Zet onze Exclusieve Eindejaarsdegustatie in uw agenda! In aanwezigheid van grote namen zoals Raúl Pérez, Rafael Palacios, Nin i Ortiz,...
Reserveer uw plek

Raúl Pérez

Omschrijving Raúl Pérez

Raúl Perez is Spanjes meest bekende oenoloog, bezeten door de wijngaard en autochtone cépages. In zijn eigen woorden maakt hij liever een slechte wijn maar met Galicische identiteit dan een goede wijn zonder identiteit. Geen eenheidsworst dus voor Raúl !

Bekijk alle wijnen van Raúl Pérez
Wijnmaker Raúl Pérez
Eigenaar Raúl Pérez
Oprichting 2005
Omschrijving Raúl Pérez

Geschiedenis Raúl Pérez

Raúl Pérez is op dit moment zonder twijfel de meest mediatieke wijnmaker van heel Spanje. Zijn wijnen zijn echter bijna niet te vinden! Iedereen praat erover, doch weinigen hebben ze reeds geproefd. Raúl is aanwezig in talloze appellaties en regio's, niet alleen in Spanje, maar ook in Zuid-Afrika, Portugal, Zuid-Amerika ... Wij volgen Raúl al sinds 2000; op dat moment werkte hij nog als oenoloog op het familiedomein Castro Ventosa in Valtuille de Abajo. Hij werkte daarnaast ook als oenoloog-consultant voor andere domeinen in Bierzo. Hij raffineerde de Mencia tot ongekende hoogtes, hielp ook Ricardo en Alvaro Palacios van start gaan met hun topdomein, en intussen proefde en probeerde hij onophoudelijk andere wijnen van over de hele wereld. Raúl is een rusteloze natuur en zijn nieuwsgierigheid en passie brengen hem steeds verder. Tussen 2005 en 2007 verliet hij het familiedomein en vertrok hij voor een wijnodyssee. In een paar jaar tijd maakte hij naam en faam en werd hij een echte 'star' in de wijnwereld. De rode draad in zijn werk is de recuperatie van vieilles vignes van autochtone druivensoorten en het maken van authentieke wijnen met veel karakter en persoonlijkheid. Of om het met zijn eigen woorden te zeggen: 'Ik maak liever een ondrinkbaar slechte Galicische wijn, maar laat het dan tenminste een Galicische wijn zijn.' Hij heeft dan ook al tientallen wijnen gevinifieerd in ontelbaar verschillende streken (meestal in het noordwesten van Spanje, en ook daarbuiten), maar die echter nooit op de markt gebracht zijn. Hij test, hij probeert, en mislukt ook heel vaak. Deze manier van werken brengt hem natuurlijk wel ontzettend veel ervaring bij, waarmee hij dan later wel in staat is om het uiterste uit één druivensoort of uit één regio te halen. Vandaag maakt hij of helpt hij mee aan meer dan 80 wijnen. Uiteindelijk heeft hij zich sinds kort ook min of meer gesetteld door twee minibodega's van hemzelf te verbouwen: eentje in de regio Tierra de León, in het dorpje Valdevimbre, en een andere in zijn geboortestreek Bierzo, waar hij in het dorpje Salas de los Barrios zijn eigen Ultreia's maakt, de absolute essentie van Mencía. Raúl werkt altijd biologisch en zo puur mogelijk. Hij gebruikt het minimum aan SO2. De wijnen die we van hem binnenkrijgen zijn steeds in minimale hoeveelheden en bovendien weten we bijna nooit wat we gaan binnenkrijgen, van welk jaar en hoeveel ... Dat is Raúl ten voeten uit. Het is dus belangrijk om er snel bij te zijn en op voorhand te reserveren! De wijnen van Raúl Pérez zorgen voor een extra, bijna metafysische dimensie. En daarvoor kunnen we hem niet erkentelijk genoeg zijn.

Raúl Pérez
Valtuille de abajo
Valtuille de Abajo
Leon

Variëteiten Raúl Pérez

Mencía: nog steeds de variëteit waarmee het allemaal begonnen is. Hij helpt op het familiedomein Castro Ventosa om de Valtuille te vinifiëren, maar maakt de allergrootste Mencías in zeer kleine kwantiteiten met zijn Ultreia de Valtuille. Ultreia was de Latijnse groet voor de pelgrims op weg naar Santiago en betekent zoveel als 'vervolg uw weg'. Hij maakt eveneens Mencía in Ribeira Sacra, waar het karakter meer Atlantisch is en op de markt gebracht wordt onder de naam El Pecado. Pinot Noir: in zeer kleine hoeveelheden maakt hij As Covas eveneens in Bierzo van een kleine wijngaard met vieilles vignes Pinot Noir. Prieto Picudo: in zijn andere kleine bodega in Valdevimbre onder de appellatie Tierra de León maakt hij zijn Delito y Castigo. Een harde, krachtige wijn die veel tijd nodig heeft. Prieto Picudo is een moeilijke druif die heel hard en groen is indien te vroeg geoogst, met veel zuren en krachtige tannines. Garnacha: in het verleden heeft eveneens gevinifieerd in en rond Madrid en samengewerkt met Daniel Jiménez-Landi voor de eerste millésimes van topwijn El Reventón uit Cebreros.

Terroir Raúl Pérez

Zoveel wijnen hij maakt, zoveel terroirs bewerkt hij en onderzoekt hij. In Bierzo op het familiedomein is hij vooral bekend om zijn Mencia op zanderige bodems. Met zijn Ultreia-project werkt hij echter ook met Mencia op leisteenbodems. In Ribeira Sacra zijn de bodems van leisteen, met een mengeling van graniet en zanddeeltjes. De wijngaarden waarmee hij hier werkt zijn altijd zeer steil en moeilijk toegankelijk. In Rias Baixas werkt hij op granieten terroirs, vaak verbrokkeld en vermengd met klei of zand. De regio van León staat vooral bekend om zijn arme en zanderige gronden. In Monterrei vinden we granietbodems met een mengeling van leisteen. Raúl werkt vooral in noordelijke klimaten, veelal met Atlantische invloeden. Deze invloeden proeft men vaak in zijn wijnen die veel frisheid bezitten.

Vinificatie Raúl Pérez

Raúl manipuleert zijn wijnen zo weinig mogelijk. In de wijngaard gaat hij tot het uiterste en zoekt hij de perfecte rijpheid. Dat is ook nodig omdat hij vaak vergist met de steeltjes. Onrijpe druiven zouden groene toetsen tot gevolg hebben. In zijn geval zorgen ze echter vaak voor evenwicht. Hij gebruikt minimale dosissen SO2 en werkt hoofdzakelijk met grote houten foeders en in beperkte mate met Bourgondische vaten van 300 en 500 liter. In zijn wijnen zul je nooit de invloed van hout proeven. Hoewel zijn wijnen natuurlijk zeer verschillend zijn, hebben ze toch iets met elkaar gemeen: hun karakter, hun persoonlijkheid en vaak ook hun fraîcheur en hun Atlantische signatuur. In al zijn projecten werkt hij biologisch en in sommige ook biodynamisch.

75 cl.
Biologisch
Biodynamisch
Arrotos del Pendón Albarin
Arrotos del Pendón Albarin 2020
Galicia
Raúl Pérez
D.O. Tierra de Leon
75 cl.
wit
€ 23,30
€ 19,26 excl. BTW
Assemblage

Albarin

Inhoud

75 cl.

Jaar

2020

75 cl.
Biologisch
Biodynamisch
Arrotos del Pendón Prieto Picudo
Arrotos del Pendón Prieto Picudo 2019
Galicia
Raúl Pérez
D.O. Tierra de Leon
75 cl.
rood
€ 23,30
€ 19,26 excl. BTW
Assemblage

Prieto Picudo (100%)

Inhoud

75 cl.

Jaar

2019

75 cl.
La Clave
La Clave 2021
Castilla y León
Raúl Pérez
D.O. Bierzo
75 cl.
rood
€ 14,21
€ 11,74 excl. BTW
Assemblage

Mencia (50%), Tintorera (50%)

Inhoud

75 cl.

Jaar

2021

Omschrijving

La Clave is de jongste worp van genie Raúl Pérez. Hoofdzakelijk gemaakt van wijngaarden uit de regio Ponferrada. Bijzonder aan deze wijn is zijn coupage. Naast Mencía bestaat hij immers voor de helft uit Tintorera, of Alicante Bouschet, een druivensoort die na de philloxera veelvuldig werd aangeplant in Galicia en Bierzo. Deze druif is vooral bekend voor zijn donker gekleurd vruchtvlees, wat maakt dat de La Clave donkerder van kleur is dan de andere Raúl-wijnen.

75 cl.
Nieuw
Biodynamisch
Ultreia El Agro
Ultreia El Agro 2022
Galicia
Raúl Pérez
D.O. Bierzo
75 cl.
rood
€ 57,17
€ 47,25 excl. BTW
Assemblage

Mencia (100%)

Inhoud

75 cl.

Jaar

2022

75 cl.
93 RP
Biologisch
Biodynamisch
Ultreia Godello
Ultreia Godello 2022
Galicia
Raúl Pérez
D.O. Bierzo
75 cl.
wit
€ 21,18
€ 17,50 excl. BTW
Assemblage

Godello (100%)

Inhoud

75 cl.

Jaar

2022

75 cl.
Biodynamisch
Ultreia Mata Los Pardos
Ultreia Mata Los Pardos 2021
Galicia
Raúl Pérez
D.O. Bierzo
75 cl.
rood
€ 26,34
€ 21,77 excl. BTW
Assemblage

Mencia (100%)

Inhoud

75 cl.

Jaar

2021

75 cl.
Biodynamisch
Ultreia Paluezas
Ultreia Paluezas 2022
Galicia
Raúl Pérez
D.O. Bierzo
75 cl.
rood
€ 57,17
€ 47,25 excl. BTW
Assemblage

Mencia (100%)

Inhoud

75 cl.

Jaar

2022

75 cl.
95 RP
Biodynamisch
Ultreia Rapolao
Ultreia Rapolao 2022
Galicia
Raúl Pérez
D.O. Bierzo
75 cl.
rood
€ 57,17
€ 47,25 excl. BTW
Assemblage

Mencia

Inhoud

75 cl.

Jaar

2022

Omschrijving

Raúl Pérez weet als geen ander de balans tussen finesse en kracht te vinden. Deze cuvee is misschien wel de meest elegante van alle rode Ultreia-wijnen.

75 cl.
93 RP
Biologisch
Biodynamisch
Ultreia Saint Jacques
Ultreia Saint Jacques 2021
Galicia
Raúl Pérez
D.O. Bierzo
75 cl.
rood
€ 15,73
€ 13,00 excl. BTW
Assemblage

Mencia (100%)

Inhoud

75 cl.

Jaar

2021

Omschrijving

De basiswijn van Raul Pérez, genoemd naar de weg richting Santiago de Compostela. Pure expressie van Mencía.

75 cl.
95 RP
Biologisch
Ultreia Valtuille
Ultreia Valtuille 2022
Galicia
Raúl Pérez
D.O. Bierzo
75 cl.
rood
€ 57,17
€ 47,25 excl. BTW
Assemblage

Mencia (100%)

Inhoud

75 cl.

Jaar

2022

Omschrijving

De topwijn van Raul Pérez in Bierzo, genoemd naar de weg (Ultreia) richting Santiago de Compostela. Afkomstig van één perceel van 1,1 ha, aangeplant in 1908 op een hoogte van 530 m.

75 cl.
94 RP
Biodynamisch
Ultreia Villegas
Ultreia Villegas 2022
Galicia
Raúl Pérez
D.O. Bierzo
75 cl.
rood
€ 92,63
€ 76,55 excl. BTW
Assemblage

Mencia (100%)

Inhoud

75 cl.

Jaar

2022

75 cl.
95+ RP
Biologisch
Biodynamisch
Ultreia, La Claudina
Ultreia, La Claudina 2022
Galicia
Raúl Pérez
D.O. Bierzo
75 cl.
wit
€ 53,54
€ 44,25 excl. BTW
Assemblage

Godello (100%)

Inhoud

75 cl.

Jaar

2022

Omschrijving

Wijn met een productie van 1500 flessen, afkomstig van een ‘single vineyard’ net buiten Valtuille op 500 meter hoogte.

Smaakprofiel Smaakprofiel
Hout
Zuren
Fruitig
Structuur
Geen idee. Overslaan
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.

Even geduld, we zoeken het op...
Uitverkocht!

Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.

Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.

Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.