Variëteiten Jané Ventura
Gerard heeft zich tot doel gesteld om de bijna verdwenen, regionale cépages in wit en rood te recupereren. Daarnaast werken ze met oudere wijnstokken van internationale variëteiten, zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah. Wit: de hoofdvogel wordt afgeschoten door Macabeu, de bekende druif van Catalunya en een van de hoofddruiven voor cava. Op Finca els Camps, op meer dan 450 m hoogte, wordt in beperkte productie een witte topwijn gemaakt die in Spanje algemeen erkend wordt als de beste witte wijn van deze variëteit; mediterraan en kruidig van karakter met een mooie mineraliteit. Gerard werkt ook aan de recuperatie van de Malvasía de Sitges, een variëteit waar nauwelijks nog een aantal hectare van te vinden zijn over de hele appellatie. Hij verwerkt deze tot een witte wijn, gebruikt deze druif in een coupage van zijn witte Selecció of als aanvulling bij de witte Finca els Camps, dit vanaf 2010. In hun cava en basiswijnen wordt verder ook heel wat Xarel.lo gebruikt, de andere bekende witte mediterrane druif. Ze hebben ongeveer 17 ha in eigendom en werken verder samen met wijnbouwers waar ze druiven aankopen van kwaliteitswijngaarden die volgens hun standaards verbouwd worden. Macabeu: 2,5 ha, Xarel.lo: 2,5 ha, Malvasia de Sitges: 1,7 ha. Rood: Gerards stokpaardje is Sumoll, een eveneens bijna verdwenen druivensoort die lichtvoetige wijnen geeft met een hoge aciditeit. Moeilijk als monocépage maar perfect als coupage-variëteit in hun Vinyes negres of andere rode wijnen waar hij de andere druivensoorten mooi doet versmelten en voor fraîcheur en zuren zorgt. Cabernet Sauvignon: 3,5 ha, Syrah: 2,5 ha, Ull de llebre: 2,5 ha, Merlot: 0,8 ha, Sumoll: 0,8 ha. Sinds 2010 worden de wijngaarden bewerkt volgens de normen en standaarden van de biologische wijnbouw.