Wij zijn de exclusieve invoerder in België van al de wijndomeinen op deze website.
Merenzao (Bastardo) (100%)
75 cl.
2018
Deze Merenzao (in andere delen van Spanje ook Bastardo genoemd; in de Jura is dit de Trousseau) wordt geroemd als de meest verfijnde wijn van dit domein. Zeer origineel, elegant en licht van kleur. Voor de liefhebbers van finesse.
Tinto Fino (100%)
2020
In 1994 bracht Aliòn zijn eerste jaargang uit. De overname van de bodega was twee jaar daarvoor. In tussentijd zijn de kelders meermaals aangepast, de laatste keer net voor de oogst van 2000. Toen verving men de roestvrijstalen gistingstanks door eikenhouten kuipen en nam men een nieuwe en geklimatiseerde vatenkelder in gebruik. in 2011 installeerde het bedrijf een geheel nieuwe bottellijn. 240.000 flessen productie.
150 cl. (Magnum)
300 cl. (Doble Magnum)
600 cl. (Imperial)
Callet (95%), Fogoneu, Mantonegro
2021
Ànima Negra is het eerste werk van de bodega waarnaar de wijn genoemd is. Tevens een cultwijn van Mallorca. Men wil hier de meest zuivere Calletwijn van de wereld maken. Nieuwe aanplant is met pitten van de beste wijnstokken die zonder Amerikaanse onderstok aangeplant worden.
Premsal (60%), Callet (40%)
2022
Quibia is het denkbeeldige dorp Felanitx in de geschriften van filosoof Llorenç Mostel. De wijn is veel serieuzer geworden de laatste 5 jaar en is nu hoofdzakelijk een blanc de noirs geworden.
Keuzestress?
Vind in 3 stappen uw perfecte wijn!
Callet (65%), Mantonegro (20%), Syrah (15%), Fogoneu
De ÀN/2 is de tweede wijn van dit topdomein. Zoals in de eerste wijn, de AN, bestaat hij hoofdzakelijk uit de typische druivenrassen van Mallorca. Het grote verschil met de eerste wijn is vooral de toevoeging van Syrah (15%) die werd gebruikt om deze tweede wijn wat meer structuur te geven.
Deze Son Negre is de topwijn van dit kleine Mallorcaanse wijndomein. Alleen al voor zijn etiket is hij wereldberoemd. De bekende Spaanse kunstenaar Miquel Barceló maakt immers elk jaar een ander etiket voor hen. Dit is de essentie van Callet. Son Negre is een gehucht waar Anima Negra twee van zijn beste wijngaarden heeft die voorbestemd zijn voor de Son Negre. Wordt enkel in topjaren gemaakt, jaren met karakter. De laatste 2 jaren waren 2016 en 2022. Cultwijn voor de collectionneurs !
2023
Quíbia is het denkbeeldige dorp Felanitx in de geschriften van filosoof Llorenç Mostel. De wijn is veel serieuzer geworden de laatste 5 jaar en is nu hoofdzakelijk een blanc de noirs geworden.
De ÀN/2 is de tweede wijn van dit topdomein. Zoals in de eerste wijn, de AN, bestaat hij hoofdzakelijk uit de typische cépages van Mallorca. Het grote verschil met de eerste wijn is vooral de toevoeging van Syrah (15%) die werd gebruikt om deze tweede wijn wat meer structuur te geven.
Garnacha (100%)
Mirone is Catalaans voor lieveheersbeestje. In de 11e eeuw was dit logo de handtekening van prins Gilabert, die de curieuze gewoonte had van te ondertekenen met een lieveheersbeestje.
Garnacha (80%), Tempranillo (20%)
Over een fantastische prijs-kwaliteitverhouding gesproken! Deze wijn is een allemansvriend en schenkt een glas vol aangenaam fruit en kruidigheid. Mirone = lieveheersbeestje. Prins Mir Gilabert leefde in de 11e eeuw en deed studies met insecten. Hij had de rare gewoonte om een ‘mirone’ te tekenen wanneer hij een handtekening moest plaatsen.
Monastrell (50%), Syrah (50%)
El Cid Campeador was een Spaanse huurling die zowel aan de zijde van de Spanjaarden als de Moren heeft gestreden. Omwille van het succes tijdens zijn veldslagen werd (en wordt) hij in Spanje tot op heden geëerd. Vandaag zijn er nog tal van Spaanse steden die een standbeeld van El Campeador hebben staan.
Viura (83%), Chardonnay (17%)
Over een fantastische prijs-kwaliteitverhouding gesproken! Deze wijn is een allemansvriend en biedt een glas vol aangenaam fruit en kruidigheid. Mirone = lieveheersbeestje. Prins Mir Gilabert leefde in de 11e eeuw en deed studies met insecten. Hij had de rare gewoonte om een 'mirone' te tekenen wanneer hij een handtekening moest plaatsen.
Tempranillo (80%), Graciano (20%)
Deze wijn is gemaakt en vernoemd naar hun grootvader langs vaderszijde. Deze kocht in 1950 een perceel "Peñaescalera" in Baños de Ebro. Het was een zeer onproductief perceel in een hoog gelegen gedeelte van het dorp waar op dat moment niemand druiven verbouwde. Bovendien was de grond veel te stenig, waardoor iedereen hem een gek noemde om dit perceel te kopen. Nu, de 'gek' volharde en vandaag wordt er van dit perceel van 2,8 ha een topwijn gemaakt met de naam Finca de los Locos, letterlijk vertaald : het perceel van de zotten. Wij zijn er in ieder geval zot van!
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Uitverkocht!
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.