 ha wijngaard, aangeplant rond 1980 rond Santes Creus, op 300 m hoogte. Kalk-leem terroir.
Macabeu, Xarel.lo
2012
Jané Ventura startte reeds in 1914 met de productie van Cava. Hierdoor is hun naam in de streek bekend geworden. Een bodega met een stevige roots in de wereld van de Cava. Sinds 1998 wordt er ook meer aandacht geschonken aan stille witte en rode Spaanse wijnen. Topcava’s worden in Spanje vaak zonder of met zeer weinig dosage gemaakt. Dit om de rijke basiswijn ten volle tot zijn recht te laten komen. Dit is de verjaardagscuvée die slechts beperkt werd gemaakt (1914 flessen).
Macabeu (90%), Parellada (10%)
La Pintada is de Cava van het vroegere Lar de Barros en één van de drie Cava’s die in dit huis gemaakt worden.
Macabeu, Parellada, Xarel.lo
Reserva de la Música is de opvolger van de Reserva Brut. Deze Cava krijgt vooral meer rijping in de fles waardoor de structuur, bubbels en aroma’s complexer worden. Op het rugetiket staat in kleine gouden cijfers (naast barcode) de maand van dégorgement vermeld.
2017
Xarel.lo (50%), Macabeu (30%), Parellada (20%)
Damia (Damiaan) is de oprichter van het cavahuis. Vandaag zijn de kelders en productie nog steeds in het domein dat in 1637 werd opgericht.
Damia (Damiaan) is de oprichter van dit huis. Vandaag maken de kelders en de productie nog steeds integraal deel uit van dit domein dat in 1637 werd opgericht.
Macabeu (50%), Xarel.lo (50%)
2018
Jané Ventura startte reeds in 1914 met de productie van Cava. Hierdoor is hun naam in de streek bekend geworden. Een bodega met een stevige roots in de wereld van de Cava. Sinds 1998 wordt er ook meer aandacht geschonken aan stille witte en rode Spaanse wijnen. Topcava’s worden in Spanje vaak zonder of met zeer weinig dosage gemaakt. Dit om de rijke basiswijn ten volle tot zijn recht te laten komen.
Chardonnay (33%), Macabeu (33%), Xarel.lo (33%)
Speciale versie van de fantastische "Efecte". Pas op! Dit is geen "cava". Josep-Maria Albet i Noya creëerde tijdens zijn voorzitterschap van de D.O. Penedès een aparte herkomstbenaming voor de mousserende wijnen, buiten de D.O. CAVA die volgens hem te veel onder invloed stond van de grote mastodonten; Enkel druiven van biologische wijngaarden zijn toegelaten. Josep-Maria is immers de pionier van de biologische wijnen in heel Spanje. Het is dan ook al meer dan 25 jaar dat zijn bubbels werden uitverkoren door de gebroeders Roca van het gelijknamige restaurant als huisaperitief. Speciaal voor ons mochten wij dit huisaperitief ook met het etiket van dit toprestaurant (2x beste restaurant ter wereld) invoeren in België. De broers Roca maken elk jaar op het domein hun eigen coupage die daarna met hun etiket gebotteld wordt. Topper prijs/kwaliteit!
Chardonnay (50%), Macabeu (50%)
2019
De Macabeu werd aangeplant in 1958 en 1960 in gobelet, terwijl de Chardonnay van het jaar 1990 is en in leisysteem (dubbele guyot) werd aangeplant. Door hun zuidwestelijke ligging krijgen de druiven vele uren zon en bereiken ze jaarlijks een perfecte rijpheid. Minder gunstige trossen worden enkele weken voor de oogst verwijderd (vendange verte) zodat de stok de overige nog beter kan dienen. De oogst verloopt tussen midden september en midden oktober. Productie van slechts 8500 flessen. De wijn van 2011 is via een blinddegustatie in de finale gekomen van de 10 Beste Witte Spaanse wijnen van Spanje. ‘One of the best white wines in the world top 25’, aldus Jancis Robinson MW in The Financial Times.
De Macabeu werd aangeplant in 1958 en 1960 in gobelet, terwijl de Chardonnay van het jaar 1990 is en in een leisysteem (dubbele guyot) werd aangeplant. Door hun zuidwestelijke ligging krijgen de druiven vele uren zon en bereiken ze jaarlijks een perfecte rijpheid. Minder gunstige trossen worden enkele weken voor de oogst verwijderd (vendange verte) zodat de stok de overige nog beter kan dienen. De oogst verloopt tussen midden september en midden oktober. Na de persing met een horizontale pers komt de wijn in nieuwe Franse eiken vaten van Allier terecht om de gisting te starten. In totaliteit verblijft de wijn 7 maanden op vat, waarvan er 6 met ‘bâtonnage’ zijn. Productie van slechts 8500 flessen. De wijn van 2011 is via een blinddegustatie in de finale gekomen van de 10 Beste Witte Spaanse wijnen van Spanje. ‘One of the best white wines in the world top 25’, aldus Jancis Robinson MW in The Financial Times.
Albariño, Chardonnay, Macabeu
In 2009 werd de Colors voor het eerst gevinifieerd. Colors vormt het basisgamma van de Cérvoles-wijnen.
Garnatxa blanca (50%), Macabeu (50%)
Dit is zonder meer de krachtigste witte Spaanse wijn uit ons gamma. Een bom van een wijn met veel karakter en eigenheid. Van in het begin heeft dit domein zeer veel belang gehecht aan het maken van een witte topwijn en ze zijn daar dan ook uitermate goed in geslaagd. Totale productie tussen de 1500 en 3000 flessen al naargelang het wijnjaar. Het is duidelijk dat dit resultaat te danken is aan de vieilles vignes en de extreem lage rendementen van deze wijngaarden. Deze Spaanse wijn wordt niet elk jaar gevinifieerd.
Xarel.lo (70%), Macabeu (30%)
2014
Gerijpte Cava in de traditie van de grote Champagnes. Deze 2010 is de eerste Celler Batlle die onder de naam "Corpinnat" op de markt komt. Productie van 10.000 flessen. Wordt enkel gemaakt in topjaren!!! De naam komt van de stichters van het wijnhuis, de familie Batlle (laatste Batlle was een dame die een Gramona huwde).
Xarel.lo (65%), Macabeu (35%)
2015
Vroeger liet men de wijn 15 jaar 'sur lattes' rijpen, vandaar de naam III Lustros. Dit is de meest strakke cuvée van Gramona. Gramona staat vooral bekend om zijn mooi uitgebalanceerde en fijn gedoseerde cuvées, maar deze III Lustros is een uitzondering: strak en mineraal, Brut Nature.
Xarel.lo (50%), Macabeu (40%), Chardonnay (10%)
Impérial is de instapwijn van de cava’s met een jaartal en tevens de belangrijkste van het assortiment. De Champagneachtige packaging mag door grootvader Gramona niet gewijzigd worden! Herkenbaarheidsfactor van de bodega!
300 cl. (Doble Magnum)
Impérial is de instapwijn van de cava’s met een jaartal en tevens de belangrijkste van het assortiment. De champagneachtige packaging mag door grootvader Gramona niet gewijzigd worden! Herkenbaarheidsfactor van de bodega!
Xarel.lo (56%), Macabeu (30%), Parellada (10%), Chardonnay (4%)
Imperial is icoonwijn van de Corpinnat, de appellatie die door Gramona in het leven werd geroepen. Dit zijn de belangrijkste bubbels van het assortiment, met telkens minstens 50 maanden rijping sur lattes. Topproduct voor zijn prijs.
Macabeu (40%), Xarel.lo (40%), Chardonnay (15%), Parellada (5%)
37,5 cl.
De Reserva Brut is een selectie van druiven van 12 verschillende percelen, met de hand geoogst.
Frisse en volmondige passe-partout witte Spaanse wijn van vieilles vignes Macabeu uit Calatayud.
Macabeu (30%), Pedro Ximénez (30%), Verdil (30%), Malvasia (10%)
Cullerot = dikkopje, zie logo. Sinds enkele jaren heeft men zich op Celler del Roure verdiept in de recuperatie van oude cépages van de streek. Ook de vinificatie in amforen, die op dit oude domein nog aanwezig waren, gebeurt zoals vroeger. Cullerot werd in 2010 voor het eerst gecommercialiseerd. Productie van 24.000 flessen.
1998 was de eerste jaargang van deze witte Spaanse wijn van Penedès. Intussen tijd is de wijn serieus geëvolueerd. Vieilles vignes Macabeu van een mooie, hoog gelegen wijngaard in La Juncosa (Finca Els Camps), zorgen voor het karakter van deze wijn. Zeer Mediterraan van stijl met een mooie mineraliteit.
Macabeu
De eerste witte wijn van dit kleine topdomein. De 2 broers hebben zich werkelijk overtroffen. 100% Macabeu vieilles vignes. De wijngaard "finca l'Argatà" is vooral beplant met rode Garnatxa, maar er staat ook een heel beperkte hoeveelheid witte Macabeu. Deze hebben ze minutieus geselecteerd. Zeer lage rendementen. Daarna bij een jaar op nieuwe Franse ik. Stevige Mediterrane witte met zeer veel karakter en persoonlijkheid. Te vergelijken met het betere witte werk uit Hermitage of zelfs Condrieu!
Macabeu (40%), Xarel.lo (40%), Chardonnay (20%)
Dit is het basisgamma van de familie Albet. En dat zegt genoeg over de topkwaliteit van de rest. Deze wijn is bedoeld om de occasionele wijndrinker over de streep te trekken. Wat volume met Chardonnay, wat frisheid met de Xarel.lo.
Garnatxa blanca (40%), Macabeu (40%), Xarel.lo (16%), Moscatel de Alejandria (4%)
Een heel aparte witte Spaanse wijn, gemaakt van de typische druivensoorten uit Priorat. Geen spek voor elke bek, maar wel zeer authentiek van stijl!
Nieuw project op basis van Macabeu, afkomstig van 2 wijngaarden : 1 ha aangeplant in 1969 en 1 ha aangeplant in 1998. Alle wijngaarden worden biodynamisch bewerkt.
Garnatxa blanca, Macabeu, Moscatel de Alejandria, Pedro Ximénez, Viognier
Hoofdzaak blijft ook hier Garnatxa en Macabeu. Deze witte Spaanse wijn is een van Dirks paradepaardjes. Met deze Spaanse wijn heeft hij immers al verschillende prijzen gewonnen als een van Spanjes betere wijnen. Klassieke witte Priorat op basis van zeer oude wijnstokken.
Cabernet Franc (40%), Garnatxa Roja (30%), Macabeu (15%), Garnatxa blanca (8%), Moscatel de Alejandria (5%), Moscatel de Grano Menudo (2%)
Macabeu (34%), Garnatxa blanca (33%), Pedro Ximénez (33%)
Pedra de Guix betekent in het Catalaans letterlijk "steen van kalk of gips". Vanzelfsprekend een verwijzing naar de ondergrond van de Pedro Ximénez, op kalkrijke klei aangeplant. De Macabeu staat op een alluviale bodem en de Garnacha Blanca op leisteen. De wijnstokken zijn tussen 50 en 80 jaar oud. Het is de witte topwijn van het domein, in een assemblage van 1/3 Macabeu, 1/3 PX en 1/3 Garnatxa blanca.
Garnatxa blanca, Macabeu
Artisanaal gemaakte Vermouth. Witte Spaanse wijn van Priorat met een aftreksel van aromatische kruiden. Om deze vermout te maken wordt er een aftreksel gemaakt op basis van meer dan 110 verschillende planten die gedurende meer dan een jaar hebben geweekt in een houten vat met wijn. Dit aftreksel wordt samengevoegd met een witte Spaanse wijn op basis van Macabeo en Garnacha Blanca. Een witte wijn die contact heeft gehad met de schillen van de druiven zodat de wijn meer aroma’s en een donkere kleur heeft. Het geheel wordt gedurende minstens twee jaar op oude houten vaten bewaard totdat de vermout de gewenste kleur en aroma’s heeft.
Garnatxa blanca (60%), Macabeu (40%)
One-man-project van Josep Maria Castillo, die vroeger als oenoloog in verschillende wijndomeinen in Terra Alta werkte. Vandaag keert hij terug naar zijn roots met deze vermout.
Garnatxa blanca, Macabeu, Malvasia de Sitges, Subirat Parent, Xarel.lo
Dit is een nieuwe reeks voor dit domein. Tot nu toe hadden zij een eenvoudige witte Spaanse wijn en een topwijn. Daarnaast had Gerard heel wat ‘testwijnen’ van andere druivensoorten. Na jarenlange proefvinificaties werd er besloten om zowel in wit, rosé als in rood een ‘selecció’ te maken van 15 verschillende wijngaarden, telkens vieilles vignes. De etiketten van wit, rood en rosé vormen één landschap, karakteristiek voor Baix Penedès. Bij de witte Spaanse wijn hebben we het zee– en strandlandschap van Baix Penedès. De vaten die op de zee drijven zijn een referentie naar hoe vroeger de vaten op de boten werden geladen: in de zee losgelaten, dreven deze naar de boot.
Albillo, Blanquilla, Doña Blanca, Macabeu, Marisancho, Tardana
Vino de Pueblo, letterlijk "vin village", gemaakt van oude wijnstokken, met enkel de typische cépages van de regio. Het is ook een "vino etico", gemaakt met crowdfunding, om de lokale boeren te ondersteunen en vooruit te helpen. Zeer eigenzinnige en typische wijn met veel karakter.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Uitverkocht!
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.