Variëteiten Celler del Roure
Pablo heeft een potpourri aan variëteiten, maar intussen, na meer dan 15 jaar werk in de wijngaard en in de bodega, weet hij welke cépages hij wil gebruiken en welke niet interessant zijn. De vroegere Tempranillo bevoorbeeld heeft hij allemaal gestekt met Monastrell omdat deze regio totaal niet geschikt is voor deze eerste druivensoort. In totaal heeft Pablo vandaag 66 ha wijngaard, zowel oude als jonge wijnstokken, waaronder 14,5 ha Merlot, 12,5 ha Monastrell, 12 ha Cabernet Sauvignon, 7 ha Tintorera, 6,5 ha Petit Verdot, 6,5 ha Syrah, 4 ha Mandó en 2,5 ha Chardonnay. Verder koopt hij voor zijn witte wijn druiven van oude wijnstokken Macabeu, Malvasía, Pedro Ximenez en Verdil. De variëteiten waar hij zich op focust in rood zijn de Mandó, een bijna uitgestorven variëteit, zeer delicaat en zeer gevoelig voor houtlagering, met weinig rendement. De Monastrell is de tweede variëteit die in deze regio een grote rol speelt. Meer naar het zuiden zitten we volledig in het land van de Monastrell of de Mourvèdre, een zeer mediterraan druivenras met veel karakter. Ook de typische Tintorera, de enige druif voor rode wijn met gekleurd vruchtvlees, begint een steeds grotere rol te spelen. De andere cépages geven structuur (Cabernet Sauvignon), body (Petit Verdot), ronde sappige tannines (Merlot) of meer karakter (Syrah) aan zijn wijnen. Deze laatste cépages zijn intussen bijna allemaal ouder dan 15 jaar. Pablo bewerkt al zijn wijngaarden volgens biologische methodes. Het domein werkt bovendien mee aan verschillende universitaire studies omtrent waterstress van de wijnstok, canopy management, leidsystemen voor de wijnstokken etc.