Geschiedenis Toro Albalá
Toro Albalá is een uniek domein. De geschiedenis gaat terug tot 1844 wanneer de familie Prieto begint met wijnen maken en bewaren ('cosechero' en 'criadero'), hoofdzakelijk Fino-wijnen. Doorheen de eeuwen worden in de 'naves de crianza' van de bodega wijnen op vat gelagerd, die vandaag tot de oudste behoren die in de regio te vinden zijn, zelfs in heel Andalucía. Dankzij zijn voorouders heeft Antonio Sánchez vandaag unieke wijnen. Hij is er dan ook door bezeten. Niet alleen door zijn historische wijnen, maar ook door de geschiedenis en de cultuur van zijn regio. Hij heeft een archeologisch archief met meer dan 4000 stukken, gevonden in de wijngaard en verzameld in de loop der jaren. Antonio is oenoloog, alchemist, uitvinder en gepassioneerd door alles wat te maken heeft met Pedro Ximenez. Het domein met de 'naves de crianza' bevindt zich in Aguilar de la Frontera. Hij gaat echter steeds verder en onlangs werden er ook oude bodega’s aangekocht in Moriles en Lucena met een schat aan oude Pedro Ximenez-wijnen. Vandaag komt de jongste generatie aan het roer te staan. Zowel de kwaliteit als de presentatie komen op een hoger niveau te staan. Montilla-Moriles is vooral bekend om zijn zoete wijnen en die hebben we hier in alle soorten en jaren. De kleur van de wijnen (afkomstig van witte druiven) is bruin, bijna zwart soms: de perfecte combinatie bij chocoladedesserts. We hebben intussen zelf een collectie die een van de meest uitgebreide ter wereld is van deze unieke wijnen. We vinden hier echter niet enkel de top aan zoete wijnen, maar tevens gerijpte amontillado's, palo cortado's en droge witte wijnen op basis van Pedro Ximénez. Laat u verrassen !