Gual (100%)
75 cl.
2022
Viñátigo maakt mono-cépagewijnen van autochtone druivensoorten die wat van de scène verdwenen zijn. ‘Pie franco’ op vulkanische ondergronden. Deze Ancestral werd gemaakt 'à l'ancienne' en is dan ook een wijn voor de freaks ... Gual van Finca San Juan Degollado en Finca Mazapé. Ongeënte wijnstokken. Gual was de eerste van de bijna uitgestorven inheemse variëteiten van de Canarische Eilanden die Juan Jesus recupereerde. Finca San Juan Degollado ligt vlakbij Garachico, op 160 meter boven zeeniveau. Finca Mazapé ligt op een klif met uitzicht op de zee op 150 meter in San Juan de la Rambla. Beide percelen liggen in het noordwesten van Tenerife. Vulkanische jonge gronden, met een goede drainage en zeer rijk aan mineralen. De bodem van San Juan Degollado komt van erosie van de kustklif van La Culata, grenzend aan het plot. Door het bergachtige terrein is de wijngaard onderverdeeld in honderdjarige terrassen, dit vermijdt ook de aardverschuiving van vruchtbare gronden.
Marmajuelo (100%)
Marmajuelo is één van de meer onbekende druivensoorten uit Tenerife en is de meest fruitige van de monocépage-wijnen. Aanplant in de Finca Los Parrales en Finca Mazapé. Ongeënte wijnstokken. Geteeld in Finca Los Parrales op 160 meter hoogte in Garachico. Finca Mazapé ligt op een klif met uitzicht op de zee op 150 meter in San Juan de la Rambla. Beide percelen liggen in het noordwesten van Tenerife. Vulkanische jonge gronden, met goede drainage en zeer rijk aan mineralen.
Listán blanco (100%)
Jesús Méndez wil met zijn Viñátigo-project autochtone Canarische cépages die bijna uitgestorven zijn terug een gezicht geven. Al zijn wijnen worden in zeer beperkte volumes gevinifieerd. ‘Pie franco’ op vulkanische ondergronden. Mix van ongeënte inheemse witte variëteiten uit de Canarische eilanden. De geselecteerde variëteiten en de verhoudingen variëren van jaar tot jaar afhankelijk van de oogst. De Listán Blanco druiven komen van ongeënte wijnstokken van meer dan 100 jaar oud. Geteeld tussen 500 en 900 meter boven zeeniveau, in het noordwesten van Tenerife. Jonge vulkanische bodems, met goede afwatering en zeer rijk aan mineralen.
Macabeu (100%)
2023
Mediterraan en mineralig, de 2 kernwoorden voor deze wijn gemaakt met Macabeu - 3 ha wijngaard, aangeplant rond 1980 rond Santes Creus, op 300 m hoogte. Kalk-leem terroir.
Chardonnay (100%)
Augustus Chardonnay is een van Spanjes hoofdrolspelers als het over Chardonnay gaat, tevens het paradepaardje van deze bodega. Door de jaren heen werd er steeds minder houtrijping gebruikt om te wijn af te werken. Let op! De vaten zijn sterk geroosterd zodat we in de geur een uitgesproken roosterig geheel krijgen, maar wat niet voor hout staat. In de mond geeft dit als resultaat dat er meer plaats is voor fruit. Dit doordat de houtporiën dichtgeschroeid zijn, een roosterig aroma geven, maar de wijn beschermen van het ademen via het hout en de wijn zodoende minder eik opneemt. 20e jaar van vinificatie. Gisting met batonnage en malolactische gisting op eiken vaten van Nevers voor 4 maanden. 20.000 flessen.
Malvasia de Sitges (100%)
2021
Jané Ventura heeft begin 2000 de Malvasia de Sitges terug op de kaart gezet. Sindsdien zijn er heel wat wijnmakers gevolgd. Deze Sempreviva is een lichtvoetige wijn, de instapversie van de Malvasia de Sitges. Zeer fris, mooie zuren en strak op het palet. Sempreviva is de Catalaanse benaming voor de Flor de Sant Joan, de typische bloem die op die heiligendag aan de vrouwen wordt geschonken. Aangezien het de perfecte droogbloem is, lijkt ze nooit te sterven en is dus 'altijd levend' of Sempreviva. Een mooie naam voor een mooie wijn. Slechts 4400 flessen gemaakt in zijn eerste millésime.
Sauvignon blanc (100%)
Wie Rueda of José Pariente zegt, denkt meteen aan Verdejo. Nochtans is Sauvignon Blanc ook heel belangrijk in deze regio. Voor Dos Victorias is dit een vrij recent project dat flink geslaagd is. 2007 was de eerste jaargang. De naam José Pariente werd aan de wijn gegeven toen Marivi bij diens overlijden de wijngaarden erfde. Deze wijn vormt 10% van de totale productie.
Vind in 3 stappen uw perfecte wijn!
Merseguera
2018
Dit is een nieuwe wijn van Toni Sarrion, die sinds een aantal jaren de topwijn Finca Calvestra maakt, een van de dé referenties voor de Merseguera druif. De Merseguera werd geënt op oude stokken Bobal op 900m hoogte, waar men de Bobal niet voldoende rijp krijgt. De bodem is hier een mix van mergel, kalk en zand en de wijngaard is omringd door olijfbomen, dennenbomen en eikenbomen. Merseguera is geen makkelijke druif. Het moment van optimale rijpheid en lage rendementen is cruciaal alsook het koele microklimaat in de wijngaard. Er wordt hier niet geïrrigeerd en de wijngaard wordt biologisch bewerkt. Met Margas gaat hij nog een stap verder door één perceel uit de Finca Calvestra wijngaard apart te vinifiëren. De naam Margas verwijst naar de mergelbodem in dit perceel. Voor Toni is dit een bijzonder persoonlijke wijn waar hij al zijn kennis in verwerkt heeft. De grootste zorg in de wijngaard en een minimum van interventie bij het wijn maken. De Margas zal ook enkel in uitzonderlijke jaren gebotteld worden.
Macabeu (34%), Garnatxa blanca (33%), Pedro Ximenez (33%)
2019
Pedra de Guix betekent in het Catalaans letterlijk "steen van kalk of gips". Vanzelfsprekend een verwijzing naar de ondergrond van de Pedro Ximénez, op kalkrijke klei aangeplant. De Macabeu staat op een alluviale bodem en de Garnacha Blanca op leisteen. De wijnstokken zijn tussen 50 en 80 jaar oud. Het is de witte topwijn van het domein, in een assemblage van 1/3 Macabeu, 1/3 PX en 1/3 Garnatxa blanca.
Bestelbaar vanaf 01-05-2025
Prijs nog niet bekend
Chenin Blanc, Garnacha Blanca, Marsanne, Palomino, Roussanne, Verdello, Viognier
Primeur. Levering is voorzien voor oktober/november 2025 Palladius is de grote witte wijn van de Sadie Family. Het is een blend van 17 wijngaarden in Paardeberg: 13 wijngaarden met een granieten ondergrond en 4 wijngaarden met zandsteen. Ongelooflijke complexiteit.
Chenin Blanc (100%)
2024
Primeur. Levering oktober/november 2025. De Skurfberg maakt deel uit van het Citrusdal berggebied en het woord Skurfberg (Ruige Berg) verwijst vooral naar het grillige en ruwe uiterlijk van de berg. De bodem bestaat voornamelijk uit afgebroken zandsteenformaties van de Tafelberg en is meestal zeer zanderig. Het is echt een geweldige locatie voor Chenin en het is hoogst ongebruikelijk dat zo'n warm en droog gebied wijnen produceert met deze enorme textuur en frisheid.
Chenin Blanc, Palomino
Primeur. Levering oktober/november 2025. Skerpioen is een wijn van een zeer unieke locatie halverwege Dwarskersbos en Elands Bay aan de westkust. Een van de meest verbazingwekkende aspecten van deze locatie is het feit dat de bodem kalkhoudend is. Daarnaast is het een van de koelste delen van de Swartland regio, gelegen op slechts 2km van de Atlantische Oceaan, maar het is ook een zeer droog gebied met een gemiddelde regenval van ongeveer 300mm per jaar. Op deze plek staan enkele van de hevigste zuidoostenwinden en de oude wijnstokken zien er bijna mishandeld uit na jarenlang door de wind en het waaiende zand te zijn geteisterd.
Semillon blanc (100%)
De Kokerboom wijngaard bestaat uit ongeveer 80% witte Groene Druif en 20% rode Groene Druif. Ze worden samen geplukt en tegelijkertijd geperst. De wijn is een van de rijkste wijnen die worden geproduceerd met puur volume en een massieve textuur. De Semillon rijpt zeer goed in dit gebied door de hoge zonnestraling en de druiven gaan de kelder in tussen 13,5 - 14% alcohol.
Primeur. Levering is voorzien voor oktober/november 2025
Chenin Blanc, Moscatel de Alejandria, Palomino, Semillon blanc, Semillon gris
Primeur. Levering is voorzien voor oktober/november 2025 De naam "'t Voetpad" komt van de naam van Dirk Brand's tarwe en rooibosthee boerderij, waar het rustieke perceel met oude wijnstokken verscholen ligt. Dit is ongetwijfeld de meest geïsoleerde oude wijngaard van het land, waarschijnlijk oorspronkelijk aangeplant om de boer en zijn buren te bevoorraden. De 1,4 hectare herbergt variëteiten die in de Kaap al sinds het begin van de Europese nederzettingen voorkomen, waarbij de meeste aanplant plaatsvond tussen 1887 en 1928. Alle wijnstokken groeien op hun eigen wortels. De overleving van de wijngaard zonder irrigatie is ook buitengewoon in deze hete vallei in het noorden van de enorme regio Swartland, in de buurt van het dorp Aurora en Elands Bay aan de kust. Door zijn precieze ligging heeft hij kunnen overleven, met een ondergrondse rivier die onder de wijngaard doorstroomt vanuit de bergen.
Primeur. Levering oktober/november 2025 De Rotsbank-wijngaard ligt in de Paardeberg in de Aprilskloof op een rotsplateau dat in de meeste delen nauwelijks 30-50 cm grond heeft. Het is ongelooflijk dat deze wijngaard jaar na jaar overleeft. Veel van de wortels in de bodem hebben scheuren gevonden in deze rotsplank, en de beperkte natuurlijke groei van deze wijngaard zorgt voor ongelooflijk geconcentreerd fruit. Sinds 2008 wilde Sadie een Swartland Chenin Blanc produceren, maar de oogst van 2022 werd de eerste nadat hij het geluk had de wijngaard te kunnen kopen.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.