Vinificatie
De zorgvuldig geselecteerde Pedro Ximénez-druiven worden met de hand geoogst en vervolgens tot twee weken in de zon op strooien matten gedroogd. De druiven worden vervolgens geperst en in inox vergist. Wanneer de perfecte balans tussen suiker, alcohol en zuurtegraad bereikt wordt, versterkt men de wijn met Aguardiente (heldere lokale brandewijn) om de gisting te stoppen. Hierna volgt de oxidatieve rijping in grote houten vaten. De datum van botteling staat vermeld op de fles.
Bewaarpotentieel
Oneindig lang houdbaar, zoals Vintage Madera. Tevens na het openen van de fles kan de
wijn nog ruim een jaar open bewaard worden.
Serveren
Fris, 10°C in een groot wijnglas om het openplooien van de aroma’s te kunnen volgen.
Proefanalyse
Diep bruin, zwart van kleur, met een olieachtige consistentie. Het boeket plooit zich alsmaar verder open en is een leerschool van geuren op zich. Geuren en smaken van cacao, gedroogde vruchten, karamel, koffie, citrus ... Open, toegankelijk en direct van smaak. De sterke concentratie weet zich toch te verfijnen in structuur door de subtiele fijne structuur van zuren die haast niet merkbaar is. De complexe geuren vinden hun verlengstuk in de mond met een impressionante lange finish. Binnen deze stijl van wijnen enorm complexe smaakfacetten en zelfs een subtiel ziltige toets. Een winterse restzoete Spaanse wijn voor bij stevige desserten, type chocolade, noten, karamel en gedroogde vruchten. Of gewoon op zich als perfect gezelschap! Door zijn leeftijd heeft deze wijn binnen zijn klasse een nooit geziene verfijning, structuur en diepgang. Ontegensprekelijk een monument binnen deze stijl van wijnen.
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol