Zet onze Exclusieve Eindejaarsdegustatie in uw agenda! In aanwezigheid van grote namen zoals Raúl Pérez, Rafael Palacios, Nin i Ortiz,...
Reserveer uw plek

Javi Revert Viticultor

Omschrijving Javi Revert Viticultor

Javi Revert is een jonge oenoloog die samenwerkt met Pablo Calatayud van Celler del Roure in Valencia. In 2014 startte hij zijn eigen project, geïnspireerd door de wijngaarden die stonden aangeplant met lokale mediterrane variëteiten door zijn grootvader en overgrootvader. Alle wijngaarden liggen in en rond het dorp La Font de la Figuera (Terres dels Alforins, Valencia), steeds op hoogtes tussen 700 tot 800 m en altijd in gemengde cultuur, oftewel vieilles vignes aangeplant tussen olijfbomen, amandelbomen en bossen. Een project dat een eerbetoon is aan zijn roots.

Bekijk alle wijnen van Javi Revert Viticultor
Regio's van Javi Revert Viticultor
Appellaties van Javi Revert Viticultor
Wijnmaker Javi Revert
Eigenaar Javi Revert
Oprichting 2014
Omschrijving Javi Revert Viticultor

Geschiedenis Javi Revert Viticultor

Na zijn studies bio-ingenieur in Valencia ging Javi voor zijn stage aan de slag bij Celler del Roure in Moixent, dezelfde regio als waar hij zelf vandaan komt (Font de la Figuera is het dorp naast Moixent). Zijn grootouders langs beide kanten zijn wijnbouwer geweest in de regio en hadden hier en daar nog wel een klein perceeltje of hadden weet van een aantal perceeltjes van oude of onbekende variëteiten. Dat was immers waar Javi van in het begin naar op zoek was. In 2014 kwam hij zo terecht bij een perceel dat zijn overgrootvader nog had aangeplant in 1948. En daarna nog bij andere perceeltjes, vaak ook verlaten wijngaarden en terrassen die al meer dan 50 jaar overwoekerd zijn en die hij probeert opnieuw aan te planten of te herstellen in hun vroegere glorie. Javi zoekt hoofdzakelijk percelen op hoogte, naar het noorden gericht en met lichte bodems. In 2016 maakte hij zijn eerste wijnen, die stuk voor stuk een reflectie zijn van deze filosofie.

Javi Revert Viticultor
Carrer Portal de València 27
La Font de la Figuera
Valencia

Variëteiten Javi Revert Viticultor

Javi werkt enkel met typische mediterrane variëteiten waarvan vaak de oorsprong niet duidelijk is, maar die vóór de phylloxera op een normale manier voorkwamen in de regio. De zoektocht is continu en via oude wijnboeren of vrienden van zijn grootvader vindt hij perceeltjes, vaak op terreinen die al lang verwilderd en overwoekerd zijn. In wit wordt vooral gebruikgemaakt van de reeds bekende Merseguera, Verdil en Malvasia. Nieuw in ons gamma zijn de Tortosi en Trepadell. In rood werkt hij met de bekende regionale Monastrell en Garnacha Tintorera (of Alicante Bouchet). Zijn topwijn Simeta is gemaakt van 100% Arcos, een druivensoort die we in Valencia nog zeer zelden terugvinden, met een lange cyclus, grote druiven en dikke schil. Zeer mediterraan van stijl. Volgens ampelografische studies zou Arcos familie zijn van de in Aragón voorkomende Moristel.

Terroir Javi Revert Viticultor

Terres dels Alforins is het gebied van Moixent, La Font de la Figuera en Fontanars dels Alforins. Het is gelegen in de subzone Clarión, de inlands gelegen bergachtige streek in de D.O. Valencia. De gronden zijn aan de oppervlakte vaak bijna blank, zoals albariza, op hoogtes tussen 700 tot 800 m. Aangezien de aangetroffen percelen vaak verwilderd zijn, zien we altijd een symbiose van olijfbomen, amandelbomen en typische mediterrane bomen en struiken. Javi is steeds op zoek naar 'frisse' bodems met noord-oriëntatie, vaak noodzakelijk in deze warme regio. Zijn terroir moet ook de reflectie zijn van wat hij in zijn wijnen wil brengen. De witte variëteiten en een aantal van de gerecupereerde rode zijn hoofdzakelijk afkomstig van de flanken van de Penya Forada, op witte bodems, stenig en droog, en vaak immobiel sinds meer dan 100 jaar. De variëteiten voor de Sensal komen van één perceel, geplant in 1965 op 700 m hoogte, met veel kalk en een minderheid klei-leem. Een deel van de Monastrell komt van een perceel met zanderige en keiïge gronden.

Vinificatie Javi Revert Viticultor

Javi werkt volledig biologisch. Enkel met autochtone gisten. De witte Micalet en de rode Sensal krijgen hun gisting op eiken vaten (zonder temperatuurcontrole) en erna een élevage van ongeveer 8 maanden sur lies voor de witte en 10 maanden voor de rode. Van deze laatste gaat een belangrijk gedeelte de fermentatie in als hele trossen. Een deel van de witte rust ook op de gistcellen op dames-jeannes gedurende een 8-tal maanden. Zijn rode topwijn Simeta krijgt een opvoeding op dolia en dames-jeannes gedurende 10 maanden.

75 cl.
Biodynamisch
Micalet
Micalet 2023
Levante
Javi Revert Viticultor
D.O. Valencia
75 cl.
wit
€ 36,49
€ 30,16 excl. BTW
Assemblage

Malvasia, Merseguera, Tortosí, Trepadell, Verdil

Inhoud

75 cl.

Jaar

2023

Omschrijving

Javi's eerste witte wijn, volledig gemaakt van mediterrane en Valenciaanse variëteiten. 'Micalet' is Valenciaans voor de kathedraal van Valencia (San Miguel in het Spaans). De druiven zijn afkomstig van de flanken van de Penya Foradà, in Font de la Figuera van een perceeltje met de naam 'Pla del Micalet' en werden aangeplant in 1948 door Javi's overgrootvader. Met deze Micalet wil hij een getrouwe en eerlijke weergave geven van zijn landschap en de mensen die dit bewerken. Slechts 2000 flessen gemaakt van dit oude perceel op 730 m hoogte.

75 cl.
Biologisch
Sensal
Sensal 2023
Levante
Javi Revert Viticultor
D.O. Valencia
75 cl.
rood
€ 24,38
€ 20,15 excl. BTW
Assemblage

Arcos, Bonicaire, Garnacha, Monastrell

Inhoud

75 cl.

Jaar

2023

Omschrijving

Sensal is de 'vin de village' van Javi, gemaakt van de in zijn dorp meest voorkomende druivensoorten : Arcos, Monastrell, Bonicaire en Garnacha. De wijngaarden situeren zich in het dorp La Font de la Figuera, stokken van 35 à 50 jaar oud. Er zijn in totaal 2600 flessen gemaakt. Verrassend fris voor een wijn met deze cépages en uit deze regio.

75 cl.
94 RP
Biologisch
Sensal
Sensal 2022
Levante
Javi Revert Viticultor
D.O. Valencia
75 cl.
rood
€ 24,38
€ 20,15 excl. BTW
Assemblage

Arcos, Bonicaire, Garnacha, Monastrell

Inhoud

75 cl.

Jaar

2022

Omschrijving

Sensal is de 'vin de village' van Javi, gemaakt van de in zijn dorp meest voorkomende druivensoorten : Arcos, Monastrell, Bonicaire en Garnacha. De wijngaarden situeren zich in het dorp La Font de la Figuera, stokken van 35 à 50 jaar oud. Er zijn in totaal 2600 flessen gemaakt. Verrassend fris voor een wijn met deze cépages en uit deze regio.

75 cl.
Biodynamisch
Simeta
Simeta 2022
Levante
Javi Revert Viticultor
D.O. Valencia
75 cl.
rood
€ 48,34
€ 39,95 excl. BTW
Assemblage

Arcos (100%)

Inhoud

75 cl.

Jaar

2022

Omschrijving

Simeta is de wijn waarop Javi het meest trots is. Het is zijn rode topwijn, gemaakt met de variëteit die hij gerecupereerd heeft, 'Arcos' en die bijna niet meer voorkomt. Dit is een klein perceel dat herplant werd in 1970 op de flanken van de Penya Foradà, 'Tossal de l'Angel' op 650 m hoogte, met een kalkbodem. Dit is zijn meest mediterrane wijn, met de frisheid van de ochtend en de warmte van de lange zomers die zo goed wordt geassimileerd door deze druivensoort. Slechts 1600 flessen gemaakt !

Smaakprofiel Smaakprofiel
Hout
Zuren
Fruitig
Structuur
Geen idee. Overslaan
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.

Even geduld, we zoeken het op...
Uitverkocht!

Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.

Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.

Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.