Na de resuscitatie van de Bobal is Toni aan zijn volgend project begonnen: het terug op de kaart zetten van de Merseguera. Een typische druivensoort uit Alto Turia in de regio van Valencia die volledig verwaarloosd was en waar enkel nog flutwijntjes mee werden gemaakt. Zijn project begon reeds meer dan 10 jaar geleden. Een steile wijngaard (helling van 10%) op 900 meter hoogte waar de vieilles vignes Bobal absoluut geen succes waren (werden niet rijp wegens te koud), besloot hij om te vormen. Hij stekte al de stokken met Merseguera. 2011 is de eerste jaargang die hij op de markt bracht, voorlopig nog in kleine hoeveelheden. Om de wijn wat extra aroma en pep te geven werd er Malvasía en Viognier aan toegevoegd.
Vinificatie
Na de manuele oogst worden de druiven ontrist en licht gekneusd. Er volgt een koele maceratie van 4 à 8 uur. Elk perceel en variëteit wordt apart gevinifieerd in inox cuves van 25 à 50 HL met de autochtone gisten.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf: 2024
Op zijn top: 2024-2025
Te drinken tot: 2026
Serveren
Serveren in een groot glas aan 12°C.
Proefanalyse
Vrij open geurenpalet, bloemen, meloen, heel attractief. Het mondgevoel start met een levendige en frisse toets, ietwat fizzy, niet zonnig of opulent, wel finesserijk en delicaat. Mooie reflectie van het geurenpalet in de smaak, een die niet verveelt en in een stijl dat met niets binnen Spanje te vergelijken valt. Zeer samenhangende wijn.
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol