Dit is hun basiswijn of "Vino de pueblo", in dit geval San Vicente de la Sonsierra, nog net in Rioja Alta gelegen. De druiven zijn afkomstig van 4 verschillende wijngaarden op 500 m hoogte.
Vinificatie
Manuele oogst. De druiven worden volledig ontrist. De druiven van de 4 percelen worden afzonderlijk gevinifieerd en daarna wordt de coupage gemaakt. Maceratie en gisting gebeurt op cementen cuves. Elevage op houten barriques van 300 en 500 liter, die zich bevinden in een calado, een natuurlijke in de rotsen uitgehouwen kelder rond San Vicente de la Sonsierra. Er wordt enkel gevinifieerd met autochtone gisten.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf : 2023
op zijn best : tussen 2027 en 2029
Tot : 2033
Serveren
Steeds karafferen. Serveren in een groot Bourgogneglas.
Proefanalyse
Helder rood van kleur. Attractieve en elegante neus met veel rood fruit, violet en krokant fruit. Sappig in aanzet, maar toch complex en vooral verfijnd. Mooi aanwezige zuren die het geheel leven geven en structuur. Verfijnde tannines. Veel lengte.
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol