Rapolao is één van de koelere cru's, een 'paraje' van 3.5HA waar een zestal vignerons wijnen van maken. Ook Raul Pérez, de fameuze telg van dit domein bottelt deze cru zowel met Ultreia als La Vizcaina. Vooral een kleirijke bodem en door de ligging verschijnt de zon er pas laat in de voormiddag. De wijnstokken zijn +-100 jaar oud!
Vinificatie
De wijngaarden worden biologisch bewerkt en de druiven manueel geplukt. Vinificatie met rist in een 5000L foeder, er worden enkel autochtone gisten gebruikt. Hierna volgt een élevage van ongeveer 12 maanden in neutrale Franse eiken vaten van 500L. Er werden 1800 flessen gebotteld.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf 2025
Op zijn best tussen 2030 en 2035
Houdbaar tot 2042
Serveren
16°C in een bourgogneglas
Proefanalyse
Bijzonder fijne wijn, aromatisch met eerder florale dan fruitige aroma's, de typische kruidigheid van de Mencia vindt men ook terug. Ook in de mond een bourgondische finesse, edele tannines, sappige zuren en een heel lange finale. Wat een elegantie!
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol