De Kokerboom wijngaard bestaat uit ongeveer 80% witte Groene Druif en 20% rode Groene Druif. Ze worden samen geplukt en tegelijkertijd geperst. De wijn is een van de rijkste wijnen die worden geproduceerd met puur volume en een massieve textuur. De Semillon rijpt zeer goed in dit gebied door de hoge zonnestraling en de druiven gaan de kelder in tussen 13,5 - 14% alcohol.
Vinificatie
De druiven worden geplukt in het Citrusdal en het vereist wel een grote logistieke inspanning om de druiven naar de wijnmakerij te krijgen: de reis naar de wijngaard duurt ongeveer 4 en een half uur, zodat ze pas aan het eind van de dag terugkeren naar de kelder en dan de druiven in de koelruimte (bij 4 graden) leggen voor de nacht. De volgende dag worden de druiven gesorteerd en gaan de hele trossen in de pers. Het persen duurt 3 uur en in die periode vindt een fase van bezinking van het sap plaats in de opvangtank. Het troebele sap wordt vervolgens overgebracht naar een van onze oude foudres voor de gisting.
De samenstelling van het sap van de Kokerboom wijngaard is meestal zeer laag in natuurlijke stikstof en gist voedingsstoffen en de fermentatie duurt ongeveer 10 dagen om te beginnen en normaal gesproken gelijk aan 6 - 8 maanden om te voltooien, wat ons vaak brengt tot de volgende lente. Tegen die tijd is de malolactische gisting meestal ook voltooid.
De wijn blijft de eerste 12 maanden op vat op de gistingsdroesem en wordt van de droesem gebotteld.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf: 2025
Op zijn top: 2028-2030
Te drinken tot: 2035
Serveren
Sadie produceerde heel weinig, dus deel het met vrienden!
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol