Wij zijn de exclusieve invoerder in België van al de wijndomeinen op deze website.
Witte druif met hoog suikergehalte die over heel Spanje in meer of mindere mate voorkomt, vooral in Córdoba (68%), Badajoz, Málaga en Valencia. Een belangrijke druif in de D.O.'s Jerez, Málaga, Montilla-Moriles en Valencia. Totale oppervlakte Pedro Ximenez wijngaard: 26.875 ha.
Baboso blanco, Gual, Listán blanco, Pedro Ximénez, Verijadiego blanco
75 cl.
2022
Bimbache, genoemd naar de originele inwoners van kleinste eiland El Hierro. Een zeer originele witte wijn met veel karakter. Atlantisch en toch exotisch. Volledig bio en non-interventionistisch met enkel toevoeging van sulfiet bij de botteling.
Macabeu (30%), Pedro Ximénez (30%), Verdil (30%), Malvasia (10%)
2023
Cullerot = dikkopje, zie logo. Sinds enkele jaren heeft men zich op Celler del Roure verdiept in de recuperatie van oude cépages van de streek. Ook de vinificatie in amforen, die op dit oude domein nog aanwezig waren, gebeurt zoals vroeger. Cullerot werd in 2010 voor het eerst gecommercialiseerd. Productie van 24.000 flessen.
Pedro Ximénez (100%)
37,5 cl.
2003
P.X. is de afkorting voor Pedro Ximenez = Pieter Siemens; druivenstokken die door hem werden achtergelaten in de 15e eeuw in Andalucia werden naar hem genoemd. De Don PX is een voorbeeld in hoeverre men in restsuikergehalte kan gaan met deze druif.
1964
Convento en Ginés de Liébana zijn de topreeksen van Toro Albalá. Gewoon groots binnen zijn wijnstijl. Dit is het niveau van de beste Boal Madera’s. Ginés de Liébana is de naam van een soldaat die hier zijn dood vond. Het geraamte werd gevonden in vastgeketende toestand op het domein zelf.
1929
Convento en Ginés de Liébana zijn de topreeksen van Toro Albalá. Gewoon groots binnen zijn wijnstijl. Dit is het niveau van de beste Boal Madera’s. Ginés de Liébana is de naam van een soldaat die vastgeketend werd in de wijngaarden en hier zijn dood vond. Het geraamte werd gevonden in vastgeketende toestand op het domein zelf.
1970
1937
Ginés de Liébana is de topreeks van Toro Albalá. Gewoon groots binnen zijn wijnstijl. Dit is het niveau van de beste Boal Madera’s. Ginés de Liébana is de naam van een soldaat die vastgeketend werd in de wijngaarden en hier zijn dood vond. Het geraamte werd gevonden in vastgeketende toestand op het domein zelf..
1910
P.X. is de afkorting voor Pedro Ximenez = Pieter Siemens; druivenstokken die door hem werden achtergelaten in de 15e eeuw in Andalucia werden naar hem genoemd. De Don PX is een voorbeeld in hoeverre men in restsuikergehalte kan gaan met deze druif. Marqués de Poley-wijnen zijn afkomstig van een aparte bodega binnen de D.O. die later P.X. is de afkorting voor Pedro Ximenez (Pieter Siemens). De druivenstokken die door hem werden achtergelaten in de 15e eeuw in Andalucia werden naar hem genoemd. Deze Palo Cortado is een uniek product, want het is gemaakt van de Pedro Ximénez druif en niet van Palomino zoals in de Jerez. Zoals alle Palo Cortado's begon zijn leven als fino, daarna amontillado en werd hij daarna verder oxidatief opgevoed gedurende vele jaren. Marqués de Poley-wijnen zijn afkomstig van een aparte bodega binnen de D.O. die later werd aangekocht. De wijnen worden niet gemengd met de rest van de productie omwille van hun exceptionele kwaliteit. Oudere vaten die nog in de kelders liggen te rijpen worden apart gebotteld onder het label Marqués de Poley.
1968
P.X. is de afkorting voor Pedro Ximenez (Pieter Siemens). De druivenstokken die door hem werden achtergelaten in de 15e eeuw in Andalucia werden naar hem genoemd. De Selección-reeks, herkenbaar door het dubbele label, betreft een selectie van de beste wijnen die bestemd zijn voor een heel lange rijping. Gemiddeld worden er 4000 à 6000 flessen gebotteld per jaargang. Deze solera is bijzonder uniek, want werd nooit bijgevuld sinds 1968; Vintage Don PX.
1980
Dos Claveles verwijst naar de typische binnentuinen van Cordoba, steeds omringd door honderden bloemen, in dit geval 'claveles' of anjers. Dit is de frisse instapwijn van Toro Albala, 100% Pedro Ximénez.
Uitzonderlijke wijn in alle betekenissen. Geen enkel ander domein maakt iets gelijkaardig! Een vendange tardive van Pedro Ximénez met slechts 12,5° alcohol.
Deze Fermentación Lenta is absoluut een unieke wijn! Een eigen uitvinding van dit wonderbaarlijke kleine familiedomein dat niet stopt met ons te verrassen met nieuwigheden op basis van Pedro Ximénez.
Pedro Ximénez
150 cl. (Magnum)
2018
70 cl.
Deze unieke brandy is de nieuwe creatie van huis. In tegenstelling tot hen andere brandies die jaren rijpen in kastanje en/of eiken vaten, willen ze hier de fruitige esters van de brandy behouden.
Alle brandy's van Ximénez-Spínola worden op basis van hun Pedro-Ximénez wijnen gedistilleerd, wat hen zo al bijzonder maakt. De meeste brandy's uit Jerez zijn namelijk ofwel van Airén wijnen of Palomino wijnen. Daarnaast is de élevage bij Ximénez-Spínola werkelijk ongezien. Dit alles geeft de brandy's een unieke stijl, bijzonder complex maar tegelijk ook heel toegankelijk. Pur plaisir.
2020
MIUT is het prestigeproject van de befaamde bodega Toro Albalá. Zij zijn vooral bekend voor hun top zoete wijnen op basis van Pedro Ximénez. Maar samen met Fátima Ceballos gaven ze er zich rekenschap van dat de Pedro Ximénez druif veel meer in haar mars had. Toro Albalá beschikt over de allerbeste terroirs van de appellatie Montilla-Moriles. Samen met Fátima werd er dan beslist om een aantal kleine percelen met vieilles vignes helemaal anders te beginnen bewerken zodat er top witte wijnen met eigen terroir expressie zouden kunnen gemaakt worden. 2020 was de eerste millésime. El Jabonero is gelegen in de Sierra de Montilla, tegen de helling van de Cerro Macho, een moeilijk toegankelijke helling met een typische ondergrond van antehojuela, een variant van albariza met zanderige en losse structuur.
Garnatxa blanca, Macabeu, Moscatel de Alejandria, Pedro Ximénez, Viognier
2021
Hoofdzaak blijft ook hier Garnatxa en Macabeu. Deze witte Spaanse wijn is een van Dirks paradepaardjes. Met deze Spaanse wijn heeft hij immers al verschillende prijzen gewonnen als een van Spanjes betere wijnen. Klassieke witte Priorat op basis van zeer oude wijnstokken.
50 cl.
Deze originele wijn is een echte Sherryblend. In het commerciële circuit wordt dit een Medium genoemd, maar deze op basis van Pedro Ximénez (zowel de droge oloroso als de zoete wijn) is werkelijk uniek.
In 1918 werd deze Solera gestart. Vier generaties van dezelfde familie hebben gewerkt om tot deze bijzonder complexe Pedro Ximénez te komen. Een ware erfenis voor de volgende generatie die met veel trots wordt voortgezet.
Macabeu (34%), Garnatxa blanca (33%), Pedro Ximénez (33%)
Pedra de Guix betekent in het Catalaans letterlijk "steen van kalk of gips". Vanzelfsprekend een verwijzing naar de ondergrond van de Pedro Ximénez, op kalkrijke klei aangeplant. De Macabeu staat op een alluviale bodem en de Garnacha Blanca op leisteen. De wijnstokken zijn tussen 50 en 80 jaar oud. Het is de witte topwijn van het domein, in een assemblage van 1/3 Macabeu, 1/3 PX en 1/3 Garnatxa blanca.
Heerlijk snoepje uit het zuiden van Spanje: Córdoba, de warmste stad in Spanje. Hier worden de fantastische zoete Pedro Ximénez geblend met een Oloroso. Deze sublieme zoete Cream sherry is het resultaat.
Uitsluitend geproduceerd met Pedro Ximénez druiven. Elegant, met een intens aroma van oud hout en andere edele aroma's, goed gebalanceerd, gerijpt in een 15 jaar lang oxidatief Criadera en Solera systeem. In tegenstelling tot de Sherry-wijnen worden de wijnen van Montilla-Moriles nooit verrijkt met extra alcohol.
2019
Pedro Ximénez (90%), Moscatel de Alejandria (10%)
De vin village van Terroir al Limit in het wit. Bestaat hoofdzakelijk uit de Mediterrane en kruidige Pedro Ximénez, aangevuld met een ietsje Moscatel de Alejandria. Mineralige verfijning ten top !
25 cl.
20 cl.
De Special Chef is een betere kwaliteitsselectie.
Droge azijn op basis van Pedro Ximénez wijnen van Toro Albala; type sherry azijn.
Voladeros is de eerste 'Mountain wine' die in Málaga wordt gevinifieerd sinds eind 19e eeuw. Tot dan was de droge Mountain Wine op basis van Pedro Ximénez, afkomstig van de Pagos Tardíos of de eigenlijke heuvels van Málaga stad één van de meest befaamde wijnen van Europa. Victoria Ordoñez heeft met een monnikengeduld al die kleine wijngaarden van Pedro Ximénez in de heuvels van Málaga uitgezocht, net om de druivensoort van de ondergang te redden. Hier is ze niet alleen in geslaagd, maar ze heeft er ook nog 's een topwijn van gemaakt !
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Uitverkocht!
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.