La Coma d'en Romeu is een 'single vineyard' (opgenomen in de Grand Cru-lijst) gelegen in Porrera op een hoogte van 350 meter en omvat 1,5 hectare van 75 jaar oude Garnacha.
Vinificatie
Volledige trossen, deels ontrist, worden vergist met natuurlijke gistcellen. Alcoholische gisting/maceratie van 4 weken in foeders. Nadien rijpt de wijn 17 maanden in Franse eiken vaten van 600 liter en 1300 liter. Geen filtering. Minimale dosis SO2 net voor de botteling.
Bewaarpotentieel
15 jaar.
Serveren
In een bourgogneglas (16-18°C).
Proefanalyse
Dieprood en jong van kleur. Weelderig en open geurenpalet dat heel attractief is. Grootse klasse en zo is ook de smaakaanzet! Alles wat een grote wijn moet hebben en reeds vandaag zeer toegankelijk. De zuidelijke oriëntatie van de wijngaard geeft een meer fruitgedreven wijn, vooral rood fruit, maar ook floraal en met impressies van schist, volledig in balans, complex en met een enorme lengte.