Corimbo is het nieuwste wijnavontuur van Bodegas Roda in Rioja. In 2006 werd het project gestart en in 2008 werd de eerste jaargang gevinifieerd. De bouw van de nieuwe bodega startte in 2012. Bodegas Roda hanteert de distel (corimbo) als logo.
Productie van 40.000 flessen.
Vinificatie
Na de selectietafel ondergaat de wijn zijn maceratie in inox cuves. De malolactische gisting verloopt in foeders. Vatrijping van 16 maanden in barriques van 80% Franse en 20% Amerikaanse eik. 1/3 bestaat uit nieuwe eik.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf: 2024
Op zijn top: 2027-2030
Te drinken tot: 2035
Serveren
18°C in een breed glas. Decanteren in de eerste 5 jaar.
Proefanalyse
Dieprood en compact van kleur met een open boeket. Zachte geuren van rijpe bramen, kaneel, peperaccent, discrete droptoets, maar geen spoor van de vatrijping. Balsemachtig frisse en mollige aanzet à la Rioja die op het middenrif openbloeit. Bij de tweede slok komt het Ribera-karakter er meer doorheen (La Horra kent veel Vieilles Vignes). Corimbo bloeit letterlijk open in het glas. Om zijn smaakprofiel nog duidelijker te omschrijven kunnen we het hebben over een Ribera die de balans vindt tussen het klassieke maar op hedendaagse wijze gebracht. Een wijn die zich niet laat verleiden door enkel concentratie.
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol