Jané Ventura heeft begin 2000 de Malvasia de Sitges terug op de kaart gezet. Sindsdien zijn er heel wat wijnmakers gevolgd. Deze Sempreviva is een lichtvoetige wijn, de instapversie van de Malvasia de Sitges. Zeer fris, mooie zuren en strak op het palet. Sempreviva is de Catalaanse benaming voor de Flor de Sant Joan, de typische bloem die op die heiligendag aan de vrouwen wordt geschonken. Aangezien het de perfecte droogbloem is, lijkt ze nooit te sterven en is dus 'altijd levend' of Sempreviva. Een mooie naam voor een mooie wijn. Slechts 4400 flessen gemaakt in zijn eerste millésime.
Vinificatie
Manuele oogst in kleine bakjes. Koeling van de druiven in grote koelkamers. Verwerking van de ganse druiventros en vergist op 16-17°. Sur lies op inox gedurende een 7-tal maanden.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf: 2023
Op zijn top: 2023-2024
Te drinken tot: 2025
Serveren
Fris serveren.
Proefanalyse
Lichte citroengele kleur. Aroma's van witte bloemen, grapefruit en andere citrusvruchten. Strakke aanzet met mooie citrustoetsen. Retro wat exotische vruchten die wat breder gaan, zoals mango en zelfs wat ananas. Blijft fris en vibrerend op het palet. Lekker !
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol