Vooraf moet u weten dat Bierzo één van de eerste appellaties is in Spanje met een volledig gemoderniseerde wetgeving. Dat wil zeggen dat vanaf 2017 de wijnen op de markt kunnen gebracht worden als “vino de villa” als al de druiven afkomstig zijn van percelen in één dorp. Vervolgens worden er verschillende cru’s gedefinieerd. In de meeste domeinen werd dit reeds toegepast, zeker in die wij invoerden, aangezien zij aan de basis lagen van al deze wijzigingen. Al hun wijnen werden van in het begin genoemd naar het perceel.
Hier hebben we een perfect voorbeeld van 'Vino De Villa' uit het dorpje Valtuile.
Vinificatie
Gehele trossen worden gedeponeerd in 5000l open houten vat. Autochtone gistcellen verzorgen de vergisting.
De maceratie vindt plaats in een tank waarbij, door zwaartekracht, de hoed de druiven en de most vermengd. Dit gedurende 60 dagen.
Gebotteld in Mei 2020.
Totale productie 4900 flessen.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf: 2024
Op zijn top: 2026-2029
Te drinken tot: 2031
Serveren
Bourgogneglas 16°
Proefanalyse
Mooie kersenrode kleur, fruitige tonen en florale toetsen waarneembaar in de neus. Het houtgebruik is haast niet te bespeuren.
Letterlijk gemaakt op finesse en elegantie. medium body met zijdezachte taninnes.
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol