Mas Vilella is sinds 2015 eigendom van Albert Jané. Sindsdien maakt hij hier witte en rode topwijnen onder de naam Autócton, enkel met autochtone Catalaanse druivenrassen. Als eerbetoon aan zijn gestorven vader, blijft hij echter de rode Mas Vilella maken, met de wijnstokken Cabernet Sauvignon aangeplant rondom de masia. Voor ons nog steeds één van de mooiste Cabernets van Spanje. Sinds 2018 heeft hij nu ook een witte Mas Vilella, deze keer gemaakt van Malvasía de Sitges en op het topniveau van zijn rode Mas Vilella.
Vinificatie
Handgeplukt in kleine mandjes. Schilmaceratie en lagering in eiken vaten gedurende een aantal maanden.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf: 2024
Op zijn top: 2024-2026
Te drinken tot: 2027
Serveren
Fris schenken in een groot glas. Best vooraf karafferen.
Proefanalyse
Mooie witgeel van kleur. De geur is zeer mediterraan met toetsen van amandel, wit pitfruit en wat gegrilde groenten. Mooie complexiteit die uitbarst bij walsen van het glas. In de mond steviger dan men zou denken van een Malvasía de Sitges. Blijft mineraal, maar vooral potent mediterraan met een verantwoord houtgebruik. Stevige lengte.
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol