Cariñena (70%), Garnatxa (30%)
75 cl.
2021
Acústic is zowel de naam van de bodega als van de instapwijn van dit domein. Deze naam werd gekozen omdat Albert één wil zijn met de streek, het terroir en de natuur, en de authenticiteit ervan wil reflecteren in zijn wijnen. Viticultuur en vinificatie geschiedt in de meest pure vorm; men werkt hier volgens de biodynamische wijnbouwtechnieken zonder zich te vergalopperen. Na de alcoholische gisting en maceratie, die op inox cuves verlopen, rijpt de Acústic nog 10 maanden op Franse eiken vaten. De wijnen konden door internationale critici reeds verschillende topquotaties achter hun naam schrijven.
Garnatxa (55%), Cariñena (45%)
150 cl. (Magnum)
Acústic is zowel de naam van de bodega als van de instapwijn van dit domein. Deze naam werd gekozen omdat Albert één wil zijn met de streek, het terroir en de natuur, en de authenticiteit daarvan wil doen reflecteren in zijn wijnen. Viticultuur en vinificatie geschieden in de meest pure vorm; men werkt hier volgens de biodynamische wijnbouwtechnieken zonder zich te vergalopperen. De wijnen konden door internationale critici reeds verschillende topquotaties achter hun naam schrijven.
Garnatxa (60%), Cariñena (40%)
2019
Braó is een term die door de plaatselijke bevolking werd gebruikt om iets stevig, sterk, moedig, groots en krachtig te omschrijven. In de wijngaard worden de beste, 60/5 jaar oude stokken geselecteerd om in aanmerking te komen voor deze wijn. Opbrengsten van 500 à 900 gram per stok.
Belat (100%)
2012
Een zeer apart project van de familie Albet i Noya. 2007 was pas de eerste jaargang van commercialisering. Productie van bijna 600 flessen. Dit is een recuperatie van zo goed als uitgestorven wijnranken die zij terug op de kaart hebben gezet. Geen DNA materiaal dat overeenkomsten vertoont met bestaande druivensoorten. Bijgevolg hebben ze een eigen benaming gegeven : Belat (anagram van Albet). Een van Catalunya's meest interessante ampelografische projecten.
Chardonnay (57%), Parellada (43%)
2018
Zonder twijfel de beste sprankelende wijn van dit domein en een van de beste van Spanje. Zijn coupage is vooral gedomineerd door Chardonnay, die hier wordt aangevuld met Parellada. Zonder de minste twijfel is het de Chardonnay die het meeste karakter geeft aan deze Cava. Grote klasse! Werd voor het eerst gemaakt bij de ingang van de 21e eeuw. Vandaar zijn naam: Reserva 21.
Chardonnay (33%), Macabeu (33%), Xarel.lo (33%)
Speciale versie van de fantastische "Efecte". Pas op! Dit is geen "cava". Josep-Maria Albet i Noya creëerde tijdens zijn voorzitterschap van de D.O. Penedès een aparte herkomstbenaming voor de mousserende wijnen, buiten de D.O. CAVA die volgens hem te veel onder invloed stond van de grote mastodonten; Enkel druiven van biologische wijngaarden zijn toegelaten. Josep-Maria is immers de pionier van de biologische wijnen in heel Spanje. Het is dan ook al meer dan 25 jaar dat zijn bubbels werden uitverkoren door de gebroeders Roca van het gelijknamige restaurant als huisaperitief. Speciaal voor ons mochten wij dit huisaperitief ook met het etiket van dit toprestaurant (2x beste restaurant ter wereld) invoeren in België. De broers Roca maken elk jaar op het domein hun eigen coupage die daarna met hun etiket gebotteld wordt. Topper prijs/kwaliteit !
Macabeu (100%)
2022
De druiven zijn afkomstig van drie verschillende wijngaarden gelegen op de Finca Can Milà. Can Milá is de jongste aanwinst van de bodega en La Milana (rood) is de eerste wijn gemaakt van deze wijngaarden. 12.900 flessen productie.
Vind in 3 stappen uw perfecte wijn!
Chardonnay (60%), Parellada (40%)
2020
Chardonnay (35%), Sauvignon blanc (35%), Xarel.lo (30%)
Een fraai staaltje van technisch kunnen. De Chardonnay biedt een perfecte molligheid door zijn gisting op eik. De Sauvignon Blanc is aromatisch sterk, mineralig en grassig. En het puntje Xarello zorgt voor dat extra beetje fraîcheur. Perfecte wijn voor gastronomische combinaties. Sedert jaargang 2008 gebotteld met een schroefdop.
Caladoc (55%), Merlot (40%), Tempranillo (5%)
Albet i Noya breidde zijn portfolio van rode Spaanse wijnen met de jaren almaar meer uit. La Milana is de nieuwe rode Spaanse wijn die een overkoepelende functie krijgt. 2005 is de eerste jaargang. De wijn werd genoemd naar de vrouw van meneer Milan waarvan Josep Maria Albet i Noya een finca met 7 ha wijngaarden kocht. Het was mevrouw Milana die zich steeds om de wijngaarden bekommerde! 19.900 flessen productie.
Cabernet Sauvignon (55%), Merlot (30%), Syrah (10%), Tempranillo (5%)
2017
De eerste jaargang was 1994. Deze wijn is de eerste assemblage die gemaakt werd na 15 jaar experimenteren met mono-variëtale wijnen. Hij werd genoemd naar de zoon van Josep-Maria Albet: Martí. De wijn is afkomstig van wijnstokken van minstens 25 jaar oud. De handjes op het etiket zijn deze van Martí. Het is een Spaanse wijn die steeds zeer mooi veroudert met soepele tannines, mooie evenwichtige zuren en veel fruit. Elegantie ten top. Wordt enkel in grote jaren gemaakt.
Xarel.lo (100%)
2013
Macabeu (40%), Xarel.lo (40%), Chardonnay (20%)
2023
Dit is het basisgamma van de familie Albet. En dat zegt genoeg over de topkwaliteit van de rest. Deze wijn is bedoeld om de occasionele wijndrinker over de streep te trekken. Wat volume met Chardonnay, wat frisheid met de Xarel.lo.
Garnatxa (40%), Cabernet Sauvignon (30%), Merlot (30%)
Samengesteld met de typische Catalaanse druivensoorten zoals Garnatxa en Ull de llebre en de klassieke Franse zoals Merlot en Cabernet Sauvignon, is deze rode Spaanse wijn een echte klasbak met karakter. De druiven zijn afkomstig van de hoogst gelegen wijngaarden in droge gebieden van de Penedès. Lignum = vat/hout
Chardonnay (35%), Xarel.lo (35%), Sauvignon blanc (30%)
Tempranillo (80%), Garnacha (20%)
Dit is het vlaggeschip van dit kleine domein. Hun basis rode wijn, op basis van Tempranillo en Garnacha. De Tempranillo van hun gewoonlijke wijngaarden tussen Sajazarra en Fonzaleche. De Garnacha van een oude wijngaard in Rioja Baja in Cardenas.
Tempranillo (95%), Garnacha Blanca (5%)
Een van hun grand cru's, afkomstig van een wijngaard in Fonzaleche, aangeplant door Eva en haar vader in 1992. La Calleja is een klassieker in wording. Pure Tempranillo expressie van authentieke wijnmakers.
Tempranillo (60%), Viura (30%), Garnacha (10%)
Something very special ! Deze wijn komt van een kleine wijngaard in Sajazarra, waarvan 2/3 ouder is dan 100 jaar en 1/3 Tempranillo is van 40 jaar oud. De uiteindelijke fieldblend zorgt ervoor dat we een lichte zeer florale wijn krijgen met veel karakter.
Calagraño, Garnacha Blanca, Royal de Alloza, Viura
Viura (85%), Garnacha Blanca (10%), Tempranillo Blanco (4%), Rojal (1%)
Mooie klassieke witte Rioja-wijn, samengesteld uit verschillende druiven afkomstig van percelen in Fontaleche, Sajazarra en Labastida. Complexe witte wijn die perfect hun filosofie weergeeft.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.