Geschiedenis Bodegas La Horra (Roda)
Sinds geruime tijd broedde de equipe van het topdomein Roda op een nieuw project. Zou het mogelijk zijn om het succes in Rioja, behaald na jaren hard werk en onderzoek naar Tempranillo, te herhalen in Ribera del Duero? Ook Ribera del Duero is een regio die als bakermat geldt van de Tempranillo of Tinto Fino, doch zeer verschillend dan die van in Rioja. Na prospectie te hebben gedaan in verschillende zones werd er wel degelijk beslist om naar de belangrijkste regio te gaan na Rioja: Ribera del Duero. Agustín Santolaya en zijn technisch team zochten enkele jaren naar de beste wijngaarden en de beste omstandigheden. Ze begonnen zeer klein, net als in Rioja destijds. Uiteindelijk werd er definitief gekozen voor de regio rond het dorpje La Horra en werd ook die naam gegeven aan het domein. La Horra is gekend om zijn arsenaal aan kwalitatieve, oude wijngaarden. Ook hier werd er enkel voor oude wijnstokken gekozen en werd er beslist om twee wijnen te maken: Corimbo en Corimbo I, net zoals bij Roda. Dit is nog een vrij jong project, maar een dat volgens ons ook in Ribera Del Duero hoge ogen zal gooien. Ook hier worden immers de standaards van Roda gevolgd, en deze zijn steeds de allerhoogste, in welke regio ze ook werken. De naam van de wijnen ‘Corimbo’ verwijst naar een botanische term. Wanneer een distel een horizontale knopzetting heeft is dit even uitzonderlijk als een klavertje vier. Dit staat ook afgebeeld op het etiket.