De topwijn van Raul Pérez in Bierzo, genoemd naar de weg (Ultreia) richting Santiago de Compostela. Afkomstig van één perceel van 1,1 ha, aangeplant in 1908 op een hoogte van 530 m.
Vinificatie
Er wordt niet ontrist. De volledige trossen ondergaan een maceratie en gisting op grote foeders gedurende 90 dagen. Daarna élevage gedurende 12 maanden op Franse eikenhouten vaten.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf: 2024
Op zijn top: 2028-2034
Te drinken tot: 2039
Serveren
18°C in een breed glas.
Proefanalyse
Donkerrood van kleur. Een explosieve neus met zowel bloemige violettonen als zoethout en rood fruit met een aardse ondertoon. Stevig in de mond, doch zeer mooi in balans met steeds een goede fraîcheur. Het beste wat Bierzo te bieden heeft !
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol