Uitsluitend geproduceerd met Pedro Ximénez druiven. Elegant, met een intens aroma van oud hout en andere edele aroma's, goed gebalanceerd, gerijpt in een 15 jaar lang oxidatief Criadera en Solera systeem. In tegenstelling tot de Sherry-wijnen worden de wijnen van Montilla-Moriles nooit verrijkt met extra alcohol.
Vinificatie
15 jaar solera. Dit is de oloroso, dus hij heeft nooit flor gekregen (zoals de amontillado en fino). Oxidatieve rijping in oude vaten vanaf het begin. Het solera systeem dat wordt gebruikt voor de oloroso is 15 jaar.
Bewaarpotentieel
Oneindig houdbaar
Serveren
Serveer licht gekoeld.
Proefanalyse
Mahoniehout met oude gouden randen en langzame tranen. Indrukwekkende aroma's van intens oud Amerikaans eikenhout, vermengd met tonen van toffee, gerookt hout, vanille en gekarameliseerde noten. Rijpe fruittonen ondersteunen deze geuren op harmonieuze wijze. De smaak is droog, zacht en niet-samentrekkend, met een verfijnde ziltige ondertoon. De aanwezigheid van hout komt naar voren als een elegante bitterheid, wat bijdraagt aan de complexiteit en aanhoudende afdronk van de wijn.
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol