De Levante is de meest Mediterrane regio van Spanje. Historisch is hier altijd veel wijnbouw geweest; vooral Valencia als havenstad speelde een belangrijke rol in deze ontwikkeling. De appellaties van deze regio waren vroeger hoofdzakelijk bulkappellaties, doch hebben zich intussen stuk voor stuk gekwalificeerd als kwaliteitsappellaties. Moscatel, Monastrell en Bobal zijn hier de sterren.
Albillo, Blanquilla, Doña Blanca, Macabeu, Marisancho, Tardana
75 cl.
2021
Vino de Pueblo, letterlijk "vin village", gemaakt van oude wijnstokken, met enkel de typische cépages van de regio. Het is ook een "vino etico", gemaakt met crowdfunding, om de lokale boeren te ondersteunen en vooruit te helpen. Zeer eigenzinnige en typische wijn met veel karakter.
pintaillo (100%)
Arroba is een natuurwijn, gemaakt van 100% Pintaillo, een bijna verdwenen druivensoort. Slechts 2 foeders worden er jaarlijks van gemaakt ! Voor de liefhebbers van lichtvoetige rode wijn met weinig alcohol.
Promopack 6 flessen: 5+1 gratis Arroba is een natuurwijn, gemaakt van 100% Pintaillo, een bijna verdwenen druivensoort. Slechts 2 foeders worden er jaarlijks van gemaakt ! Voor de liefhebbers van lichtvoetige rode wijn met weinig alcohol.
Macabeu (30%), Pedro Ximenez (30%), Verdil (30%), Malvasia (10%)
2023
Cullerot = dikkopje, zie logo. Sinds enkele jaren heeft men zich op Celler del Roure verdiept in de recuperatie van oude cépages van de streek. Ook de vinificatie in amforen, die op dit oude domein nog aanwezig waren, gebeurt zoals vroeger. Cullerot werd in 2010 voor het eerst gecommercialiseerd. Productie van 24.000 flessen.
Merseguera
De Merseguera werd geënt op oude stokken Bobal op 900m hoogte, waar men de Bobal niet voldoende rijp krijgt. De bodem is hier een mix van mergel, kalk en zand en de wijngaard is omringd door olijfbomen, dennenbomen en eikenbomen. Merseguera is geen makkelijke druif. Het moment van optimale rijpheid, de lage rendementen en het koele microklimaat zijn cruciaal. Er wordt hier niet geïrrigeerd en de wijngaard wordt biologisch bewerkt.
Bobal (100%)
Het ‘nec plus ultra’ van de Bobal-druif. Finca Terrerazo is gelegen op 800m hoogte. De bodem is van Dolomitische kalksteen met krijt/zanderige structuur. De wijngaarden werden en gobelet in 1945 en 1970 aangeplant en worden niet geïrrigeerd. Biologische viticultuur met gebruik van covercrops.
Monastrell (30%), Petit Verdot (20%), Tintorera (20%), Cabernet Sauvignon (10%), Merlot (10%), Syrah (10%)
2019
Basiswijn gemaakt van oude wijnstokken Monastrell en andere druivensoorten die aangeplant zijn nabij de prehistorische site Les Alcusses. Eén van Valencia's meest succesvolle wijnen.
Mando
2020
Rosé bubbels met een bijzondere pedigree. De lijn 'Les Filles d'Amalia' werd door Pablo gemaakt als eerbetoon aan zijn moeder. Zowel de rosé 'Les Prunes' als deze 'Les Danses' zijn gemaakt van Mandó. Dit is een zogenaamde "metodo ancestral" met natuurlijke 2e gisting op de fles. En bovendien nog in de rosé-versie.
Mando (100%)
2022
Deze wijn is een eerbetoon van Pablo Calatayud, de eigenaar van Celler del Roure, aan zijn moeder Amalia en aan zijn zussen. Dit domein is immers vooral een familieproject. De wijn is een 'blanc de noirs', een witte wijn gemaakt van rode druiven, vandaar dat hij eruitziet als een lichte rosé. Zeer apart van karakter!
Monastrell (80%), Cariñena (10%), Mando (10%)
Maduresa = rijpheid. Het etiket reflecteert dat elke druif op zich belangrijk is om een perfect eindproduct af te leveren. In het begin was deze wijn vooral op basis van Mando, maar intussen heeft Paco ingezien dat Mando beter rijpt op amfora en wordt deze druivensoort vooral gebruikt in zijn amfora-gamma (Parotet). Maduresa is vandaag de meest Mediterrane wijn met dito stevige druivensoorten. in 2016 is dat Monastrell en Cariñena.
Bobal (72%), Garnacha (17%), Syrah (11%)
Mestizaje = mengeling of assemblage. Een basiswijn maar een topper!
Merseguera (65%), Viognier (24%), Malvasia (11%)
Na de resuscitatie van de Bobal is Toni aan zijn volgend project begonnen: het terug op de kaart zetten van de Merseguera. Een typische druivensoort uit Alto Turia in de regio van Valencia die volledig verwaarloosd was en waar enkel nog flutwijntjes mee werden gemaakt. Zijn project begon reeds meer dan 10 jaar geleden. Een steile wijngaard (helling van 10%) op 900 meter hoogte waar de vieilles vignes Bobal absoluut geen succes waren (werden niet rijp wegens te koud), besloot hij om te vormen. Hij stekte al de stokken met Merseguera. 2011 is de eerste jaargang die hij op de markt bracht, voorlopig nog in kleine hoeveelheden. Om de wijn wat extra aroma en pep te geven werd er Malvasía en Viognier aan toegevoegd.
Malvasia, Merseguera, Tortosí, Trepadell, Verdil
Javi's eerste witte wijn, volledig gemaakt van mediterrane en Valenciaanse variëteiten. 'Micalet' is Valenciaans voor de kathedraal van Valencia (San Miguel in het Spaans). De druiven zijn afkomstig van de flanken van de Penya Foradà, in Font de la Figuera van een perceeltje met de naam 'Pla del Micalet' en werden aangeplant in 1948 door Javi's overgrootvader. Met deze Micalet wil hij een getrouwe en eerlijke weergave geven van zijn landschap en de mensen die dit bewerken. Slechts 2000 flessen gemaakt van dit oude perceel op 730 m hoogte.
Arcos (70%), Mando (30%)
De Parotet is voor dit domein een mijlpaal. Een aantal jaren geleden zijn ze begonnen met de restauratie van 400 jaar oude amforen die zich bevonden in hun ondergrondse kelder. Eerst hebben ze tests gedaan met de vinificatie van witte Spaanse wijn en de Parotet was hun eerste rode Spaanse wijn op amforen. Met schitterend resultaat : de Mando geeft immers slechte resultaten op eik, maar op amforen daarentegen is dit de ideale variëteit. Deze Spaanse wijn is dan ook een terugkeer naar de roots van deze regio : de assemblage van Arcos en Mando én de vinificatie op amforen.
Quincha Corral is afkomstig van de Finca Terrerazo, gelegen op 800m hoogte. De bodem is van Dolomitische kalksteen met krijt/zanderige structuur. De wijngaarden werden en gobelet in 1945 en 1970 aangeplant en worden niet geïrrigeerd. Biologische viticultuur met gebruik van covercrops.
Mando (70%), Arcos (30%)
Safrà is de 3e telg van de rode amfora-wijnen die door Pablo worden gemaakt op Celler del Roure. Dit is een frissere variant met de nadruk op de Mandó en elk jaar ietsje meer Arcos in de assemblage. Karakterwijn met veel persoonlijkheid.
Arcos, Bonicaire, Garnacha, Monastrell
Sensal is de 'vin de village' van Javi, gemaakt van de in zijn dorp meest voorkomende druivensoorten : Arcos, Monastrell, Bonicaire en Garnacha. De wijngaarden situeren zich in het dorp La Font de la Figuera, stokken van 35 à 50 jaar oud. Er zijn in totaal 2600 flessen gemaakt. Verrassend fris voor een wijn met deze cépages en uit deze regio.
Arcos (100%)
Simeta is de wijn waarop Javi het meest trots is. Het is zijn rode topwijn, gemaakt met de variëteit die hij gerecupereerd heeft, 'Arcos' en die bijna niet meer voorkomt. Dit is een klein perceel dat herplant werd in 1970 op de flanken van de Penya Foradà, 'Tossal de l'Angel' op 650 m hoogte, met een kalkbodem. Dit is zijn meest mediterrane wijn, met de frisheid van de ochtend en de warmte van de lange zomers die zo goed wordt geassimileerd door deze druivensoort. Slechts 1600 flessen gemaakt !
Mando (40%), Tintorera (40%), Arcos (20%)
Dit domein bezit een ware schatkamer aan oude amfora's. Intussen hebben ze een hele reeks wijnen die volledig met behulp van deze oude amfora's gemaakt werden. In het wit is dat de Cullerot en in het rood de Vermell en de Parotet. Loepzuivere en sappige wijnen.
2018
Dit is een nieuwe wijn van Toni Sarrion, die sinds een aantal jaren de topwijn Finca Calvestra maakt, een van de dé referenties voor de Merseguera druif. De Merseguera werd geënt op oude stokken Bobal op 900m hoogte, waar men de Bobal niet voldoende rijp krijgt. De bodem is hier een mix van mergel, kalk en zand en de wijngaard is omringd door olijfbomen, dennenbomen en eikenbomen. Merseguera is geen makkelijke druif. Het moment van optimale rijpheid en lage rendementen is cruciaal alsook het koele microklimaat in de wijngaard. Er wordt hier niet geïrrigeerd en de wijngaard wordt biologisch bewerkt. Met Margas gaat hij nog een stap verder door één perceel uit de Finca Calvestra wijngaard apart te vinifiëren. De naam Margas verwijst naar de mergelbodem in dit perceel. Voor Toni is dit een bijzonder persoonlijke wijn waar hij al zijn kennis in verwerkt heeft. De grootste zorg in de wijngaard en een minimum van interventie bij het wijn maken. De Margas zal ook enkel in uitzonderlijke jaren gebotteld worden.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.