Primeur: levering voorzien voor december 2026/januari 2027
Pingus is een cultwijn die in zeer beperkte mate wordt gevinifieerd door Spanjes meest beroemde oenoloog, de Deen Peter Sisseck. Productie: 6000 à 7000 flessen al naargelang de jaargang.
Vinificatie
Gisting op foeders, 12 maanden op Franse eik van het 2e jaar. Biodynamisch.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf:
Op zijn top:
Te drinken tot:
Serveren
Enkele uren vooraf decanteren. Schenken in een groot wijnglas op 18°C.
Proefanalyse
Zeer diep van kleur, haast inktzwart, kleine meniscus en jong. Complex en gesloten. Na wat walsen bloeit het boeket open en krijgen we geconcentreerde fruitimpressies van zowel kersen als rode bessen. Vanilletoets op de achtergrond, leder en vluchtige looizuren van zijn jeugd. De totaliteit van de geuren is onderbouwd door een verantwoorde vatrijping. Sappig en smaakvol. Een wijn waar je doorheen de concentratie moet proberen proeven om alles mee te krijgen. De wijnstijl van de Pingus is de laatste jaren van een meer geconcentreerde stijl wat afgeweken naar meer structuur, expressie van de druif en complexiteit.
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol