2007 was de eerste jaargang. PSI zijn de initialen van Peter Sisseck. De wijnstok afgebeeld op het etiket refereert naar de Griekse letter Psi, die dezelfde vorm heeft.
Vinificatie
Sinds 2018 in een nieuwe bodega vinificatie in cementen cuves. Elevage van 18 maanden op oudere Franse eiken barriques en foeders van 5000 tot 10.000 liter. Biowijn.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf: 2024
Op zijn top: 2027-2029
Te drinken tot: 2033
Serveren
In zijn eerste 4 levensjaren enkele uren vooraf decanteren. Serveren in een groot wijnglas bij 18°C.
Proefanalyse
Diep en jong van kleur. Gebalde geuren, alles is er maar komt nog niet tot expressie. Een fijnere Tempranillo-expressie van het hoogste niveau: klasse, fruit, zacht, zonnig. Andere structuur dan de overige wijnen van dit domein, in een minder rijpe stijl. Vlezige aanzet met heel veel fruit dat in het begin nog wat gebukt gaat onder de tannines. Een wijn die in het begin erg veel lucht nodig heeft. Sappige finale met een knipoog naar de authentieke Riberastijl van toen.
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol