Wij zijn de exclusieve invoerder in België van al de wijndomeinen op deze website.
Graciano (100%)
75 cl.
2018
Ulterior is een project dat het licht zag in 2007. Aanplanting werd gedaan in el Romeral, in het centrum van La Mancha (Tomelloso). Aan de basis lag Elias López-Montero, volgens Decanter één van Spanjes meest veelbelovende oenologen. Met veel respect voor zijn terroir en zijn geschiedenis, slaagt Elias erin om mooie wijnen te maken, die de authenticiteit van zijn regio onderstrepen. Deze Graciano is alweer een zeer origineel voorbeeld.
Airén (100%)
2022
Las Tinadas is zonder meer de beste Airén op de markt ! In Finca Romeral is dit één van de laatste parcelas met vieilles vignes Pie Franco (dwz geplant zonder de normaal verplichte Amerikaanse onderstok die beschermt tegen de druifluis). Single Vineyard aangeplant in 1950.
Tinto Velasco (100%)
2019
Ulterior is een project dat het licht zag in 2007. Aanplanting werd gedaan in el Romeral, in het centrum van La Mancha (Tomelloso). Aan de basis lag Elias López-Montero, volgens Decanter één van Spanjes meest veelbelovende oenologen. Met veel respect voor zijn terroir en zijn geschiedenis, slaagt Elias erin om mooie wijnen te maken, die de authenticiteit van zijn regio onderstrepen.
Cabernet Sauvignon (60%), Syrah (20%), Tempranillo (20%)
Sinds 2016 maakt Victoria Ordóñez ook rode wijnen. Zij blijft natuurlijk de queen van de Pedro Ximénez en Moscatel uit Málaga, maar deze rode wijnen verdienen absoluut hun plaats op onze tafel. Afkomstig van hoog gelegen wijngaarden, ook in de streek rond Málaga stad.
Syrah (100%)
2020
Pedro Ximénez
Voladeros is de eerste 'Mountain wine' die in Málaga wordt gevinifieerd sinds eind 19e eeuw. Tot dan was de droge Mountain Wine op basis van Pedro Ximénez, afkomstig van de Pagos Tardíos of de eigenlijke heuvels van Málaga stad één van de meest befaamde wijnen van Europa. Victoria Ordoñez heeft met een monnikengeduld al die kleine wijngaarden van Pedro Ximénez in de heuvels van Málaga uitgezocht, net om de druivensoort van de ondergang te redden. Hier is ze niet alleen in geslaagd, maar ze heeft er ook nog 's een topwijn van gemaakt !
Keuzestress?
Vind in 3 stappen uw perfecte wijn!
Moscatel
Schitterend renovatieproject van de klassieke Moscatel druif afkomstig van de Axarquía, ten oosten van Málaga stad. In totaal worden er minder dan 2000 flessen gemaakt. De wijngaarden van deze unieke wijn liggen op meer dan 800 m hoogte en zijn aangeplant in 1932.
Listán blanco (100%)
Jesús Méndez wil met zijn Viñátigo-project autochtone Canarische cépages die bijna uitgestorven zijn terug een gezicht geven. Al zijn wijnen worden in zeer beperkte volumes gevinifieerd. ‘Pie franco’ op vulkanische ondergronden. Mix van ongeënte inheemse witte variëteiten uit de Canarische eilanden. De geselecteerde variëteiten en de verhoudingen variëren van jaar tot jaar afhankelijk van de oogst. De Listan Blanco druiven komen van ongeënte wijnstokken van meer dan 100 jaar oud. Geteeld tussen 500 en 900 meter boven zeeniveau, in het noordwesten van Tenerife. Jonge vulkanische bodems, met goede afwatering en zeer rijk aan mineralen.
Marmajuelo (100%)
Marmajuelo is één van de meer onbekende druivensoorten uit Tenerife en is de meest fruitige van de monocépage-wijnen. Aanplant in de Finca Los Parrales en Finca Mazapé. Ongeënte wijnstokken. Geteeld in Finca Los Parrales op 160 meter hoogte in Garachico. Finca Mazapé ligt op een klif met uitzicht op de zee op 150 meter in San Juan de la Rambla. Beide percelen liggen in het noordwesten van Tenerife. Vulkanische jonge gronden, met goede drainage en zeer rijk aan mineralen.
Baboso tinto, Negramoll, Tintilla, Vijariego Tinto
Jesús Méndez wil met zijn Viñátigo-project autochtone Canarische cépages die bijna uitgestorven zijn terug een gezicht geven. Al zijn wijnen worden in zeer beperkte volumes gevinifieerd. Assemblage van ongeënte rode inheemse soorten uit de Canarische eilanden, waarvan de verhouding elk jaar verschit naargelang de groeicyclus. De variëteiten die gebruikt worden om deze blend te maken zijn meestal Negramoll, Tintilla, Vijariego Negro en Baboso Negro. Jonge en oude vulkanische bodems, met goede drainage en zeer rijk aan mineralen. Sommige gebieden zijn het resultaat van recente vulkaanuitbarstingen en zijn eerder zanderig. Andere zones, zoals de percelen in de El Palmar-vallei, zijn van het Teno massief, een van de oudste delen van het eiland en met meer klei. De wijnstokken groeien vanop zeeniveau tot 1000 meter hoogte. +-3500 flessen productie.
Gual (100%)
Jesús Méndez wil met zijn Viñátigo-project autochtone Canarische cépages die bijna uitgestorven zijn terug een gezicht geven. Al zijn wijnen worden in zeer beperkte volumes gevinifieerd. 100% Gual van Finca San Juan Degollado en Finca Mazapé. Ongeënte wijnstokken. Gual was de eerste van de bijna uitgestorven inheemse variëteiten van de Canarische Eilanden die Juan Jesus recupereerde. Aangeplant in Finca San Juan Degollado op 160 meter boven zeeniveau in Garachico. Finca Mazapé ligt op een klif met uitzicht op de zee op 150 meter in San Juan de la Rambla. Beide percelen liggen in het noordwesten van Tenerife.
Gual, Listán blanco, Malvasia, Marmajuelo, Vijariego blanco
Jesús Méndez wil met zijn Viñátigo-project autochtone Canarische cépages die bijna uitgestorven zijn terug een gezicht geven. Al zijn wijnen worden in zeer beperkte volumes gevinifieerd. ‘Pie franco’ op vulkanische ondergronden. Mix van ongeënte inheemse witte variëteiten uit de Canarische eilanden. De geselecteerde variëteiten en de verhoudingen variëren van jaar tot jaar afhankelijk van de oogst. De meest voorkomende druiven zijn Gual, Marmajuelo, Vijariego Blanco, Malvasía Aromática en Verdello. Jonge en oude vulkanische bodems, met goede drainage en zeer rijk aan mineralen. Sommige percelen hebben bodems uit jongere vulkaanuitbarstingen en zijn meer zanderig. Anderen zijn geërodeerde oude massieven. De wijnstokken groeien vanop zeeniveau tot 1000 meter hoogte. Totale productie van deze blend van 4 witte druiven is +- 4000 flessen.
Viñátigo maakt mono-cépagewijnen van autochtone druivensoorten die wat van de scène verdwenen zijn. ‘Pie franco’ op vulkanische ondergronden. Deze Ancestral werd gemaakt 'à l'ancienne' en is dan ook een wijn voor de freaks ... Gual van Finca San Juan Degollado en Finca Mazapé. Ongeënte wijnstokken. Gual was de eerste van de bijna uitgestorven inheemse variëteiten van de Canarische Eilanden die Juan Jesus recupereerde. Finca San Juan Degollado ligt vlakbij Garachico, op 160 meter boven zeeniveau. Finca Mazapé ligt op een klif met uitzicht op de zee op 150 meter in San Juan de la Rambla. Beide percelen liggen in het noordwesten van Tenerife. Vulkanische jonge gronden, met een goede drainage en zeer rijk aan mineralen. De bodem van San Juan Degollado komt van erosie van de kustklif van La Culata, grenzend aan het plot. Door het bergachtige terrein is de wijngaard onderverdeeld in honderdjarige terrassen, dit vermijdt ook de aardverschuiving van vruchtbare gronden.
Cabernet Sauvignon (60%), Garnatxa (40%)
Mediterrane rode wijn, stevig, maar toch met soepele tannines en een mooie ziltigheid, uniek door zijn lumaquel.la terroir.
Garnacha (100%)
Daniel Landi is Spanjes meest besproken jonge wijnmaker van het moment. Hij heeft Sierra de Gredos terug op de kaart gezet. Deze Uvas de la Ira ofte "The Grapes of Wrath" (naar de roman van John Steinbeck) is zijn binnenkomer, maar wat voor een! 100% Garnacha van oude stokken van verschillende wijngaarden doorheen de Sierra de Gredos, hoofdzakelijk van schistterroirs (pizarra). Sinds 2021 wordt de wijn gevinifieerd onder het label van 'Viticola Mentridana', het project van Dani Landi en Curro Barreño met wijngaarden in de D.O. Méntrida.
Pedro Ximénez (100%)
2023
Uitzonderlijke wijn in alle betekenissen. Geen enkel ander domein maakt iets gelijkaardig! Een vendange tardive van Pedro Ximénez met slechts 12,5° alcohol.
50 cl.
Deze originele wijn is een echte Sherryblend. In het commerciële circuit wordt dit een Medium genoemd, maar deze op basis van Pedro Ximénez (zowel de droge oloroso als de zoete wijn) is werkelijk uniek.
Deze Fermentación Lenta is absoluut een unieke wijn! Een eigen uitvinding van dit wonderbaarlijke kleine familiedomein dat niet stopt met ons te verrassen met nieuwigheden op basis van Pedro Ximénez.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Uitverkocht!
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.