Dé gastronomische gin van Barcelona! Een project van Roger Burgués en Lluis Jauregui, twee vrienden die beslisten om de meest gastronomische gin van Barcelona te maken. Daarvoor verzamelden ze een aantal specialisten die hen geholpen hebben in hun zoektocht: Rosendo Mateu, maître-parfumeur, één van 's werelds meest bekende 'neuzen' die ook mee de parfumdesserts van Jordi Roca van Celler de Can Roca (beste restaurant van de wereld 2013-2015) creëerde, Javier Caballero, Barcelona's meest beroemde mixologist, Sergi Figueras, beste sommelier van Spanje 2012, en Xano Saguer, topchef en eigenaar van Espai Sucre in Barcelona.
In hun zoektocht naar de perfecte gastronomische gin hebben Roger en Lluis zich laten leiden door enkele professionals in de wereld van de Barcelonese gastronomie.
De gebruikte botanicals, naast jeneverbes, zijn mediterrane limoen, citroen en laurier. Exotische botanicals zijn blaadjes van de kefirlimoen, zwarte kardemom en korianderzaadjes.
De citroen en limoenzeste zijn mediterraan van oorsprong (limoen van Murcía, citroen van Valencia). De kefirlimoenblaadjes komen uit Thailand, de zwarte kardemom uit India en de korianderzaadjes uit Egypte.
Voor de distillatie van de jeneverbessen worden traditionele koperen distillatieketels gebruikt. De botanicals echter worden op lage temperatuur gedistilleerd via de Rotaval, het toestel dat door Joan Roca van El Celler de Can Roca op punt werd gezet om te gebruiken in de gastronomie. Op die manier vindt de distillatie plaats aan een temperatuur van 25 °C waardoor de aroma's veel zuiverder blijven en de essentie van de delicate smaken fris blijft.
75 cl.
De Bonanto is samengesteld door de beste sommelier van Spanje en 2 mixologistas van wereldniveau. De 3 mannen die hierachter zitten, zijn niet de minste. 1 van hen is Marc Alvarez, die sinds jaren een topfunctie bekleedt in de groep van El Bulli. 3 jaar geleden brachten ze hun gin Ginraw op de markt, die we toen ook in onze gamma opnamen. Nu kregen we dezelfde vraag voor hun Bonanto. Het 3-tal heeft 3 jaar gewerkt aan het product, zowel inhoudelijk als naar uitstraling. Ze gingen op zoek naar een kwalitatief aperitief en kwamen terecht bij een op wijn gebaseerd aperitief waaraan een destillaat van kersen is toegevoegd. Het kan tijdens de dag on the rocks worden gedronken, met cava als vervanger voor Aperol Spritz, met tonic of soda op de manier waarop Campari wordt geserveerd. Voor het product ontwikkelden ze een speciale fles waarvan het ontwerp is gepatenteerd. Zonder twijfel wordt deze Bonanto een kwalitatieve meerwaarde in de wereld van de cocktails en aperitieven.
70 cl.
Ginraw is de gastronomische gin van Barcelona, gecreëerd door experts uit de wereld van de gastronomie en een maître-parfumeur.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.