Terroir Autòcton Celler
Albert werkt met wijngaarden uit zuidelijke Catalonië, in de provincie Tarragona. De ondergronden zijn armer dan in het noorden van de Penedès, waardoor er ook minder densiteit in de aanplant is. De wijngaarden zijn over het algemeen ook vaak hoger gelegen. Mas Vilella: vooral bepaald door zanderige bodems, met kleine zand- en petro-calcaire partikels. Een bodem die stress geeft, vooral in droge zomers. Zanderige textuur met zeer weinig klei (ongeveer 10%). De petro-calcaire lagen vormen een buffer en verhinderen dat de wortels dieper dan 50 à 60 cm gaan. Deze lagen zijn vooral gevormd op de 3 ha rond Mas Vilella. Met bulldozers werd er hard gewerkt om die steenbuffer zo veel als mogelijk te verwijderen. Meer dan 500 vrachtwagens stenen werden er verplaatst. Op die manier konden de wortels dieper gaan en werd de hele wijngaard beter gedraineerd. De bodem heeft hier een rustiek karakter, wat hem ideaal maakt voor cépages met een gemiddelde of middellange cyclus, zoals Xarel.lo, Malvasía de Sitges of Sumoll.